FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 101 Dalmatians
Quiz about 101 Dalmatians

101 Dalmatians Trivia Quiz


All these questions will be story problems of addition or subtraction involving dalmatians. Read the word problem and answer the question. Since all the questions will involve dalmatians, the interesting info will have some info about dalmatians.

A multiple-choice quiz by Ilona_Ritter. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Topics for Kids
  8. »
  9. Numbers for Kids

Author
Ilona_Ritter
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
408,070
Updated
Feb 08 22
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
429
Last 3 plays: violinsoldier (9/10), Guest 174 (10/10), rahul0 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Pongo Dalmatian met Perdita Dalmatian at the park. When their humans got married, so did they. How many dalmatians did Roger and Anita have all together if Pongo and Perdita were their only dogs? Hint


Question 2 of 10
2. At first, Pongo thinks he has eight puppies. How many more were born for him to have 15 puppies? Hint


Question 3 of 10
3. Soon, Perdita had puppies. She gave birth to 15 puppies, but sadly one of them died. If she had fifteen and lost one, how many puppies did she have left? Hint


Question 4 of 10
4. Jasper and Horace stole the 15 puppies because the one wasn't dead after all! How many are left if there were 17 dalmatians and the 15 puppies are gone? Hint


Question 5 of 10
5. Cruella now has a total of 99 dalmatians. How many dalmatians remain if Pongo and Perdita's 15 are taken away? Hint


Question 6 of 10
6. Rolly is on the ice, but Pongo picks him up and takes him away. What is one puppy take away one puppy? Hint


Question 7 of 10
7. Some pups are on the ice; three are on one side, and two are on the other. How many pups are there altogether? Hint


Question 8 of 10
8. Lucky is cold and doesn't want to keep going while the others have caught up with the rest. If Pongo left him behind, how many would be left of the 99? Hint


Question 9 of 10
9. Roger and Anita are at the house; two dogs and 15 puppies are missing. Of the 17 dogs that were there, how many are left? Hint


Question 10 of 10
10. All the dalmatians are safe; two adults, 15 original puppies, and 84 new puppies. How many dalmatians in all? Hint





Most Recent Scores
Mar 02 2024 : violinsoldier: 9/10
Mar 02 2024 : Guest 174: 10/10
Mar 01 2024 : rahul0: 10/10
Feb 16 2024 : Guest 108: 10/10
Feb 14 2024 : dj144: 1/10
Feb 11 2024 : dim_dude: 10/10
Jan 24 2024 : Guest 108: 7/10
Jan 22 2024 : Guest 73: 10/10
Jan 14 2024 : TurkishLizzy: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Pongo Dalmatian met Perdita Dalmatian at the park. When their humans got married, so did they. How many dalmatians did Roger and Anita have all together if Pongo and Perdita were their only dogs?

Answer: 2

The word "altogether" tells you to add the dalmatians to get the answer.
The dalmatian gets its name from a place in Austria called Dalmatia.
2. At first, Pongo thinks he has eight puppies. How many more were born for him to have 15 puppies?

Answer: 7

I asked how many more, so you would subtract 15-8 and get 7.
When a dalmatian is born, it does not have any spots; they come later.
3. Soon, Perdita had puppies. She gave birth to 15 puppies, but sadly one of them died. If she had fifteen and lost one, how many puppies did she have left?

Answer: 14

The words "lost" and "left" tell you to subtract, so 15-1 = 14.
Dalmatians are often the mascots for firehouses.
4. Jasper and Horace stole the 15 puppies because the one wasn't dead after all! How many are left if there were 17 dalmatians and the 15 puppies are gone?

Answer: 2

Since I asked how many are left, you would subtract 17-15 = 2.
No two dalmatians have the same pattern of spots.
5. Cruella now has a total of 99 dalmatians. How many dalmatians remain if Pongo and Perdita's 15 are taken away?

Answer: 84

When you see the words "how many remain" in a word problem, you will subtract so 99-15=84.
Dalmatians have a lot of energy and love being with people.
6. Rolly is on the ice, but Pongo picks him up and takes him away. What is one puppy take away one puppy?

Answer: 0

Since you have one puppy and that puppy is taken away, you will subtract 1-1=0.
Many dalmatians are deaf - they cannot hear.
7. Some pups are on the ice; three are on one side, and two are on the other. How many pups are there altogether?

Answer: 5

The word altogether tells you to add, so 3+2 = 5.
Dalmatians tend to be fond of horses.
8. Lucky is cold and doesn't want to keep going while the others have caught up with the rest. If Pongo left him behind, how many would be left of the 99?

Answer: 98

Remember, the word left tells you to subtract, so of course, 100 couldn't be the right answer - 99-1=98.
Male dalmatians are usually bigger than female dalmatians.
9. Roger and Anita are at the house; two dogs and 15 puppies are missing. Of the 17 dogs that were there, how many are left?

Answer: 0

This one is a little tricky. First, you have to add 2+15, which equals 17, to know how many dogs are missing in total; then, you subtract 17 from 17 to determine how many are left.
Dalmatians make good watchdogs.
10. All the dalmatians are safe; two adults, 15 original puppies, and 84 new puppies. How many dalmatians in all?

Answer: 101

The words in all tell you to add the numbers, this time, you have to add three numbers together 2+15+84 = 101.
"101 Dalmatians" was Walt Disney's 17th animated movie.
Source: Author Ilona_Ritter

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Commission #69:

Grab some popcorn because this January 2022 Quiz Commission is taking us to the movies with some titles given to Author Lounge writers. In this set, you'll find quizzes named after different films, but they might not all be about said films. Turn off your cell phones, kick back, and enjoy the show!

  1. Pitch Perfect Easier
  2. A Fantastic Woman Very Easy
  3. Kiss Kiss Bang Bang Easier
  4. From Here to Eternity Average
  5. 101 Dalmatians Very Easy
  6. Men of Honour Average
  7. Gone Girl Average
  8. An Officer and a Gentleman Average
  9. The Third Man Very Easy
  10. Guess Who's Coming to Dinner Average
  11. The Sum of Us Average
  12. The Thing Average

3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us