Quiz about Cool Cats for Kids
Quiz about Cool Cats for Kids

Cool Cats for Kids Trivia Quiz


Can you name each cat from the description I give you? This quiz is part of Kyleisalive's "Cats! Cats! Cats!" commission.

A multiple-choice quiz by leith90. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Topics for Kids

Author
leith90
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
318,311
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
10525
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 102 (6/10), clevercatz (10/10), Guest 174 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. I have two friends called Thing One and Thing Two. I wear a red and white striped hat and a bow tie. People think I'm very naughty. Who am I? Hint

The Fat Cat
The Cat on the Mat
The Cat in the Hat
The Bad Cat

2. I am a curious cat who went on an adventure. My friend is a pug-nosed pup called Otis. Who am I? Hint

Sylvester
Actavite
Horace
Milo

3. I am a fat, lazy cartoon cat. I like lasagne and kicking the dog off the table. If any spiders come around I whack them with a newspaper. I live with my owner Jon. Who am I? Hint

Fat Louie
Duchess
Garfield
Snagglepuss

4. I am a stuffed tiger but my owner Calvin thinks I'm real. He hates school and transforms into Stupendous Man to get out of doing his homework. Who am I? Hint

Snoopy
Elsa
Bagshera
Hobbes

5. I am a big ginger cat. My owner is a very clever witch with bushy hair. She is a friend of Harry Potter. Who am I? Hint

Tabby
Salem
Crookshanks
Binx

6. I wear boots, a cape and a hat with a feather. The King wanted me to kill the big green ogre, but that talking donkey got in the way. Who am I? Hint

Cinder Cat
Puss in Boots
Clown Cat
Zorro

7. I live in Wonderland and have a big smile. Sometimes that's all you see of me. Who am I? Hint

The Smiling Tom
The Cheshire Cat
The Cat of Hearts
The Cat that got the Canary

8. I am a cat who plays a musical instrument in a nursery rhyme in which a cow jumps over the moon. What do I play? Hint

Triangle
Fiddle
Guitar
Drums

9. Sthufferin' sthuccotashth! I'm a Puddy Tat with black and white fur. When I get my handsth on that Tweety Bird it'sth gonna be curtainsth for him! What'sth my name? Hint

Felix
Sylvester
Top Cat
Scratchy

10. I look like a black cat but I'm really a warlock. I was turned into a cat because I tried to take over the world. I live with a teenage witch and her two aunts. Who am I? Hint

Fat Louie
Samantha
Salem
Snagglepuss




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I have two friends called Thing One and Thing Two. I wear a red and white striped hat and a bow tie. People think I'm very naughty. Who am I?

Answer: The Cat in the Hat

Two children are left at home alone one day when the Cat in the Hat arrives and creates chaos. Luckily he cleans it up a moment before the children's Mother arrives home.
Dr Seuss wrote the "Cat in the Hat" series after being challenged by John Hersey in 1954. The challenge was to write a book using words school children should know from a list of 400 words.
2. I am a curious cat who went on an adventure. My friend is a pug-nosed pup called Otis. Who am I?

Answer: Milo

Milo is a curious kitten born on a farm where he meets a puppy called Otis and they become friends. The movie follows their adventures after Milo floats downstream in a box. They eventually make it back to the farm together.
3. I am a fat, lazy cartoon cat. I like lasagne and kicking the dog off the table. If any spiders come around I whack them with a newspaper. I live with my owner Jon. Who am I?

Answer: Garfield

"Garfield" is a comic strip about the title character, Garfield, his owner Jon Arbuckle and the dog Odie. Garfield is a cantankerous cat created by Jim Davis, who modelled the character after his grandfather.
4. I am a stuffed tiger but my owner Calvin thinks I'm real. He hates school and transforms into Stupendous Man to get out of doing his homework. Who am I?

Answer: Hobbes

The comic strip "Calvin and Hobbes" centres on the misadventures of Calvin, a six-year-old boy given over to flights of fantasy. Hobbes is more rational and sarcastic than Calvin, and also more aware of the consequences of their actions. Although he is a voice of reason, he also helps Calvin in his troublemaking.
5. I am a big ginger cat. My owner is a very clever witch with bushy hair. She is a friend of Harry Potter. Who am I?

Answer: Crookshanks

Crookshanks is a large, bandy-legged ginger cat belonging to Hermione Granger. He is half-kneazle and mistrustful of dishonest people. He spends most of the third instalment, "Harry Potter and the Prisoner of Azkaban" chasing Ron's pet rat. Of course, the rat was an animagus and up to no good, which is why Crookshanks chased him.
6. I wear boots, a cape and a hat with a feather. The King wanted me to kill the big green ogre, but that talking donkey got in the way. Who am I?

Answer: Puss in Boots

Puss in Boots in "Shrek" is based upon the fairytale character of the same name. Antonio Banderas voiced him in the movies, and the cat exhibits traits similar to Banderas's "Zorro", particularly his fighting style and accent.
7. I live in Wonderland and have a big smile. Sometimes that's all you see of me. Who am I?

Answer: The Cheshire Cat

The Cheshire Cat is renowned for appearing and disappearing at will. His conversations with Alice often leave her confused or annoyed and have been known to lead her into trouble.
8. I am a cat who plays a musical instrument in a nursery rhyme in which a cow jumps over the moon. What do I play?

Answer: Fiddle

"Hey Diddle Diddle" is a nursery rhyme dating back to 1765. Originally it was titled "High Diddle Diddle" but was altered with changes in spoken English.
Maybe the cat's name should be "Nero"!
9. Sthufferin' sthuccotashth! I'm a Puddy Tat with black and white fur. When I get my handsth on that Tweety Bird it'sth gonna be curtainsth for him! What'sth my name?

Answer: Sylvester

Sylvester is a fictional cat in the Loony-Tunes cartoon repertoire. He spends most of his nine lives trying to catch Tweety Bird, but persistence is his strongest feature, despite his frequent failures.
Mel Blanc voiced Sylvester and admitted in his biography that he "borrowed" the voice from Daffy Duck.
10. I look like a black cat but I'm really a warlock. I was turned into a cat because I tried to take over the world. I live with a teenage witch and her two aunts. Who am I?

Answer: Salem

Salem only appeared in the sitcom "Sabrina the Teenage Witch" and not in the original comic version. Aunt Hilda was supposedly working with Salem in his bid for world domination and her sentence is to care for Salem, and keep him parasite-free for 100 years.
Source: Author leith90

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 07 2023 : Guest 102: 6/10
Feb 05 2023 : clevercatz: 10/10
Feb 03 2023 : Guest 174: 6/10
Feb 03 2023 : john62450: 9/10
Jan 30 2023 : Guest 68: 9/10
Jan 30 2023 : Guest 216: 7/10
Jan 27 2023 : JepRD: 10/10
Jan 25 2023 : Guest 68: 9/10
Jan 23 2023 : Guest 82: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
This quiz is part of series Kids Playground:

Welcome and have fun!

  1. Cool Cats for Kids Easier
  2. Look What I Can "B" Very Easy
  3. One Plus One Very Easy
  4. Colour Me Happy Very Easy
  5. Ten Tan Tin Tons Easier
  6. Ten Trickier Tan Tin Tons Average

Also part of quiz list
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us