FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Wrestlings Original Nature Boy Buddy Rogers
Quiz about Wrestlings Original Nature Boy Buddy Rogers

Wrestling's Original "Nature Boy" Buddy Rogers Quiz


This quiz is about the legendary professional wrestler "Nature Boy" Buddy Rogers.

A multiple-choice quiz by workisboring. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Pro Wrestling
  8. »
  9. Wrestling Personalities L-R

Author
workisboring
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
370,434
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
171
- -
Question 1 of 10
1. When did Buddy Rogers make his professional wrestling debut? Hint


Question 2 of 10
2. Herman Rohde moved to Houston, Texas and wrestled in the Southwest Sports Incorporated promotion. Rohde he assumed the ring name "Buddy Rogers" and adapted a more flamboyant wrestling style. While wrestling in Houston, Rogers won the National Wrestling Alliance Texas Heavyweight Championship on five occasions. Which future rival did Rogers defeat for his fifth National Wrestling Alliance Texas Heavyweight Championship? Hint


Question 3 of 10
3. In the early 1950s, Buddy Rogers was paired with a female valet nicknamed "Slave Girl Moolah". This valet was a young female wrestler named Lillian Ellison. Lillian Ellison would become a groundbreaking female professional wrestler using which moniker? Hint


Question 4 of 10
4. On June 30, 1961, who did Buddy Rogers defeat for the National Wrestling Alliance World Heavyweight Championship? Hint


Question 5 of 10
5. On January 24, 1963 in Toronto, Ontario, Canada, Lou Thesz defeated Buddy Rogers for the National Wrestling Alliance World Heavyweight Championship in a controversial manner. What was the controversy in this match? Hint


Question 6 of 10
6. Due to the controversial nature of Buddy Rogers' National Wrestling Alliance World Heavyweight Championship loss, the Capitol Wrestling Corporation promotion protested the title change and left the National Wrestling Alliance. The Capitol Wrestling Corporation created a new world heavyweight championship and named Buddy Rogers as the holder of this title. What was the new world heavyweight championship known as? Hint


Question 7 of 10
7. Which submission finishing move was invented by Buddy Rogers? Hint


Question 8 of 10
8. Buddy Rogers was considered a flamboyant and charismatic wrestler. Rogers had bleached blonde hair, a great physique and a distinctive peacock-like strut. Rogers was also known for his bombastic interviewing style. What was Buddy Rogers' post-match catchphrase? Hint


Question 9 of 10
9. In 1978 in the National Wrestling Alliance Jim Crockett Promotions, Buddy Rogers wrestled a younger wrestler in a feud labeled as the "Battle of the Nature Boys". Who was this younger wrestler feuding with Buddy Rogers? Hint


Question 10 of 10
10. In the late 1970s and early 1980s, Buddy Rogers worked for National Wrestling Alliance Jim Crockett Promotions and World Wrestling Entertainment as a manager. What professional wrestler did Buddy Rogers NOT manage? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 05 2024 : Guest 136: 5/10
Jun 14 2024 : Guest 76: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When did Buddy Rogers make his professional wrestling debut?

Answer: 1939

Buddy Rogers began his professional wrestling career by competing under his real name, Herman Rohde, in New Jersey in 1939. Wrestling promoters Ray and Frank Hanley gave Herman Rohde his first break in the sport of professional wrestling. On July 4, 1939, Herman Rohde wrestled his first match and defeated Moe Brazen.
2. Herman Rohde moved to Houston, Texas and wrestled in the Southwest Sports Incorporated promotion. Rohde he assumed the ring name "Buddy Rogers" and adapted a more flamboyant wrestling style. While wrestling in Houston, Rogers won the National Wrestling Alliance Texas Heavyweight Championship on five occasions. Which future rival did Rogers defeat for his fifth National Wrestling Alliance Texas Heavyweight Championship?

Answer: Lou Thesz

Buddy Rogers defeated Lou Thesz for the National Wrestling Alliance Texas Heavyweight Championship on May 10, 1946 in Houston, TX. This was Rogers' fifth and final National Wrestling Alliance Texas Heavyweight Championship reign. Buddy Rogers and Lou Thesz would wrestle for other various championships throughout their careers.
3. In the early 1950s, Buddy Rogers was paired with a female valet nicknamed "Slave Girl Moolah". This valet was a young female wrestler named Lillian Ellison. Lillian Ellison would become a groundbreaking female professional wrestler using which moniker?

Answer: The Fabulous Moolah

The Fabulous Moolah was played by Lillian Ellison after she served as a valet for Buddy Rogers. The Fabulous Moolah held the World Wrestling Entertainment Women's Championship four times between 1956 and 1999. Her four title reigns lasted a record cumulative total of over ten thousand days.
4. On June 30, 1961, who did Buddy Rogers defeat for the National Wrestling Alliance World Heavyweight Championship?

Answer: Pat O'Connor

Buddy Rogers defeated Pat O'Connor for the National Wrestling Alliance World Heavyweight Championship on June 30, 1961. The match occurred at Comiskey Park in Chicago, Illinois in front of 38,622 fans with a ticket gate of $148,000.
5. On January 24, 1963 in Toronto, Ontario, Canada, Lou Thesz defeated Buddy Rogers for the National Wrestling Alliance World Heavyweight Championship in a controversial manner. What was the controversy in this match?

Answer: The National Wrestling Alliance World Heavyweight Championship match was contested by only one fall

On January 24, 1963, Lou Thesz defeated Buddy Rogers for the National Wrestling Alliance World Heavyweight Championship in a one fall match. Usually a National Wrestling Alliance World Heavyweight Championship matches are best-of-three fall format. Several promoters within the National Wrestling Alliance were unhappy with the booking.
6. Due to the controversial nature of Buddy Rogers' National Wrestling Alliance World Heavyweight Championship loss, the Capitol Wrestling Corporation promotion protested the title change and left the National Wrestling Alliance. The Capitol Wrestling Corporation created a new world heavyweight championship and named Buddy Rogers as the holder of this title. What was the new world heavyweight championship known as?

Answer: The World Wide Wrestling Federation World Heavyweight Championship

On April 25, 1963, Buddy Rogers became the first World Wide Wrestling Federation World Heavyweight Championship. This title was created after the Capitol Wrestling Corporation promotion left the National Wrestling Alliance. The World Wide Wrestling Federation World Heavyweight Championship evolved to become the World Wrestling Entertainment World Heavyweight Championship.
7. Which submission finishing move was invented by Buddy Rogers?

Answer: The figure four leglock

The figure-four leglock is a submission move invented by Buddy Rogers and was Rogers' finishing move. The figure four leglock has been used by such wrestlers as Greg "the Hammer" Valentine, "the American Dream" Dusty Rhodes, Tito Santana, AJ Styles, Ric Flair, the Miz and Jeff Jarrett.
8. Buddy Rogers was considered a flamboyant and charismatic wrestler. Rogers had bleached blonde hair, a great physique and a distinctive peacock-like strut. Rogers was also known for his bombastic interviewing style. What was Buddy Rogers' post-match catchphrase?

Answer: "To a nicer guy, it couldn't have happened."

After winning the National Wrestling Alliance World Heavyweight Championship, Buddy Rogers ended his post-match interview with the catchphrase "to a nicer guy, it couldn't have happened". This catchphrase caught on and Rogers used it frequently.
9. In 1978 in the National Wrestling Alliance Jim Crockett Promotions, Buddy Rogers wrestled a younger wrestler in a feud labeled as the "Battle of the Nature Boys". Who was this younger wrestler feuding with Buddy Rogers?

Answer: Ric Flair

Buddy Rogers was credited as being the original "Nature Boy" of professional wrestling. Ric Flair began to use the "Nature Boy" gimmick in the late 1970s as a tribute to Buddy Rogers. In the summer of 1978, Flair and Rogers had a "Battle of the Nature Boys" feud. On July 8, 1978 in Greensboro, North Carolina, Flair defeated Rogers by submission using a figure four leg lock to win the feud and the right to use the "Nature Boy" moniker.
10. In the late 1970s and early 1980s, Buddy Rogers worked for National Wrestling Alliance Jim Crockett Promotions and World Wrestling Entertainment as a manager. What professional wrestler did Buddy Rogers NOT manage?

Answer: Ray Stevens

Ray Stevens was a veteran professional wrestler who performed in World Wrestling Entertainment, American Wrestling Association and National Wrestling Alliance. Stevens was never managed by Buddy Rogers. In 1982, Ray Stevens and his manager Captain Lou Albano feuded with Jimmy "Superfly" Snuka and his manager Buddy Rogers.

Buddy Rogers managed the wrestlers Jimmy Snuka, Ken Patera, Gene Anderson and Big John Studd. Rogers also hosted the interview segment "Rogers' Corner" in World Wrestling Entertainment.
Source: Author workisboring

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us