A matching quiz
by reedy.
Estimated time: 4 mins.

Most Recent Scores

Aug 08 2024
:
Guest 177: 5/10Aug 02 2024 : slay01:

Jul 22 2024 : Guest 172:

Jul 21 2024 : Guest 136:

Jul 18 2024 : Murdox:

Jul 18 2024 : Johnmcmanners:

Jul 18 2024 : Guest 110:

Jul 14 2024 : Guest 173: 6/10

Jul 12 2024 : Guest 173:

Quiz Answer Key and Fun Facts

Answer:
**18**

The bass guitars, ukulele and violin each have four strings, but the acoustic guitar has six.

4 + 4 + 4 + 6 = 18

The bass guitars, ukulele and violin each have four strings, but the acoustic guitar has six.

4 + 4 + 4 + 6 = 18

Answer:
**8**

A dozen is equal to 12.

Two omelettes made with two eggs each is 2 + 2 = 4.

12 - 4 = 8 eggs left.

A dozen is equal to 12.

Two omelettes made with two eggs each is 2 + 2 = 4.

12 - 4 = 8 eggs left.

Answer:
**4**

Don't forget to add yourself to the equation!

Three friends plus you make four altogether.

Twelve pieces of pizza. Four friends. Two pieces each.

That could be 12 - 2 - 2 - 2 - 2 = 4.

Or you could say:

12 - (4 x 2) = 4

Don't forget to add yourself to the equation!

Three friends plus you make four altogether.

Twelve pieces of pizza. Four friends. Two pieces each.

That could be 12 - 2 - 2 - 2 - 2 = 4.

Or you could say:

12 - (4 x 2) = 4

Answer:
**14**

Half of twenty (20) is ten (10). Or you could say 20 ÷ 2 = 10. Or 20 - 10 = 10.

And after losing ten marbles, you win back four.

10 + 4 = 14.

Half of twenty (20) is ten (10). Or you could say 20 ÷ 2 = 10. Or 20 - 10 = 10.

And after losing ten marbles, you win back four.

10 + 4 = 14.

Answer:
**10**

With clocks you have to remember that there are 24 hours in a day, usually divided into two sets of 12 hours (a.m. and p.m.).

Starting at 10 a.m., you have to add two hours to get to 12 p.m. (noon), then add another eight hours to get to 8 p.m.

2 + 8 = 10

With clocks you have to remember that there are 24 hours in a day, usually divided into two sets of 12 hours (a.m. and p.m.).

Starting at 10 a.m., you have to add two hours to get to 12 p.m. (noon), then add another eight hours to get to 8 p.m.

2 + 8 = 10

Answer:
**6**

There are twelve inches in a foot, so that means that four and a half feet could be written as four feet and six inches (4'6"). You need to add another half of a foot (6") to reach five feet in total.

There are twelve inches in a foot, so that means that four and a half feet could be written as four feet and six inches (4'6"). You need to add another half of a foot (6") to reach five feet in total.

Answer:
**12**

You have to think carefully about this one, or maybe try out some different numbers to see if it works.

Your sister is three right now. If you are 12, you are four times her age. 4 x 3 = 12

Tomorrow your sister will be four, and you will be three times her age. 3 x 4 = 12.

The equation to make it work is a little tricky, because you have to remember that *YOUR* age isn't changing.

So... if your sister's age is 'x', then here is the equation:

4x = 3(x + 1)

4x = 3x + 3

x = 3

And the proof:

4(3) = 12

3(3 + 1) = 9 + 3 = 12

You have to think carefully about this one, or maybe try out some different numbers to see if it works.

Your sister is three right now. If you are 12, you are four times her age. 4 x 3 = 12

Tomorrow your sister will be four, and you will be three times her age. 3 x 4 = 12.

The equation to make it work is a little tricky, because you have to remember that *YOUR* age isn't changing.

So... if your sister's age is 'x', then here is the equation:

4x = 3(x + 1)

4x = 3x + 3

x = 3

And the proof:

4(3) = 12

3(3 + 1) = 9 + 3 = 12

Answer:
**2**

To figure this out, you need to add your three chocolate bars together. Leaving out the dollar signs you have:

1 + 1 + 1 = 3 (or 3 x 1 = 3)

Then, subtract the $3 from the $5. Ignoring the dollar sign, the basic math leaves you with:

5 - 3 = 2

To figure this out, you need to add your three chocolate bars together. Leaving out the dollar signs you have:

1 + 1 + 1 = 3 (or 3 x 1 = 3)

Then, subtract the $3 from the $5. Ignoring the dollar sign, the basic math leaves you with:

5 - 3 = 2

Answer:
**16**

With baskets worth two points each, your twelve baskets are worth 24 points.

12 x 2 = 24 (or 2 + 2 + 2 + 2 + 2 + 2 + 2 + 2 + 2 + 2 + 2 + 2 = 24)

Your friend's four baskets are worth eight points.

4 x 2 = 8 (or 2 + 2 + 2 + 2 = 8)

Then you have to subtract.

24 - 8 = 16

Or if it's easier to do it in steps, 24 - 4 = 20 (leaving 4 of 8 points not used), then 20 - 4 = 16.

With baskets worth two points each, your twelve baskets are worth 24 points.

12 x 2 = 24 (or 2 + 2 + 2 + 2 + 2 + 2 + 2 + 2 + 2 + 2 + 2 + 2 = 24)

Your friend's four baskets are worth eight points.

4 x 2 = 8 (or 2 + 2 + 2 + 2 = 8)

Then you have to subtract.

24 - 8 = 16

Or if it's easier to do it in steps, 24 - 4 = 20 (leaving 4 of 8 points not used), then 20 - 4 = 16.

Answer:
**20**

Your cousin is ten years old and twins half his age would be five years old.

So that means you have to add up 10 + 5 + 5, which equals 20.

Your cousin is ten years old and twins half his age would be five years old.

So that means you have to add up 10 + 5 + 5, which equals 20.

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.

Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.

Related Quizzes

This quiz is part of series
1. **Even Stevens** Easier

2.**Music on the Menu** Easier

3.**Music to My Ears** Tough

4.**Colourful Alternatives** Very Easy

5.**Colourful Alternatives II** Very Easy

6.**The Orders of the Knights Radiant** Average

7.**Who Put the Bomp?** Easier

8.**Powerful Canadian Women** Easier

9.**Colourful Alternatives III** Very Easy

10.**Fish to Fry** Easier

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Also part of quiz list

Referenced Topics

Match Quizzes
Music
Children / Kids Mixed
Vocabulary
Math
Numbers for Kids
Chocolate
Other Destinations

Explore Other Quizzes by Go to

More

FunTrivia