Quiz about Graumans Chinese Theatre Hollywood
Quiz about Graumans Chinese Theatre Hollywood

Grauman's Chinese Theatre, Hollywood Quiz


Grauman's Chinese Theatre is famous for its forecourt where many Hollywood stars have been immortalised in the cement. You don't need to have been there to play this quiz.

A multiple-choice quiz by MotherGoose. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Entertainment Other
  8. »
  9. Hollywood Walk of Fame

Author
MotherGoose
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
217,194
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
5134
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: hellaonearth (6/10), 2ruse (7/10), ijac77 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Grauman's Chinese Theatre, also known as Mann's Chinese Theatre, was originally built by whom? Hint

Paul Mann
Charlie Chaplin
Sid Grauman
Harold Lloyd

2. Who were the first actors to be immortalised in the cement sidewalk outside the theatre? Hint

Tom Mix and his horse Tony
Norma Talmadge and Norma Shearer
Harold Lloyd and William S. Hart
Mary Pickford and Douglas Fairbanks

3. Some movie stars have recorded various messages along with their prints. Which Hollywood tough guy wrote "You made my day"? Hint

Arnold Schwarzenegger
John Wayne
Humphrey Bogart
Clint Eastwood

4. Over the years, some unusual impressions have been added. Who left an imprint of her "million dollar legs"? Hint

Betty Grable
Loretta Young
Mitzi Gaynor
Alice Faye

5. Which ill-fated Hollywood actress wanted to sit in the cement and leave an imprint of her buttocks, but was not allowed? Hint

Jayne Russell
Lana Turner
Marilyn Monroe
Bette Midler

6. Which legendary vaudeville comedian recorded his hand and foot-prints, as well as an imprint of his cigar, along with the message "Going in Style"? Hint

Jack Benny
Jackie Cooper
George Burns
Artie Shaw

7. Which actress dotted the "i" in her first name with a large rhinestone? Hint

Doris Day
Gloria Swanson
Ginger Rogers
Marilyn Monroe

8. Grauman's Chinese Theatre has featured in some television shows. In the fifth season of "I Love Lucy", Lucy visits Grauman's and steals the cement slab bearing the footprints of "the Duke". Who was "the Duke"? Hint

Jethro's dog in "The Beverly Hillbillies"
John Patrick Duke
John Wayne
Duke Ellington

9. Most celebrities wear shoes whilst making their mark but two actors have made their footprints in bare feet. One was Harpo Marx. Which Scottish actor was the other? Hint

Sean Connery
Billy Connolly
Ewan McGregor
Robbie Coltrane

10. It is not only human stars who are to be found in the cement. Tom Mix's horse Tony was the first animal star to leave his hoof-prints there. Which two other horses have their hoof-prints recorded as well? Hint

Trigger and Champion
Silver and Scout
Tornado and Fury
Buttermilk and Cochise


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Grauman's Chinese Theatre, also known as Mann's Chinese Theatre, was originally built by whom?

Answer: Sid Grauman

Sid Grauman originally built Grauman's Chinese Theatre on Hollywood Boulevard. It was jointly owned by Sid Grauman, Mary Pickford, Douglas Fairbanks Snr and Howard Schenk. The official opening was held on May 18, 1927. Its name was changed to Mann's Chinese Theatre in 1973 when it was purchased by the Mann Theatre chain.

The name was changed back to Grauman's in 2002. It is said that the idea for preserving hand and footprints in the cement occurred to Sid Grauman after he accidentally stepped into wet concrete during the construction of the theatre.
2. Who were the first actors to be immortalised in the cement sidewalk outside the theatre?

Answer: Mary Pickford and Douglas Fairbanks

According to Mann Theatre's official website, Mary Pickford and Douglas Fairbanks were the first to record their autographs and footprints on April 30, 1927. The other answers were also among the first. All of these stars made their impressions during 1927.
3. Some movie stars have recorded various messages along with their prints. Which Hollywood tough guy wrote "You made my day"?

Answer: Clint Eastwood

Clint Eastwood's signature is, of course, a reference to the quote "Go ahead - make my day" from his "Dirty Harry" movie series.
4. Over the years, some unusual impressions have been added. Who left an imprint of her "million dollar legs"?

Answer: Betty Grable

Betty Grable was known as "the girl with the million dollar legs". In 1939 she starred in the movie "Million Dollar Legs" with Jackie Coogan (to whom she was married) and Buster Crabbe. However, the "million dollar legs" referred to were not Betty's but those of a racehorse.

Her nickname refers to the legend that Fox insured her legs with Lloyd's of London for a million dollars. In fact, the insured sum was only $250,000.
5. Which ill-fated Hollywood actress wanted to sit in the cement and leave an imprint of her buttocks, but was not allowed?

Answer: Marilyn Monroe

Marilyn suggested that her bottom and Jayne Russell's bust be imprinted but neither was allowed.
6. Which legendary vaudeville comedian recorded his hand and foot-prints, as well as an imprint of his cigar, along with the message "Going in Style"?

Answer: George Burns

George Burns was born Nathan Birnbaum on January 20, 1896. He died at the age of 100 on March 9, 1996. In a career that spanned eight decades, George Burns enjoyed success in vaudeville, radio, television and the movies.
7. Which actress dotted the "i" in her first name with a large rhinestone?

Answer: Marilyn Monroe

Unfortunately, the rhinestone is no longer there. An unknown tourist chiselled it out of the cement for a souvenir.
8. Grauman's Chinese Theatre has featured in some television shows. In the fifth season of "I Love Lucy", Lucy visits Grauman's and steals the cement slab bearing the footprints of "the Duke". Who was "the Duke"?

Answer: John Wayne

John Wayne was known by the nickname "The Duke". In episodes 128 and 129, Lucy and Ethel "souvenir" John Wayne's slab after discovering that it is loose. However, they are spotted. The slab is broken and in order to keep Lucy out of jail, Ricky appeals to John Wayne to help him replace the block. John Wayne left an imprint of his fist in his block.
9. Most celebrities wear shoes whilst making their mark but two actors have made their footprints in bare feet. One was Harpo Marx. Which Scottish actor was the other?

Answer: Sean Connery

One of the greatest movie stars of all time, Sean Connery's handprints and bare footprints were immortalised on April 13, 1999. (What took them so long?)
10. It is not only human stars who are to be found in the cement. Tom Mix's horse Tony was the first animal star to leave his hoof-prints there. Which two other horses have their hoof-prints recorded as well?

Answer: Trigger and Champion

Trigger was Roy Rogers' horse and Champion belonged to Gene Autry. Silver and Scout were the Lone Ranger's and Tonto's horses respectively. Buttermilk was Dale Evans' horse, Cochise belonged to Little Joe Cartwright and Tornado was Zorro's horse. Fury was the black stallion from the 1950s television series "Fury".
Source: Author MotherGoose

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 15 2023 : hellaonearth: 6/10
Jan 01 2023 : 2ruse: 7/10
Jan 01 2023 : ijac77: 7/10
Dec 21 2022 : Guest 173: 8/10
Dec 18 2022 : Guest 203: 2/10
Dec 14 2022 : Guest 76: 9/10
Dec 13 2022 : steelman86: 10/10
Dec 05 2022 : Guest 75: 10/10
Dec 01 2022 : Guest 175: 9/10

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us