FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Whats the Opposite
Quiz about Whats the Opposite

What's the Opposite? Trivia Quiz


I give you a word. You pick the word with the opposite meaning.

A multiple-choice quiz by robynraymer. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Words for Kids
  8. »
  9. Word Meanings

Author
robynraymer
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
56,922
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
12245
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 40 (10/10), Guest 137 (10/10), Guest 211 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. The opposite of warm is _______? Hint


Question 2 of 10
2. The opposite of buying is _______? Hint


Question 3 of 10
3. The opposite of fancy is _______? Hint


Question 4 of 10
4. The opposite of war is _______? Hint


Question 5 of 10
5. What's the opposite of nervous? Hint


Question 6 of 10
6. If you want to be the opposite of ROUGH, what should you be? Hint


Question 7 of 10
7. The opposite of hard is _______? Hint


Question 8 of 10
8. What's the opposite of quiet? Hint


Question 9 of 10
9. The opposite of speedy is _______? Hint


Question 10 of 10
10. The opposite of huge is _______? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Oct 23 2025 : Guest 40: 10/10
Oct 21 2025 : Guest 137: 10/10
Oct 20 2025 : Guest 211: 9/10
Oct 17 2025 : Eleanor18: 7/10
Oct 15 2025 : pattycake26: 10/10
Oct 14 2025 : HarrySpotter: 10/10
Oct 10 2025 : Guest 94: 10/10
Oct 08 2025 : mickeyp: 10/10
Oct 05 2025 : Jdoerr: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The opposite of warm is _______?

Answer: cool

This water isn't warm, it's cool!
2. The opposite of buying is _______?

Answer: selling

'I'm going to the book sale.' 'Are you selling books or buying them?'
3. The opposite of fancy is _______?

Answer: plain

Cinderella wore a PLAIN, raggedy dress before her fairy godmother created a FANCY ball gown for the girl.
4. The opposite of war is _______?

Answer: peace

Most people would rather have peace, but people have fought wars for thousands of years.
5. What's the opposite of nervous?

Answer: calm

I'm not nervous--I'm perfectly calm!
6. If you want to be the opposite of ROUGH, what should you be?

Answer: gentle

Don't be rough with your baby sister, be gentle.
7. The opposite of hard is _______?

Answer: soft

This bed isn't soft--it's hard! Hard can also mean difficult. Using this meaning, easy and hard are opposites.
8. What's the opposite of quiet?

Answer: noisy

In school hallways during class time we're supposed to be pretty quiet, but outdoors on the playground we can be as noisy as we like.
9. The opposite of speedy is _______?

Answer: sluggish

Cheetahs, ostriches, and antelopes are speedy creatures. Slugs, snails, and sloths are slow, or sluggish creatures.
10. The opposite of huge is _______?

Answer: tiny

Whales, elephants, and giant squids are huge creatures. Fleas, pigmy shrews (mouse-like creatures), and bumblebee bats are tiny creatures.
Source: Author robynraymer

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Word Your Way Through [6] Very Easy
2. Word Your Way Through Very Easy
3. Word Your Way Through [3] Very Easy
4. Word Your Way Through [4] Very Easy
5. . . . Some Very Easy
6. Word Your Way Through [2] Very Easy
7. Word Your Way Through [5] Very Easy
8. Find the Word! Very Easy
9. Find the Word - Again! Very Easy
10. Three Time's the Charm Very Easy
11. Is It ICK or INK? Very Easy
12. Apple, Orange, Banana, Bandana? Very Easy

10/24/2025, Copyright 2025 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us