FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Common Bond 01
Quiz about Common Bond 01

Common Bond 01 Trivia Quiz


Answer the first nine and then put the clues together to find out what TV show is the answer to question ten.

A multiple-choice quiz by LoveRCrowe. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Common Bond 10 Questions
  8. »
  9. CB By Series

Author
LoveRCrowe
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
98,071
Updated
Jul 31 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2072
Question 1 of 10
1. Elvis is the king, George Strait is the fireman, Frank Sinatra is the chairman, what is Bruce Springsteen?

Answer: (Two Words)
Question 2 of 10
2. What jazz saxophonist was born in 1926 and recorded 'My Favorite Things', 'Lush Life' and 'Giant Steps'? Hint


Question 3 of 10
3. Who commanded the forces that fired on Fort Sumter, beginning the Civil War? Hint


Question 4 of 10
4. What supermarket chain began near Miami, Florida as Rockmoor Grocery in 1914? Hint


Question 5 of 10
5. What state University is the Bulldogs? Hint


Question 6 of 10
6. What are '10-20' and '10-4'? Hint


Question 7 of 10
7. Which is a member of the composite flower family? Hint


Question 8 of 10
8. What word is defined as 'foolish talk or thought, nonsense'? Hint


Question 9 of 10
9. Who was elected mayor of Palm Springs in 1988? Hint


Question 10 of 10
10. So what TV show do all of these answers have in common?

Answer: (4 words, watch your spelling on the last word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Elvis is the king, George Strait is the fireman, Frank Sinatra is the chairman, what is Bruce Springsteen?

Answer: the boss

Bruce Springsteen's back up group, the E Street Band, originally included Steve Van Zandt (he is now on 'The Sopranos'), Max Weinberg (drummer for 'The Late Show with Conan O'Brien' too), Clarence Clemons, Danny Federici, Roy Bittan and Garry Tallent.
2. What jazz saxophonist was born in 1926 and recorded 'My Favorite Things', 'Lush Life' and 'Giant Steps'?

Answer: John Coltrane

Though John Coltrane had a relatively short career, he influenced many with his music. Coltrane wasn't afraid to experiment with his sound. He died of liver cancer in 1967.
3. Who commanded the forces that fired on Fort Sumter, beginning the Civil War?

Answer: General P.G.T. Beauregard

Fort Sumter was one of four Forts that the Union still had control of in Confederate territory. In April 1861, Gen. Beauregard demanded they give up the fort and when they didn't he ordered his men to open fire.
4. What supermarket chain began near Miami, Florida as Rockmoor Grocery in 1914?

Answer: Winn-Dixie

William M. Davis started this chain of groceries stores. By 1934 he had 34 stores. They were known as 'Table Supply Stores'. W.M. Davis' sons took over the business after his death and they bought out the 'Winn and Lovett Grocery Company' and took that name.

Then over the years more and more stores joined the company and in 1955 they became 'Winn-Dixie'. I used to ride my bike 2 miles to buy candy at a Winn-Dixie when I lived in Florida.
5. What state University is the Bulldogs?

Answer: University of Georgia

UW's mascot is the Husky, often referred to as 'the dawgs', USC's mascot is the Gamecocks and UA's is the Crimson Tide.
6. What are '10-20' and '10-4'?

Answer: cb terms

10-20 is location, as in 'What's your 10-20?' and 10-4 means affirmative. 'That's a 10-4' & '10-4, over and out' It is also my birthday :)
7. Which is a member of the composite flower family?

Answer: daisy

According to the Encarta Encyclopedia, the composite flowers are the largest family of flowers with at least 20,000 species.
8. What word is defined as 'foolish talk or thought, nonsense'?

Answer: moonshine

Of course moonshine also means illegally made whiskey. Dictionary.com and spanishliz gave me the 'nonsense' definition. It can also mean 'moonlight'.
9. Who was elected mayor of Palm Springs in 1988?

Answer: Sonny Bono

Sonny Bono died in a skiing accident on January 5, 1998.
10. So what TV show do all of these answers have in common?

Answer: The Dukes of Hazzard

BOSS Hogg and Roscoe P. COLTRANE were constantly trying to throw the Duke boys in jail. BEAU Duke's full name was Beauregard and the Dukes drove the GENERAL Lee. DAISY Duke's jeep was named DIXIE and the show is set in GEORGIA which is in the part of the United States that is called DIXIE.

The CB and CB TERMS were a big part of the show. ('Crazy Cooter coming at ya, any Dukes home on the Hazzard net got your ears on?') Beau and Luke were on probation because of running Uncle Jesse's MOONSHINE. SONNY Shroyer played Deputy Enos Strait (and Ben Jones played Cooter). Also the '01' in the title of this quiz is the number of the General Lee. 'The Dukes of Hazzard' is my favorite TV show and ran from 1979-1985. Hope you enjoyed my quiz!
Source: Author LoveRCrowe

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us