Quiz about Harry Potter Character Riddles
Quiz about Harry Potter Character Riddles

Harry Potter Character Riddles Quiz


Here is a quiz with riddles about characters from the Harry Potter series. Each answer will be a character from the books. Have fun!

A multiple-choice quiz by cinnabun. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Harry Potter
  8. »
  9. Harry Potter - Characters

Author
cinnabun
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
137,753
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
28644
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 49 (4/10), Guest 149 (10/10), Guest 65 (1/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. I'm often very stern,
I wear my hair up in a bun,
I'm really very fair,
I find Quidditch very fun.

Who am I?
Hint

Minerva McGonagall
Dolores Umbridge
Sibyll Trelawney
Petunia Dursley

2. I roam the woods of Hogwarts school
And my coat is a lovely white,
But don't you dare, try to drink my blood
Or you'll be cursed for life.

Who am I?
Hint

Centaur
Unicorn
Troll
Hippogriff

3. I'm n-not sure if you r-remember me,
I t-taught here long ago,
B-but I d-died one night, in a f-final fight
When my m-master m-met his foe.

Who am I?
Hint

Professor Quirrell
Professor Lockhart
Professor Moody
Professor Lupin

4. Please come closer, you must understand,
I simply cannot see.
I've lived long, far from your school
With my humongous family.

Who am I?
Hint

Norbert
Bloody Baron
Fawkes
Aragog

5. My dewy voice and sappy smile
Will lure you to my tower,
But do not tarry, for you can't be late,
And the walk is half an hour.

Who am I?
Hint

Severus Snape
Filius Flitwick
Albus Dumbledore
Sybill Trelawney

6. Inside an egg
My song sits waiting,
For you to hear it
While you are bathing.

Who am I?
Hint

Phoenix
Mermaid
Centaur
Unicorn

7. I waddle like a penguin
And I'm fatter than a cow,
Gimme, gimme, gimme candy
And give it to me now!

Who am I?

Answer: (One Word (first name only, starts with "D"))
8. I wear glasses and pigtails
And a toilet's now my bed,
And I do not think it's funny
To chuck books through my head!

Who am I?
Hint

Millicent Bulstrode
Lavender Brown
Moaning Myrtle
Hannah Abbot

9. My hair and my smile
Are my most prominent features,
I competed in a tournament
With three male seekers.

Who am I?
Hint

Fleur Delacour
Harry Potter
Cedric Diggory
Viktor Krum

10. I don't want to believe in wands
Or in the Quidditch World Cup,
And this is the last time I'll say this,
Shut that ruddy bird up!

Who am I?

Answer: (Two Words (first and last name), or just first name)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I'm often very stern, I wear my hair up in a bun, I'm really very fair, I find Quidditch very fun. Who am I?

Answer: Minerva McGonagall

Minerva McGonagall is Transfiguration teacher as well as Head of Gryffindor House at Hogwarts. She appears as a strict woman but she loosens up at Quidditch matches.
2. I roam the woods of Hogwarts school And my coat is a lovely white, But don't you dare, try to drink my blood Or you'll be cursed for life. Who am I?

Answer: Unicorn

When Harry first encounters a centaur, he is told that drinking the blood of a unicorn comes at a terrible price. The drinker from then on lives a cursed life.
3. I'm n-not sure if you r-remember me, I t-taught here long ago, B-but I d-died one night, in a f-final fight When my m-master m-met his foe. Who am I?

Answer: Professor Quirrell

Professor Quirrell taught at Hogwarts the first year Harry Potter came to school. He was secretly assisting Lord Voldemort in his plans to return to his human form.
4. Please come closer, you must understand, I simply cannot see. I've lived long, far from your school With my humongous family. Who am I?

Answer: Aragog

Aragog was once Hagrid's pet spider who was thought to be the beast from the Chamber of Secrets. He is blind and lives in the Forbidden Forest.
5. My dewy voice and sappy smile Will lure you to my tower, But do not tarry, for you can't be late, And the walk is half an hour. Who am I?

Answer: Sybill Trelawney

Professor Trelawney looks like a giant butterfly. Her tower classroom is steamy with perfume and stifling hot. She wears large glasses and has a misty voice. Because her classroom is so far away students must leave early or they will be late.
6. Inside an egg My song sits waiting, For you to hear it While you are bathing. Who am I?

Answer: Mermaid

In "The Goblet of Fire", Cedric tells Harry to take a bath with his egg. Harry then opens the egg underwater and instead of wailing he hears a beautiful song sung by merpeople.
7. I waddle like a penguin And I'm fatter than a cow, Gimme, gimme, gimme candy And give it to me now! Who am I?

Answer: Dudley

Dudley Dursley is Harry's overweight, bullying cousin. In "The Goblet of Fire", the Weasleys come to Privet Drive to pick up Harry. Fred and George drop some candies and Dudley being the pig he is eats one. It makes his tongue extremely long.
8. I wear glasses and pigtails And a toilet's now my bed, And I do not think it's funny To chuck books through my head! Who am I?

Answer: Moaning Myrtle

Moaning Myrtle met Harry during his second year at school in a girl's toilet. Once she was very angry because when she was lying in the U-bend a book fell through her.
9. My hair and my smile Are my most prominent features, I competed in a tournament With three male seekers. Who am I?

Answer: Fleur Delacour

Fleur Delacour told Mr. Ollivander at the weighing of the wands that the hair in her wand was from a Veela. She said that her "grandmuzzer" was a Veela and so that makes Fleur part Veela too. She has long blond hair and a beautiful face that makes the boys swoon.
10. I don't want to believe in wands Or in the Quidditch World Cup, And this is the last time I'll say this, Shut that ruddy bird up! Who am I?

Answer: Vernon Dursley

Vernon Dursley is a loud, purple faced man who also happens to be uncle to Harry Potter. He freaks out when Harry even mentions magic in the slightest way and he is constantly growling about Hedwig making a racket.
Source: Author cinnabun

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 49: 4/10
Dec 01 2022 : Guest 149: 10/10
Dec 01 2022 : Guest 65: 1/10
Dec 01 2022 : jaiicee30: 9/10
Nov 30 2022 : Guest 174: 1/10
Nov 30 2022 : Guest 162: 1/10
Nov 29 2022 : Guest 99: 7/10
Nov 29 2022 : Guest 183: 8/10
Nov 28 2022 : Guest 158: 7/10

Score Distribution

quiz
12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us