Quiz about Static Shock
Quiz about Static Shock

Static Shock Quiz for Experts | TV for Kids


I saw that there were no quizzes on this cool show, so I decided to make a quiz for all the fans of this show on Kids WB and Cartoon Network.

A multiple-choice quiz by dbzgirl13. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. TV for Kids S-Z
  8. »
  9. Static Shock

Author
dbzgirl13
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
197,914
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
619
Last 3 plays: Guest 68 (9/10), Guest 172 (10/10), Guest 104 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is Static's real name? Hint

Virgil Hawkins
John Smith
Richie Foley
Adam West

2. What is Static's best friend's first name? Hint

Frieda
Daisy
Richie
Adam

3. Static's friend also becomes his partner in crime fighting in the third season. What is the name of this hero? Hint

Gear
Compute
Super Boy
Smart Guy

4. What is the name of the explosion that caused many teens in the Dakota area to change into people with freaky powers? Hint

Big Boom
Explosion 101
No Name
Big Bang

5. What were the people hit by the explosion called by the people of Dakota who were not affected? Hint

Freaky People
Evil Monsters
Things
Bang Babies

6. A few D.C. Comic heroes have made special appearances in "Static Shock". In the episode "A League Of Their Own," did Wonder Woman appear?

Yes
No

7. One of Static's worst enemies, Ebon, has what kind of powers? Hint

Shadow Powers
Incredible Strength
Fire Powers
Water Powers

8. Is it true that another of Static's enemies, Hotstreak, shoots fire from his hands?

Yes
No

9. What is Static's sister's name? Hint

Sharon
Mary
He has a brother!
Janet

10. Was Static's mom a paramedic?

Yes
No


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is Static's real name?

Answer: Virgil Hawkins

Virgil is, of course, seen in every episode. He has electrical powers which provide all his enemies with quite a shock!
2. What is Static's best friend's first name?

Answer: Richie

Richie can be seen in just about every episode and he is always ready to stand beside his best friend. He is also the first person who ever knew Static's secret. But he had to keep it a top secret, because if he ever spilled, it would put him, Virgil, and all the people they love in danger.
3. Static's friend also becomes his partner in crime fighting in the third season. What is the name of this hero?

Answer: Gear

Richie suddenly becomes a brainiac and is able to build all sorts of things. Richie and Virgil find out that he was also affected by the big bang. Richie wound up saving Virgil from his enemies and is declared Static's partner.
4. What is the name of the explosion that caused many teens in the Dakota area to change into people with freaky powers?

Answer: Big Bang

The Big Bang happened when there was a teen riot going on and the police tried to stop it. They accidentally shot at tanks of nuclear gases and the people who breathed in the gas were given powers.
5. What were the people hit by the explosion called by the people of Dakota who were not affected?

Answer: Bang Babies

Also known as Metahumans, the Bang Babies caused the people of Dakota quite a panic at first because they thought all the metahumans were evil. But then they saw that Static was going to be there to clean up the messes.
6. A few D.C. Comic heroes have made special appearances in "Static Shock". In the episode "A League Of Their Own," did Wonder Woman appear?

Answer: No

Neither Wonder Woman nor Superman showed up on this episode. But Hawkgirl, The Green Lantern, Batman, The Flash, and the Martin Manhunter all appeared. However, Superman has had his share of spotlight on the show.
7. One of Static's worst enemies, Ebon, has what kind of powers?

Answer: Shadow Powers

Ebon once overheard Richie and Static saying they were best friends, so he kidnapped Richie to get to Static. He tried again in the second season and Ebon almost figured out Static's identity in the episode where Richie becomes Gear.
8. Is it true that another of Static's enemies, Hotstreak, shoots fire from his hands?

Answer: yes

His name kind of gives it away. He was one of the rudest bullies at Dakota Union High before the big bang. He also has a huge ego.
9. What is Static's sister's name?

Answer: Sharon

Sharon is kind of bossy and pushy, but they still care about each other. However, Virgil and Sharon don't show much love towards each other!
10. Was Static's mom a paramedic?

Answer: Yes

His mom was a paramedic during the biggest gang riot to ever hit Dakota, even bigger than the big bang! But she was killed by a stray bullet.
Source: Author dbzgirl13

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 23 2022 : Guest 68: 9/10
Nov 22 2022 : Guest 172: 10/10
Nov 14 2022 : Guest 104: 10/10
Nov 11 2022 : Guest 69: 10/10
Nov 10 2022 : Guest 205: 10/10
Nov 08 2022 : Guest 151: 9/10
Oct 31 2022 : Guest 173: 9/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Static Shock Average
2. Tarzan: The Animated Series Tough
3. Tiny Toons Adventures Tough
4. Disney's "StarStruck" Easier
5. Sofia the First Average
6. Shake it Up Average
7. Shinchan Average
8. Tweenies Average
9. Wendy Wu: Homecoming Warrior Average
10. The Secret Show Average
11. The Wild Thornberrys Very Easy
12. 'Tweenies' Easier

12/10/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us