FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Ghosts in Entertainment
Quiz about Ghosts in Entertainment

Ghosts in Entertainment Trivia Quiz


Ten questions about 'Ghosts' in Literature, Games, and Movies.

A multiple-choice quiz by professorjon. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Entertainment by Themes
  8. »
  9. Ghosts and Spirits in Entertainment

Author
professorjon
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
102,961
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
4168
- -
Question 1 of 10
1. One of the most famous ghosts appears in Hamlet. What is the name of the Ghost? Hint


Question 2 of 10
2. Who starred as the original Ghostbreaker in the 1940 movie "The Ghost Breakers"? Hint


Question 3 of 10
3. In the 1984 movie "Ghostbusters" in what form does Gozer manifest? Hint


Question 4 of 10
4. Which of the following actors does not play a Ghost in the 1996 movie "The Frighteners"? Hint


Question 5 of 10
5. Who stars as the Ghost in the 1947 movie "The Ghost and Mrs. Muir"? Hint


Question 6 of 10
6. What is not one of the names of one of the less friendlier Ghosts in the 1996 movie "Casper"? Hint


Question 7 of 10
7. What is the name of the schoolteacher who runs afoul of the Ghost of the Headless Horseman in Washington Irving's classic tale, "The Legend of Sleepy Hollow"? Hint


Question 8 of 10
8. What is the name of Whoopi Goldberg's character in the 1990 movie "Ghost"? Hint


Question 9 of 10
9. Which of the following actors or actresses never portrayed a Ghost? Hint


Question 10 of 10
10. Which of the following is not the name of a ghost in the game of "Pac-Man"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. One of the most famous ghosts appears in Hamlet. What is the name of the Ghost?

Answer: Hamlet

The Ghost in Hamlet is that of his father, the late King Hamlet. The Ghost informs Hamlet that he was murdered by his brother, Claudius, and that Hamlet must avenge his death.
2. Who starred as the original Ghostbreaker in the 1940 movie "The Ghost Breakers"?

Answer: Bob Hope

Bob Hope stars as Larry Lawrence (His middle name was Larry too-His parents had no imagination), who helps the lady in distress (played by Paulette Goddard) solve the mystery of ghosts inhabiting the family's ancestral home, located on a small island near Cuba.
3. In the 1984 movie "Ghostbusters" in what form does Gozer manifest?

Answer: The Stay-Puft Marshmallow Man

"Ghostbusters" starred Bill Murray, Dan Aykroyd, and Harold Ramis as three unemployed parapsychology investigators, who set up shop to rid the world of ghosts. Problems arise when evil is released upon the city and its up to the Ghostbusters to stop Gozer and save New York city.
4. Which of the following actors does not play a Ghost in the 1996 movie "The Frighteners"?

Answer: Gary Busey

Michael J. Fox stars as Frank Bannister, a psychic private detective, who investigates a series of murders in a small community. Jake Busey co-stars as the Ghost of Johnny Bartlett. Bannister can see and converse with ghosts, including John Astin (as the Judge) and Lee Emery (Sargeant Hiles), who runs the cemetery like a military post, and Jim Fyfe as bannister's friend Stuart.
5. Who stars as the Ghost in the 1947 movie "The Ghost and Mrs. Muir"?

Answer: Rex Harrison

Rex Harrison stars as the late Captain Daniel Gregg, who haunts a seaside cotttage inhabited by a young widow played by Gene Tierney. The Ghost tries to scare Mrs. Muir away, but she refuses to be intimidated and the two eventually become friends and allies. The movie was made into a series in the sixties, starring Edward Mulhare and Hope Lange.
6. What is not one of the names of one of the less friendlier Ghosts in the 1996 movie "Casper"?

Answer: Clyde

The cartoon version of "Casper the Friendly Ghost" was made in 1945. Casper made his TV debut in 1950. A 1995 movie featured an animated title character. Directed by Brad Silbering, "Casper" starred Bill Pullman and Christina Ricci, and featured the voice of Malachi Pearson as Casper and Brad Garrett as Fatso.
7. What is the name of the schoolteacher who runs afoul of the Ghost of the Headless Horseman in Washington Irving's classic tale, "The Legend of Sleepy Hollow"?

Answer: Ichabod Crane

Washington Irving's (1783-1859) "The Legend of Sleepy Hollow" was probably based on an old German folk story by Karl Musäus (1735-1787). It was turned into a Disney cartoon film in 1949, the second half of Disney's animated movie "The Adventures of Ichabold and Mr Toad", which was narrated by Bing Crosby.

A film version by Tim Burton starring Johnny Depp was very very loosely based on the legend, although several facts were changed.
8. What is the name of Whoopi Goldberg's character in the 1990 movie "Ghost"?

Answer: Oda Mae Brown

Whoopi plays Edwina Franklin in the 1996 film "Eddie", and Corrinna Washington in the film "Corrina, Corrina". She also stars as Deloris Van Cartier, who masquerades as Sister Mary Clarence in "Sisteract". The 1990 movie "Ghost" starred Patrick Swayze as Sam, who is killed in a botched mugging.

He finds himself trapped as a ghost, who must warn his girlfriend Molly (Demi Moore) that she is in danger. The only way he can communicate with her is through medium, Oda Mae Brown, who is the only person who can hear Sam.
9. Which of the following actors or actresses never portrayed a Ghost?

Answer: Jack Lemmon

Cary Grant played the Ghost George Kirby in the 1937 film "Topper". Charles Laughton was Sir Simon in the 1944 film "The Canterville Ghost". Bill Cosby stars as a man who suffers an accident and goes into a coma in the 1990 bomb "Ghost Dad". While he is in a coma, his spirit leaves his body and becomes a ghost.
10. Which of the following is not the name of a ghost in the game of "Pac-Man"?

Answer: Dinky

The original Ghosts in "Pac-Man" are Pinky, Blinky, Inky and Clyde.
Source: Author professorjon

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Spirits and Specters Very Easy
2. Paramedics - Doctors For Ghosts? Average
3. Ghost Average
4. Entertaining Ghosties Average
5. Ghosts Who Never Really Were Average
6. Imaginary Friends Average
7. A Ghost of a Chance Average
8. Famous Ghosts Average
9. Smoke on the Water Average
10. Famous Spirits Average
11. Creepy Crawlers Tough
12. Death and All His Friends Tough

6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us