FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about History for Kids World War II
Quiz about History for Kids World War II

History for Kids: World War II Quiz


This quiz is all about World War II.

A multiple-choice quiz by cal79. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. History for Kids
  8. »
  9. War History

Author
cal79
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
140,783
Updated
Oct 15 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
9888
Last 3 plays: Guest 209 (0/10), Guest 149 (5/10), Guest 139 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who was the leader of Germany during World War II? Hint


Question 2 of 10
2. Who was the Prime Minister of Britain during World War II? Hint


Question 3 of 10
3. Which of these battles took place in World War II? Hint


Question 4 of 10
4. The U.S.A. and Germany were on the same side during World War II.


Question 5 of 10
5. Who was the leader of the U.S.S.R. during World War II? Hint


Question 6 of 10
6. Germany was on the winning side during the Second World War.


Question 7 of 10
7. There was an evacuation at Dunkirk during World War II. Where is Dunkirk? Hint


Question 8 of 10
8. In which year is it generally accepted that Hitler died? Hint


Question 9 of 10
9. Where did Montgomery have a famous victory? Hint


Question 10 of 10
10. To finish with, I am going back to the start. In which year did World War II start in Europe? Hint





Most Recent Scores
Today : Guest 209: 0/10
Today : Guest 149: 5/10
May 21 2024 : Guest 139: 8/10
May 21 2024 : Guest 81: 6/10
May 21 2024 : angostura: 10/10
May 21 2024 : Guest 69: 6/10
May 21 2024 : Guest 137: 6/10
May 20 2024 : Guest 174: 9/10
May 20 2024 : Guest 140: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the leader of Germany during World War II?

Answer: Adolf Hitler

Mussolini was President of Italy during World War II. Both Roosevelts were Presidents of the U.S.A.
2. Who was the Prime Minister of Britain during World War II?

Answer: Winston Churchill

Attlee took over from Churchill after the war. He was only the second Prime Minister to be a member of the Labour Party.
3. Which of these battles took place in World War II?

Answer: Arnhem

The other battles all took place hundreds of years earlier. Hastings was as far back as 1066. The battle of Arnhem, in the Netherlands, took place in September of 1944.
4. The U.S.A. and Germany were on the same side during World War II.

Answer: False

The U.S.A. fought against Germany along with the British and the French. They were also fighting against the Japanese.
5. Who was the leader of the U.S.S.R. during World War II?

Answer: Joseph Stalin

Russia was part of the U.S.S.R. Hirohito and Akihito were both leaders of Japan. Lenin was the first Communist leader of Russia.
6. Germany was on the winning side during the Second World War.

Answer: False

This is false. Japan and Germany were both on the losing side in World War II.
7. There was an evacuation at Dunkirk during World War II. Where is Dunkirk?

Answer: France

Troops were evacuated across the English Channel back to England.
8. In which year is it generally accepted that Hitler died?

Answer: 1945

It is believed that Hitler killed himself. However some people say he survived the war.
9. Where did Montgomery have a famous victory?

Answer: El Alamein

British forces defeated the German forces, commanded by Rommel, in this battle.
10. To finish with, I am going back to the start. In which year did World War II start in Europe?

Answer: 1939

The war lasted from 1939 to 1945. I hope you enjoyed this quiz. Thanks for playing!
Source: Author cal79

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Lanni before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us