FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Junior Word Bed 1 Wildlife
Quiz about Junior Word Bed 1 Wildlife

Junior Word Bed #1 (Wildlife) Trivia Quiz


Three words are given. Choosing the correct letter will give the answer. An example of how the quiz works is given.

A multiple-choice quiz by Auszev. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Wordplay for Kids
  8. »
  9. Other Word Play for Kids

Author
Auszev
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
185,470
Updated
Oct 28 22
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
4689
1. D. A. D
C. O. B
W. I. G

HOW TO SOLVE THIS QUIZ
(1) The first letter of the word is either D, C or W because they are the first letters of the three words. (Choose D).
(2) The second letter is either A, O or I - combination is now DA, DO, or DI. (Choose O - DO)
(3)The next letter is D, P OR G. The end word could be DOD, DOP or DOG.
Every line has to be used.
Hint

Cat
Cow
Pig
Dog

2. B. I. T
F. E. D
C. U. E
Hint

Bee
Cat
Fly
Bug

3. S. N. O. U. T
T. H. A. N. K
A. W. O. K. E
Hint

Adder
Panda
Snake
Sheep

4. F. A. L. L
D. I. P. S
M. E. S. H
Hint

Fish
Deer
Frog
Mole

5. F. L. I. P
B. R. A. G
P. L. O. T
Which of these is the correct answer? Bird, Swan, Bear, Dove, Puma, Frog, Gnat, Wasp

Answer: (4 Letters)
6. T. O. T. A. L
L. I. G. H. T
P. A. L. E. R
Hint

Tiger
Mouse
Panda
Lemur

7. R. O. D
F. A. N
L. I. T
Hint

Rat
Pig
Fox
Bat

8. V. A. L. L. E. Y. S
C. U. L. L. I. N. G
P. I. C. T. U. R. E
Hint

Panther
Penquin
Vulture
Cheetah

9. S. T. O. N. E
W. H. E. R. E.
F. L. A. S. K
Hint

Shark
Finch
Whale
Sloth

10. D. A. R. K
W. E. N. T
T. I. E. R

Which of these is the correct answer: Toad, Wolf, Hare, Deer, Duck, Wren

Answer: (4 Letters)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Sep 18 2023 : vlk56pa: 10/10
Aug 17 2023 : savvy623: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. D. A. D C. O. B W. I. G HOW TO SOLVE THIS QUIZ (1) The first letter of the word is either D, C or W because they are the first letters of the three words. (Choose D). (2) The second letter is either A, O or I - combination is now DA, DO, or DI. (Choose O - DO) (3)The next letter is D, P OR G. The end word could be DOD, DOP or DOG. Every line has to be used.

Answer: Dog

In 2003 there were more pet dogs in America than any other country in the world. The oldest breed of domesticated dog is the saluki. The saluki was kept as a pet in ancient Egypt.
2. B. I. T F. E. D C. U. E

Answer: Bee

Bees are included in the animal group (or phylum) known as arthropoda which includes other creatures such as spiders and millipedes. Therefore a bee is an insect but it is also an arthropod. All arthropods have the same characteristics, which are a hard outer skeleton, a body that is segmented and jointed limbs.
3. S. N. O. U. T T. H. A. N. K A. W. O. K. E

Answer: Snake

A snake fossil was found in Algeria that has been dated to be approximately 120 milllion years old. A baby snake can be called a snakelet.
4. F. A. L. L D. I. P. S M. E. S. H

Answer: Fish

Groups of different fish have various names. For instance, a group of herring is an army and a group of trout is a hover. Fish are often kept as pets in aquariums which can either be hot or cold.
5. F. L. I. P B. R. A. G P. L. O. T Which of these is the correct answer? Bird, Swan, Bear, Dove, Puma, Frog, Gnat, Wasp

Answer: Frog

Frogs are amphibians. Amphibians are cold-blooded and can survive on both land and in water. The Cuban frog is the smallest known frog in the world and it measures less than 12mm or in.
6. T. O. T. A. L L. I. G. H. T P. A. L. E. R

Answer: Tiger

The largest animal in the cat family is the long-furred Siberian tiger. This tiger is now protected. A group of tigers is called either an ambush or a streak.
7. R. O. D F. A. N L. I. T

Answer: Rat

Rats are found worldwide except in Antarctica. The most common types are the brown and black rats. Rats or the fleas that live on them can cause serious health problems and even death to humans.
8. V. A. L. L. E. Y. S C. U. L. L. I. N. G P. I. C. T. U. R. E

Answer: Vulture

A vulture is a bird that is often called a scavenger. This is because it does not catch its own food but feeds off dead animals (called carrion) that have previously died.
9. S. T. O. N. E W. H. E. R. E. F. L. A. S. K

Answer: Shark

Sharks are marine animals. The world's largest fish is the whale shark which can weigh up to 30,500kg or 67,240lbs. This fish was first discovered in 1828. Though it is very big it is not harmful to humans as it only feeds on plankton.
10. D. A. R. K W. E. N. T T. I. E. R Which of these is the correct answer: Toad, Wolf, Hare, Deer, Duck, Wren

Answer: Deer

The Alaskan moose is regarded as the world's largest deer. A male usually weighs about 550 kg or 1100 lbs. If the Alaskan moose is in danger it can run faster than a racehorse.
Source: Author Auszev

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Ain't It Good To Know Very Easy
2. Name Sorting Game for Kids Very Easy
3. Picture This! Very Easy
4. More Name Sorting for Kids Easier
5. Winnie the Pooh Wordplay Easier
6. Body Parts That Aren't Very Easy
7. Come Play the "Whaddayaget" Game! Very Easy
8. Word Fun for Kids Very Easy
9. A Meal of Red Herring Very Easy
10. Disney Wordplay Average
11. Children's Fractured Wordplay Very Easy
12. Word Puzzles For Kids Very Easy

9/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us