FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Swiss Family Robinson
Quiz about Swiss Family Robinson

Swiss Family Robinson Trivia Quiz


This is a quiz on the book 'Swiss Family Robinson' by Johann David Wyss.

A multiple-choice quiz by chairs. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Kid Lit Authors L - Z
  8. »
  9. W Authors

Author
chairs
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
77,065
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
374
Last 3 plays: Guest 107 (6/10), Guest 166 (9/10), Guest 74 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. What was the nationality of the author of 'Swiss Family Robinson'? Hint


Question 2 of 10
2. Name the boys starting with the oldest. Hint


Question 3 of 10
3. What was the first thing they found on the island? Hint


Question 4 of 10
4. Who killed Grizzle? Hint


Question 5 of 10
5. Where did they first build their home? Hint


Question 6 of 10
6. What improvising did they do to their first house? Hint


Question 7 of 10
7. Who battled the porcupine? Hint


Question 8 of 10
8. Whom did they find on the other side of the island? Hint


Question 9 of 10
9. What does Fritz find on the other side of the island? Hint


Question 10 of 10
10. Who went to Europe? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 25 2024 : Guest 107: 6/10
Feb 11 2024 : Guest 166: 9/10
Feb 08 2024 : Guest 74: 3/10
Feb 02 2024 : Guest 69: 6/10
Jan 29 2024 : chickenx: 9/10
Jan 28 2024 : Guest 166: 4/10
Jan 23 2024 : Guest 70: 2/10
Jan 10 2024 : Guest 49: 6/10
Jan 08 2024 : Guest 182: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the nationality of the author of 'Swiss Family Robinson'?

Answer: Swiss

Johann Rudolf Wyss was born in Bern, Switzerland in 1781. His entertainment while growing up was the stories of a shipwrecked pastor and his family. He became a professor at Bern University and a librarian. He published Swiss National Anthems and the famous 'Swiss Family Robinson'.
2. Name the boys starting with the oldest.

Answer: Fritz, Ernest, Jack, and Francis

At the start of the book, Fritz was 15, Ernest was 12, Jack was 10, and Francis was 6.
3. What was the first thing they found on the island?

Answer: penguins

The penquins greeted them at the shore when they first came to the island.
4. Who killed Grizzle?

Answer: a boa constrictor

The boa constrictor wound around Grizzle like he was a rabbit. When he got finished eating he died.
5. Where did they first build their home?

Answer: tree

It had a library!
6. What improvising did they do to their first house?

Answer: made curving steps

This was made from strong trees grown near the house.
7. Who battled the porcupine?

Answer: dogs

The dogs had porcupine quills all over their faces.
8. Whom did they find on the other side of the island?

Answer: Emily Montrose

They adopted her into their family.
9. What does Fritz find on the other side of the island?

Answer: pearls

Lucky find.
10. Who went to Europe?

Answer: Fritz and Francis

The others didn't go back.
Source: Author chairs

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us