FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Famous Spirits
Quiz about Famous Spirits

Famous Spirits Trivia Quiz


How about a look at some famous ghosts, witches, etc?

A multiple-choice quiz by robert362. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Entertainment by Themes
  8. »
  9. Ghosts and Spirits in Entertainment

Author
robert362
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
56,090
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
3984
- -
Question 1 of 10
1. In the opening scene of 'Hamlet', who discusses with Hamlet the appearance of a ghost? Hint


Question 2 of 10
2. What type of supernatural entities appear in the opening scene of 'Macbeth'? Hint


Question 3 of 10
3. In the James Stewart movie version of 'Bell, Book and Candle', who played the witch? Hint


Question 4 of 10
4. 'The Exorcist' is a tale of demonic possession. Who wrote the novel? Hint


Question 5 of 10
5. 'The Crucible' is a tale of witchcraft. Who is the author? Hint


Question 6 of 10
6. In the movie version of 'The Ghost and Mrs. Muir', who played the ghost? Hint


Question 7 of 10
7. 'The Amityville Horror' is a tale of a haunted house. Who starred in the movie? Hint


Question 8 of 10
8. 'The Legend of Sleepy Hollow' describes the 'headless horseman'. Who is the central character in the story? Hint


Question 9 of 10
9. Who wrote 'The Devil and Daniel Webster'? Hint


Question 10 of 10
10. Who played the angel in the movie, 'The Bishop's Wife'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 04 2024 : panagos: 9/10
Apr 27 2024 : Guest 175: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the opening scene of 'Hamlet', who discusses with Hamlet the appearance of a ghost?

Answer: Horatio

The others are characters who appear later in the play.
2. What type of supernatural entities appear in the opening scene of 'Macbeth'?

Answer: Witches

Three witches - with prophecies.
3. In the James Stewart movie version of 'Bell, Book and Candle', who played the witch?

Answer: Kim Novak

Light comedy.
4. 'The Exorcist' is a tale of demonic possession. Who wrote the novel?

Answer: William Peter Blatty

Then came the Linda Blair blockbuster movie.
5. 'The Crucible' is a tale of witchcraft. Who is the author?

Answer: Arthur Miller

Salem witchcraft - or is it about McCarthyism?
6. In the movie version of 'The Ghost and Mrs. Muir', who played the ghost?

Answer: Rex Harrison

Gene Tierney as Mrs. Muir. Later, it becamne a TV series starring Hope Lange.
7. 'The Amityville Horror' is a tale of a haunted house. Who starred in the movie?

Answer: James Brolin

With Margot Kidder. A true story, they say.
8. 'The Legend of Sleepy Hollow' describes the 'headless horseman'. Who is the central character in the story?

Answer: Ichabod Crane

'Rip' is from a different story by Washington Irving. Marley appears in 'A Christmas Carol' as one of several ghosts. Bailey is the key character in 'It's A Wonderful Life', which also features an angel.
9. Who wrote 'The Devil and Daniel Webster'?

Answer: Stephen Vincent Benet

I guess that even then people were making jokes about lawyers working with the devil.
10. Who played the angel in the movie, 'The Bishop's Wife'?

Answer: Cary Grant

With David Niven as the bishop.
Source: Author robert362

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Haunted Characters Difficult
2. Spirits and Specters Very Easy
3. Paramedics - Doctors For Ghosts? Average
4. Creepy Crawlers Tough
5. Ghosts Who Never Really Were Average
6. Ghost Average
7. Entertaining Ghosties Average
8. Smoke on the Water Average
9. Famous Ghosts Average
10. Ghosts in Entertainment Tough
11. Imaginary Friends Average
12. Death and All His Friends Tough

6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us