Quiz about American Girl Kirsten
Quiz about American Girl Kirsten

American Girl: Kirsten Trivia Quiz


How well do you know Kirsten Larson from the "American Girl" series?

A multiple-choice quiz by IrishAngel24. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Books by Series
  8. »
  9. American Girl Books

Author
IrishAngel24
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
326,103
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
200
Last 3 plays: Guest 173 (6/10), Guest 50 (10/10), Guest 107 (0/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Where is Kirsten from? Hint

Norway
France
Sweden
Spain

2. Where in America did Kirsten live? Hint

Minnesota
Virginia
New York
California

3. Who was Kirsten's friend on the boat with her to America? Hint

Anna
Marta
Lisbeth
Nora

4. What did Kirsten have to leave in the trunk in Riverton? Hint

Her books
Her cat
Her doll
Her clothes

5. What was the name of Kirsten's secret Indian friend? Hint

Singing Bird
Dancing WInd
Brave Elk
Owl Feather

6. What holiday did Kirsten want to celebrate in America? Hint

Christmas
St. Lucia's Day
Kwanzaa
New Year's

7. When was Kirsten born? Hint

June 2
June 8
July 5
May 10

8. When Kirsten was going to fetch the honey from her bee tree, what animals did she run into? Hint

Dogs
Cows
Lions
Bears

9. What animal started the fire in the Larson's home? Hint

Horse
Ferret
Raccoon
Bear

10. What is the name of Kirsten's cat? Hint

Missy
Lissie
Michi
Juliet


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where is Kirsten from?

Answer: Sweden

Kirsten and her family left Sweden for American to live with her uncle. They came over in 1854 on a boat.
2. Where in America did Kirsten live?

Answer: Minnesota

Kirsten lived in Minnesota. Other American girls lived in other places: Rebecca and Samantha in New York, Felicity in Virginia, and Julie in California.
3. Who was Kirsten's friend on the boat with her to America?

Answer: Marta

Marta was Kirsten's friend. She died of cholera before they could reach Minnesota.
4. What did Kirsten have to leave in the trunk in Riverton?

Answer: Her doll

Kirsten had to leave her doll Sari in the trunk. She missed the doll very much, and created a 'little Sari' until she was reunited with her doll at Christmastime.
5. What was the name of Kirsten's secret Indian friend?

Answer: Singing Bird

Kirsten's first friend in Minnesota was Singing Bird. Singing Bird called Kirsten "Yellow Hair" and always touched Kirsten's braids when they met.
6. What holiday did Kirsten want to celebrate in America?

Answer: St. Lucia's Day

St. Lucia's Day is on December 13th. It is mostly celebrated in Scandinavian countries like Sweden, Norway, and Denmark. Because St. Lucia was Italian it has also been known to be celebrated in Italy.
7. When was Kirsten born?

Answer: June 8

Clearly stated in the fourth book, "Kirsten Larson, born June 8, 1845, Ryd, Sweden." It is written in their family bible.
8. When Kirsten was going to fetch the honey from her bee tree, what animals did she run into?

Answer: Bears

Kirsten's dog Caro got them in trouble. He went after a baby black bear and the mother bear was not happy.
9. What animal started the fire in the Larson's home?

Answer: Raccoon

Kirsten while on the trap line had found a baby raccoon. It wasn't hurt but she made a mistake by bringing it into the house. It knocked over an oil lamp, that started a fire.
10. What is the name of Kirsten's cat?

Answer: Missy

Kirsten's cat is named Missy. It is stated clearly in the fourth book. Michi is a nick-name for an anime character, Lissie is a nick-name for Felicity, and Juliet is the name of my cat.
Source: Author IrishAngel24

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 18 2022 : Guest 173: 6/10
Nov 15 2022 : Guest 50: 10/10
Oct 04 2022 : Guest 107: 0/10

Score Distribution

quiz
11/29/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us