FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
TV for Kids Quizzes, Trivia and Puzzles
TV for Kids Quizzes, Trivia

TV for Kids Trivia

TV for Kids Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »

Fun Trivia
This category also includes made for TV movies and video/DVD series, such as "Veggie Tales" and "Cheetah Girls". Quizzes about specific shows are listed alphabetically. Look in the right sub-category. Quizzes about several shows can be found in the Assorted TV Trivia sub-category.
1,570 quizzes and 21,980 trivia questions.
Sub-Categories:
1.
  What Cartoon?   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I'm going to describe a cartoon and you have to tell me which one I am describing. Good luck and have fun.
Easier, 10 Qns, SapphireTiger31, Dec 07 21
Easier
SapphireTiger31
Dec 07 21
15190 plays
2.
  Kids' TV and Movies    
Multiple Choice
 15 Qns
My daughter asks me everyday for a new quiz just for her. She's six. This one is about her favorite movies and tv shows.
Average, 15 Qns, hungreee, Dec 07 21
Average
hungreee
Dec 07 21
17708 plays
3.
  Combine the Children's Television Shows   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz for anyone who knows the names of shows on Nick and Disney. I will give a clue of the show's name and you guess it. For example: Combine a synonym of crazy with toons and what do you get? You get "Loony Toons". Have fun.
Easier, 10 Qns, jmoskow, Dec 07 21
Easier
jmoskow gold member
Dec 07 21
11115 plays
4.
  Cartoon Villains   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Boo hiss! Simply match the villain to the cartoon that they appear in.
Easier, 10 Qns, ClarkyB, Dec 07 21
Recommended for grades: 4,5,6,7,8
Easier
ClarkyB
Dec 07 21
900 plays
5.
  What Show Was I On?    
Match Quiz
 10 Qns
Match the character to the show he or she was on. The show might not have been the first appearance, but is something they are well known for.
Easier, 10 Qns, Shadowmyst2004, Dec 07 21
Recommended for grades: 4,5,6,7,8
Easier
Shadowmyst2004
Dec 07 21
923 plays
6.
  Which Kids' TV Show Is It? - Retro Edition    
Match Quiz
 10 Qns
Can you match the brief snippets of theme song lyrics to the kids' TV shows of yesteryear to which they belong?
Easier, 10 Qns, ClarkyB, Dec 07 21
Recommended for grades: 6,7,8,9,10
Easier
ClarkyB
Dec 07 21
577 plays
7.
  Name That Cartoon!    
Multiple Choice
 10 Qns
I'll give you the characters and some other useful information and all you have to do is name the cartoon.
Easier, 10 Qns, thepandaman, Dec 07 21
Easier
thepandaman
Dec 07 21
5791 plays
8.
  Nick Picks!    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is all about various Nickelodeon shows! :D
Easier, 10 Qns, britney, Dec 07 21
Easier
britney
Dec 07 21
8548 plays
9.
  **Title Redacted**    
Multiple Choice
 10 Qns
Oh no. I wrote up some descriptions of some of my favorite shows and someone went through and blacked out the title on all of the documents. Can you help me identify these shows?
Easier, 10 Qns, Shadowmyst2004, Dec 07 21
Easier
Shadowmyst2004
Dec 07 21
855 plays
10.
  Name That Show    
Multiple Choice
 5 Qns
Which show do these characters belong to?
Easier, 5 Qns, angelmouse, Dec 07 21
Easier
angelmouse
Dec 07 21
9163 plays
trivia question Quick Question
In the movie 'Peter Pan' who is Captain Hook's pirate-buddy?

From Quiz "Kids' TV and Movies"




11.
  Questions on Children's Shows!    
Multiple Choice
 10 Qns
These are questions on different children's shows.
Average, 10 Qns, julie954, Jul 05 22
Average
julie954
Jul 05 22
2625 plays

TV for Kids Trivia Questions

1. Five teenagers with attitude are recruited to fight the evil Rita Repulsa. Which show is this?

From Quiz
**Title Redacted**

Answer: Mighty Morphin' Power Rangers

"Mighty Morphin' Power Rangers" debuted on American television in 1993 and quickly became a huge ratings success for children's programming. The show was based on the Japanese Super Sentai series, going as far as to reuse fight scenes and dub over voices when actors were in costumes.

2. This cartoon is on Nickelodeon and has a starfish called Patrick and a snail called Gary. Recently, a movie has been made of it.

From Quiz Name That Cartoon!

Answer: SpongeBob SquarePants

SpongeBob SquarePants' best friend is called Patrick Star and he shares his "pineapple under the sea" with Gary, a sea snail!

3. Combine a greeting with Arnold and you get what television show?

From Quiz Combine the Children's Television Shows

Answer: Hey Arnold

"Hey Arnold" is a show on Nickelodeon about a football headed kid in elementary school.

4. What cartoon features six babies: Tommy, Chuckie, Phil, Lil, Dil, and Kimmie?

From Quiz Nick Picks!

Answer: Rugrats

The show's tenth anniversary was celebrated in the summer of 2001 with an episode called "All Growed Up," when they were all ten years older. Now there is a spinoff based on the special.

5. Emily Elizabeth, T-Bone and Jetta.

From Quiz Name That Show

Answer: Clifford the Big Red Dog

Emily Elizabeth is Clifford's owner. T-Bone is another dog on the show and Jetta is friend of Emily's.

6. In the movie 'Toy Story' to whom does Woody belong?

From Quiz Kids' TV and Movies

Answer: Andy

Woody is Andy's favorite toy...until Buzz comes along.

7. Four teenagers join together to battle the evil Shredder and his cronies. Which show is this?

From Quiz **Title Redacted**

Answer: Teenage Mutant Ninja Turtles

The "Teenage Mutant Ninja Turtles" television series debuted in 1987, three years after the comic book it was based on debuted. The show featured four anthropomorphic teenaged turtles who learned the art of Ninjitsu and fought evil. They were Leonardo, Michelangelo, Donatello and Raphael.

8. What show had the characters Lizzie, Sister Bear and Cousin Fred?

From Quiz Questions on Children's Shows!

Answer: Berenstain Bears

Lizzie was Sister's best friend. Sister Bear was one of the main characters in the Bear family, and Cousin Fred is Brother's friend.

9. This cartoon used to be on television ages ago but an animated film of it has recently come out. It has a girl in it called Florence and an opera-singing cow called Ermintrude. What is it?

From Quiz Name That Cartoon!

Answer: The Magic Roundabout

It also has a dog called Dougal, who was played by Robbie Williams in the recent film and a cool, hippyish rabbit called Dylan.

10. Combine this underwater creature, the name Bob, a shape, and a type of clothing and what television show do you get?

From Quiz Combine the Children's Television Shows

Answer: SpongeBob SquarePants

"SpongeBob SquarePants" is about a sponge who lives in bikini bottom with his friends Patrick and Squidward.

11. What is the name of the interactive live show where kids get hit with a gooey substance?

From Quiz Nick Picks!

Answer: Slime Time Live

There are many activities for children on the show and many of them get slimed!

12. Francine, Buster, and Kate.

From Quiz Name That Show

Answer: Arthur

Francine and Buster are Arthur's friends. Kate is his little sister.

13. In the movie 'Peter Pan' who is Captain Hook's pirate-buddy?

From Quiz Kids' TV and Movies

Answer: Smee

Smee is the little chubby pirate who Hook bosses around.

14. Three pre-teens gain the power to transform into their favorite comic book heroes. Which show is this?

From Quiz **Title Redacted**

Answer: Big Bad Beetleborgs

"Big Bad Beetleborgs" ran for two seasons in the U.S. It was adapted from Japanese shows in the same vein as the "Mighty Morphin' Power Rangers". The show later was rebranded as "Beetleborg Metallix." The show featured Drew, Jo and Roland as they met mystical beings, became characters from their favorite comic book and found the villains from the same book.

15. What show was about a dog who leaves her paw prints on clues to get the answer to something?

From Quiz Questions on Children's Shows!

Answer: Blue's Clues

"Blue's Clues" was a show with Joe and Steve. Blue's friends include Magenta, Green Puppy, and Periwinkle.

16. The main star in this cartoon has a nephew that's called Scrappy and two of his "gang" are Fred and Daphne. What is it?

From Quiz Name That Cartoon!

Answer: Scooby Doo

His main catchprase is "Scooby Dooby Doooooooooooooooo!"

17. Combine something equal or the same with the name Stevens and what show do you get?

From Quiz Combine the Children's Television Shows

Answer: Even Stevens

"Even Stevens" is about a family with kids who do not get along.

18. Who is Spongebob's best friend on the show, "Spongebob Squarepants"?

From Quiz Nick Picks!

Answer: Patrick

Spongebob's also friends with a squirrel from Texas named Sandy and his neighbor, Squidward.

19. Joe, Magenta and Tickety.

From Quiz Name That Show

Answer: Blue's Clues

Steve is Blue's owner and has gone away. Joe takes care of Blue now. Magenta is a friend and Tickety is the clock.

20. In the movie 'Aladdin' who does Jasmine meet in the marketplace?

From Quiz Kids' TV and Movies

Answer: Aladdin

Jasmine and Aladdin meet for the first time when she sneaks out to the marketplace.

21. Which series followed an alien prince as he fought to protect the Earth from evil overlords from his own home planet?

From Quiz **Title Redacted**

Answer: The Masked Rider

Ted Roberts played Prince Dex, who would become titular hero in order to fight Count Dregon and his forces. The series was a spin-off from the "Power Rangers" franchise. Dex was from the same planet where the Rangers' robotic helper Alpha 5 was built. Only 40 episodes were produced before the show was cancelled.

22. What show had a dog named Pal?

From Quiz Questions on Children's Shows!

Answer: Arthur

Pal was Arthur's dog in the show. DW didn't really like him.

23. Which cartoon film has been made into a cartoon television series, which has in it a monster? It is set in Hawaii. What is it?

From Quiz Name That Cartoon!

Answer: Lilo and Stitch

Stitch turns out to be quite a lovable little creature - but he does have his moments!

24. Combine having satisfaction with a group of related people and what show do you get?

From Quiz Combine the Children's Television Shows

Answer: The Proud Family

"The Proud Family" is a show on Disney that is about a teenage girl and her friends.

25. Zoe, Elmo and Oscar.

From Quiz Name That Show

Answer: Sesame Street

Zoe, Elmo and Oscar are all stars of 'Sesame Street'.

26. In the movie 'The Little Mermaid' what is Ariel's little fish friend's name?

From Quiz Kids' TV and Movies

Answer: Flounder

Flounder is Ariel's little yellow fish buddy.

27. Which show about a "street rat" from Agrabah and his friends had three full seasons made for daytime television?

From Quiz **Title Redacted**

Answer: Aladdin

The series picked up in continuity after "The Return of Jafar" and followed the exploits of Aladdin, his pet monkey Apu, Princess Jasmin, the Genie and other characters. Dan Castellaneta took over the role of the Genie, which had originated in the 1992 film with Robin Williams. Castellaneta is well known for voicework on "The Simpsons" as well as dozens of other projects.

28. What cartoon is about a very clever boy who has a secret lab in his room? It has got in it an annoying sister called Dee-Dee. What is it?

From Quiz Name That Cartoon!

Answer: Dexter's Laboratory

Dexter always comes up with very strange inventions - all of them usually go very wrong!

29. The name of this show is what elementary kids have as a break in school.

From Quiz Combine the Children's Television Shows

Answer: Recess

"Recess" is a cartoon about a group of fourth graders who play kickball at recess everyday.

30. On what show does a boy have two fairy "friends" and is tormented by his babysitter?

From Quiz Nick Picks!

Answer: The Fairly Oddparents

The fairy "oddparents" are usually in the form of fish.

This is category 180
Last Updated May 25 2024 5:44 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.