FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Pitch Perfect
Quiz about Pitch Perfect

Pitch Perfect Trivia Quiz


In the majors, in order to be credited with a perfect game, a pitcher must not allow a single batter to get on base by any means for nine full innings. Match each perfect pitcher to the team that they played for when they threw their perfect game.

A matching quiz by RedHook13. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Records
  8. »
  9. Pitching Records

Author
RedHook13
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
408,061
Updated
Feb 05 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
201
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: kyleisalive (2/10), woodychandler (7/10), MrHighTech (6/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Arizona Diamondbacks  
  Dennis Martinez
2. Chicago White Sox  
  Dallas Braden
3. Cincinnati Reds  
  Tom Browning
4. Montreal Expos  
  Roy Halladay
5. New York Yankees  
  Randy Johnson
6. Oakland Athletics  
  Matt Cain
7. Philadelphia Phillies  
  Felix Hernandez
8. San Francisco Giants  
  Mark Buehrle
9. Seattle Mariners  
  David Cone
10. Texas Rangers  
  Kenny Rogers





Select each answer

1. Arizona Diamondbacks
2. Chicago White Sox
3. Cincinnati Reds
4. Montreal Expos
5. New York Yankees
6. Oakland Athletics
7. Philadelphia Phillies
8. San Francisco Giants
9. Seattle Mariners
10. Texas Rangers

Most Recent Scores
Feb 10 2024 : kyleisalive: 2/10
Feb 10 2024 : woodychandler: 7/10
Jan 24 2024 : MrHighTech: 6/10
Jan 23 2024 : Guest 147: 8/10
Jan 16 2024 : jrthomps2006: 10/10
Jan 14 2024 : scottm: 10/10
Jan 05 2024 : Guest 208: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Arizona Diamondbacks

Answer: Randy Johnson

Randy Johnson pitched his perfect game on May 18, 2004 as a member of the Arizona Diamondbacks. On that day, the Diamondbacks defeated the Atlanta Braves on the road. The fact that Randy Johnson was 40 years old at the time made it even more of an accomplishment. The Big Unit also pitched a no-hitter in 1990 as a member of the Seattle Mariners.
2. Chicago White Sox

Answer: Mark Buehrle

Mark Buehrle pitched a perfect game on July 23, 2009, where he and the Chicago White Sox defeated the Tampa Bay Rays at home. Mark Buerhle was the second White Sox player to claim a perfect game. The first was Charlie Robertson, who pitched a perfect game on April 30, 1922. Later on April 21, 2012, Philip Humber claimed the third perfect game for the White Sox.
3. Cincinnati Reds

Answer: Tom Browning

Tom Browning claimed his perfect game on September 16, 1988 when he and the Cincinnati Reds defeated the Los Angeles Dodgers at home. Tom Browning almost pitched a second perfect game in 1989 against the Philadelphia Phillies, but this attempt was thwarted in the ninth inning.
4. Montreal Expos

Answer: Dennis Martinez

On July 28, 1991, Dennis Martinez of the Montreal Expos threw a perfect game against the Los Angeles Dodgers while on the road. Dennis Martinez was born in Nicaragua, which made him the first Latin American pitcher to throw a perfect game. The Montreal Expos were later relocated to Washington, D.C. in 2005 where they became the Washington Nationals.
5. New York Yankees

Answer: David Cone

David Cone threw a perfect game on July 18, 1999 as a member of the New York Yankees. In the game, the Yankees defeated the Montreal Expos at home. David Cone was the third Yankee to have pitched a perfect game. Cone's teammate at the time, David Wells, pitched the club's second perfect game a season earlier. Don Larsen, pitched the first perfect game for the Yankees on October 8, 1956 during the World Series.
6. Oakland Athletics

Answer: Dallas Braden

Dallas Braden pitched a perfect game for the Oakland Athletics on May 9, 2010 at home against the Tampa Bay Rays. Dallas Braden would later be forced to retire early due to an injury he suffered the following year. Dallas Braden was the second Athletics player to pitch a perfect game. The first was Catfish Hunter, who threw a perfect game on May 8, 1968.
7. Philadelphia Phillies

Answer: Roy Halladay

The late Roy Halladay pitched a perfect game for the Philadelphia Phillies on May 29, 2010, defeating the Florida Marlins on the road. That same year, Halladay pitched a no-hitter during a playoff game against the Cincinnati Reds. Roy Halladay tragically passed away in a plane crash that occurred in 2017. Roy Halladay was the second Phillies player to throw a perfect game.

The first was thrown by Jim Bunning on June 21, 1964.
8. San Francisco Giants

Answer: Matt Cain

Matt Cain pitched a perfect game on June 13, 2012, in a blowout 10-0 win at home against the Houston Astros. In the game, Matt Cain managed to strike out 14 of the 27 batters he faced, which tied a perfect game record with Sandy Koufax. Sandy Koufax pitched his perfect game on September 9, 1965 as a member of the Los Angeles Dodgers.
9. Seattle Mariners

Answer: Felix Hernandez

Felix Hernandez threw a perfect game for the Seattle Mariners on August 15, 2012 during a game a home against the Tampa Bay Rays. Felix' perfect game was the third of a trifecta of perfect games thrown in a single season. Philip Humber and Matt Cain were the other two perfect pitchers in 2012.

It was an unprecedented milestone seeing as there were only 20 perfect games recorded prior to 2012.
10. Texas Rangers

Answer: Kenny Rogers

Kenny Rogers pitched a perfect game for the Texas Rangers on July 28, 1994, where the Rangers defeated the California Angels during a home game. Nearly a decade earlier, the Texas Rangers found themselves on the losing end of a perfect game that was thrown by Mike Witt of the California Angels (September 30, 1984).
Source: Author RedHook13

This quiz was reviewed by FunTrivia editor 1nn1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Commission #69:

Grab some popcorn because this January 2022 Quiz Commission is taking us to the movies with some titles given to Author Lounge writers. In this set, you'll find quizzes named after different films, but they might not all be about said films. Turn off your cell phones, kick back, and enjoy the show!

  1. Pitch Perfect Easier
  2. A Fantastic Woman Very Easy
  3. Kiss Kiss Bang Bang Easier
  4. From Here to Eternity Average
  5. 101 Dalmatians Very Easy
  6. Men of Honour Average
  7. Gone Girl Average
  8. An Officer and a Gentleman Average
  9. The Third Man Very Easy
  10. Guess Who's Coming to Dinner Average
  11. The Sum of Us Average
  12. The Thing Average

3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us