Quiz about Disney Songs
Quiz about Disney Songs

Take this Disney Songs Quiz! Average Trivia | For Children


How well do you know your Disney songs? In this quiz, your hint is the song name and then you guess what movie it comes from.

A multiple-choice quiz by rose123451. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Disney Movies Music

Author
rose123451
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
351,191
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
4341
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: chrissymc (9/10), Guest 204 (7/10), Guest 223 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which Disney movie has a song called "Hakuna Matata"? Hint

Snow White and the Seven Dwarfs
The Lion King
Pinocchio
Dumbo

2. Which Disney movie has a song called "When You Wish Upon A Star"? Hint

Fantasia
Atlantis: The Lost Empire
Dinosaur
Pinocchio

3. Which Disney movie has a song called "Be Our Guest"? Hint

Bambi
Beauty and the Beast
Alice In Wonderland
Cinderella

4. Which Disney movie has a song called "Zip-A-Dee Doo-Dah"? Hint

Brother Bear
The Princess and the Frog
Aladdin
Song of the South

5. Which Disney movie has a song called "You've Got A Friend in Me"? Hint

Wall*E
Tinker Bell
Toy Story
Up

6. Which Disney movie has a song called "Real Wild Child"?

Hint

Tron
Winnie The Pooh
The Wild
Who Framed Roger Rabbit

7. Which Disney movie has a song called "When We're Human"? Hint

The Princess and the Frog
Chicken Little
Bolt
Treasure Planet

8. Which Disney movie has a song called "Look Through My Eyes"? Hint

The Little Mermaid
Brother Bear
The Rescuers Down Under
Lion King

9. Which Disney movie has a song called "A Dream is a Wish Your Heart Makes"? Hint

Lady and the Tramp
Alice In Wonderland
Cinderella
Peter Pan

10. Which Disney movie has a song called "Baby Mine"? Hint

Bambi
Mulan
Hercules
Dumbo


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which Disney movie has a song called "Hakuna Matata"?

Answer: The Lion King

Some of the lyrics are:
"It means no worries for the rest of your days
It's our problem-free philosophy
Hakuna Matata!
Hakuna Matata!"
"The Lion King" was first released in US theaters on 24th June 1994. It is the 23rd feature in the Walt Disney classic series. It was the first animated feature made completely at Disney Studios in Florida.
2. Which Disney movie has a song called "When You Wish Upon A Star"?

Answer: Pinocchio

"When you wish upon a star
Makes no difference who you are
Anything your heart desires
Will come to you"
"Pinocchio" was first released in US theaters on 1st February 1940. "When You Wish Upon a Star" won an Academy Award for Best Song.
3. Which Disney movie has a song called "Be Our Guest"?

Answer: Beauty and the Beast

"Be our guest! Be our guest!
Put our service to the test
Tie your napkin 'round your neck, cherie
And we'll provide the rest"
"Beauty and the Beast" was first released in US theaters on 22nd November 1991. It was the first animated featured movie whose script was created by a woman, Linda Woolverton.
4. Which Disney movie has a song called "Zip-A-Dee Doo-Dah"?

Answer: Song of the South

"Zip-A-Dee-Doo-Dah Zip-A-Dee-A
My oh my what a wonderful day
Plenty of sunshine headed my way
Zip-A-Dee-Doo-Dah Zip-A-Dee-A"
"Song of the South" was first released in US theaters on 12 November 1946. The song "Zip-A-Dee Doo-Dah" won the 1947 Academy Award for Best Song and is frequently used as part of Disney's Assembly themes.
5. Which Disney movie has a song called "You've Got A Friend in Me"?

Answer: Toy Story

"You've got a friend in me
You've got a friend in me
When the road looks rough ahead
And you're miles and miles
From your nice warm bed"
"Toy Story" was first released in US theaters on 22nd November 1995. The voices of the little green aliens are actually John Lasseter and crew after breathing in helium gas! In the most productive week, Pixar covered 3.5 minutes of animation.
6. Which Disney movie has a song called "Real Wild Child"?

Answer: The Wild

"Well I'm just outta school
Like I'm real real cool
Gotta dance like a fool"
"The Wild" was first released in US theaters on 14th April 2006. The movie budget of the movie was $80 million.
7. Which Disney movie has a song called "When We're Human"?

Answer: The Princess and the Frog

"If I were a human being
I'd head straight for New Orleans
And I'd blow this horn so hot and strong
Like no one they'd ever seen"
"The Princess and the Frog" was first released in US theaters on 11th December 2009 and was shot in the great city of New Orleans.
8. Which Disney movie has a song called "Look Through My Eyes"?

Answer: Brother Bear

"There are things in life you'll learn and
In time you'll see
Cause out there somewhere
It's all waiting"
"Brother Bear" was first released in US theaters on 1st November 2003. The working title of the movie was "Bears." "Brother Bear" was a nominee for the Academy awards in 2003, for Best Animated Feature Film.
9. Which Disney movie has a song called "A Dream is a Wish Your Heart Makes"?

Answer: Cinderella

"A dream is a wish your heart makes
When you're fast asleep
In dreams you lose your heartaches"
"Cinderella" was first released in US theaters on 15th February 1950. The film cost an incredible $3,000,000. Cinderella was the first Disney film whose songs were copyrighted and published.
10. Which Disney movie has a song called "Baby Mine"?

Answer: Dumbo

"Baby mine, don't you cry
Baby mine, dry your eyes
Rest your head close to my heart
Never to part, baby of mine"
"Dumbo" was first released in US theaters on 23rd October 1941. "Dumbo" is 64 minutes long and is one of the shortest animated features.
Source: Author rose123451

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 28 2022 : chrissymc: 9/10
Nov 28 2022 : Guest 204: 7/10
Nov 25 2022 : Guest 223: 10/10
Nov 25 2022 : Guest 107: 10/10
Nov 20 2022 : Guest 51: 10/10
Nov 19 2022 : Inquizition: 8/10
Nov 13 2022 : hekawi: 9/10
Nov 05 2022 : Guest 107: 9/10
Nov 03 2022 : MikeyGee: 10/10

Score Distribution

quiz
12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us