FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Do You Know Oshare and Visual Kei
Quiz about Do You Know Oshare and Visual Kei

Do You Know Oshare and Visual Kei? Quiz


How well do you know the Oshare and Visual Kei? This quiz focuses on the fashion and the bands.

A multiple-choice quiz by xm0nkeybabyx. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Beauty Accessories & Fashion
  8. »
  9. Fashion & Beauty Mixture

Author
xm0nkeybabyx
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
253,322
Updated
Nov 19 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
624
Last 3 plays: Guest 92 (8/10), Guest 106 (8/10), Guest 68 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Visual Kei bands focus largely on their appearance rather than their music.


Question 2 of 10
2. What band is believed to have brought up the Visual Kei fashion? Hint


Question 3 of 10
3. Visual Kei hair styles resemble the "glam-metal" era through the '80s in America.


Question 4 of 10
4. At times when indies Visual Kei bands become major, they tone down their Visual Kei appearance and style. But there are bands that make their image even better when becoming major. What band is an example of this? Hint


Question 5 of 10
5. A newer style of Visual Kei is said to have been brought up in the 2000s. Miyavi is said to be an example of it. What is this style called? Hint


Question 6 of 10
6. Oshare Kei is sub-set version of Visual Kei. It means "stylish" or "fashionable".


Question 7 of 10
7. When Oshare became popular, what was Visual Kei considered? Hint


Question 8 of 10
8. Oshare bands incorporate what kind of sound into their music? Hint


Question 9 of 10
9. Even though bands are labeled Oshare, they can still have Visual sounds like earsplitting guitar solos and songs around five minutes in length.


Question 10 of 10
10. Oshare fashion is bright, colorful and includes what? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 19 2024 : Guest 92: 8/10
May 18 2024 : Guest 106: 8/10
Apr 29 2024 : Guest 68: 8/10
Apr 23 2024 : PurpleComet: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Visual Kei bands focus largely on their appearance rather than their music.

Answer: True

Visual Kei bands will fashion lolita, cosplay, and imaginative outfits.
2. What band is believed to have brought up the Visual Kei fashion?

Answer: X-Japan

Antic Cafe is Oshare Kei. Dir En Grey contributed to the Visual Kei scene. Simple Plan is an American band, so that doesn't really help.
3. Visual Kei hair styles resemble the "glam-metal" era through the '80s in America.

Answer: True

The hair is shaped dramatically and the make-up is striking and noticeable.
4. At times when indies Visual Kei bands become major, they tone down their Visual Kei appearance and style. But there are bands that make their image even better when becoming major. What band is an example of this?

Answer: Malice Mizer

Malice Mizer's stage costumes became even better through their major label times.
5. A newer style of Visual Kei is said to have been brought up in the 2000s. Miyavi is said to be an example of it. What is this style called?

Answer: Koi Kei X

Miyavi is said to be an example of Koi Kei X, a new version of Visual Kei.
6. Oshare Kei is sub-set version of Visual Kei. It means "stylish" or "fashionable".

Answer: True

This new stlye began to appear in Japan around 2001.
7. When Oshare became popular, what was Visual Kei considered?

Answer: Dark

Majority of Visual became known as "dark" after Oshare became popular.
8. Oshare bands incorporate what kind of sound into their music?

Answer: Pop-Punk

Oshare bands include pop-punk sounds but still retain Visual sounds as well.
9. Even though bands are labeled Oshare, they can still have Visual sounds like earsplitting guitar solos and songs around five minutes in length.

Answer: True

Oshare is a type of fashion, but Visual can be a part of Oshare bands, too.
10. Oshare fashion is bright, colorful and includes what?

Answer: Japanese Street Fashion

Oshare includes Japanese street fashion, including multiple bracelets on the arms and wrists.
Source: Author xm0nkeybabyx

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us