FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Name The Author 1
Quiz about Name The Author 1

Name The Author 1 Trivia Quiz


Try to name the authors of these books.

A multiple-choice quiz by vegeta_nz. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Kid Lit General
  8. »
  9. Authors and Their Works

Author
vegeta_nz
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
90,335
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
2758
Last 3 plays: Guest 64 (7/10), Guest 174 (10/10), Guest 174 (8/10).
- -
Question 1
1. Who wrote the "Cairo Jim" series? Hint


Question 2
2. Who wrote "Matilda?" Hint


Question 3
3. Who wrote "The Series Of Unfortunate Events?" Hint


Question 4
4. Who wrote "Charlotte's Web"? Hint


Question 5
5. Who wrote the series of "Goosebumps"? Hint


Question 6
6. Who wrote "Harry Potter"? Hint


Question 7
7. Who wrote "Worry Warts?" Hint


Question 8
8. Who wrote the "Wicked" series? Hint


Question 9
9. Who wrote the "Deltora Book of Monsters?" Hint


Question 10
10. Who wrote "Finders Keepers?" Hint





Most Recent Scores
Sep 15 2023 : Guest 64: 7/10
Sep 11 2023 : Guest 174: 10/10
Sep 04 2023 : Guest 174: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who wrote the "Cairo Jim" series?

Answer: Geoffrey McSkimming

Geoffrey McSkimming wrote the whole lot of the "Cairo Jim" chronicles. "Cairo Jim" is an archaeologist who does lots of different things in each book.
2. Who wrote "Matilda?"

Answer: Roald Dahl

"Matilda" is about a little girl who can lift things with her mind.
3. Who wrote "The Series Of Unfortunate Events?"

Answer: Lemony Snicket

"The Series Of Unforunate Events" is about three orphans who go to different relatives and the first one is called Count Olaf.
4. Who wrote "Charlotte's Web"?

Answer: E.B White

E.B White also wrote "Stuart Little".
5. Who wrote the series of "Goosebumps"?

Answer: R.L Stine

The "Goosebumps" series is a series of children's horror stories.
6. Who wrote "Harry Potter"?

Answer: J.K Rowling

"Harry Potter" is a boy wizard who goes to Hogwarts School of Witchcraft, where he has lots of adventures.
7. Who wrote "Worry Warts?"

Answer: Morris Gleitzman

"Worry Warts" is about a boy who is having trouble with his parents so he runs away to look for opals in Australia.
8. Who wrote the "Wicked" series?

Answer: Paul Jennings/Morris Gleitzman

The "Wicked" series is about a boy and a girl who have to stop a disease from spreading.
9. Who wrote the "Deltora Book of Monsters?"

Answer: Emily Rodda

Emily Rodda wrote "The Deltora Quest" series also.
10. Who wrote "Finders Keepers?"

Answer: Emily Rodda

"Finders Keepers" is about a boy called Patrick who has to find three things.
Source: Author vegeta_nz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
10/3/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us