FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
CB By Series Quizzes, Trivia and Puzzles
CB By Series Quizzes, Trivia

CB By Series Trivia

CB By Series Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Common Bond 10 Questions

Fun Trivia
244 quizzes and 3,416 trivia questions.
1.
  Common Bond    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my first try at a common bond quiz so here goes. I hope you enjoy it.
Easier, 10 Qns, caribbean, Jul 31 22
Easier
caribbean
Jul 31 22
10528 plays
2.
  My Third Common Bond    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my third common bond. I will be describing something through nine questions and the tenth question will be the common bond.
Easier, 10 Qns, caribbean, Jul 31 22
Easier
caribbean
Jul 31 22
8502 plays
3.
  Common Bond 4    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will consist of 9 unrelated things which will all have a connection to question 10
Average, 10 Qns, caribbean, Nov 16 23
Average
caribbean
Nov 16 23
9331 plays
4.
  Can You Guess the Common Bond? #2   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The first nine answers are all related in some way, and your job is to determine what the common bond is. The common bond for this quiz is a famous video game series. Some questions are UK-specific. Have fun!
Easier, 10 Qns, eburge, Aug 01 22
Easier
eburge gold member
Aug 01 22
2582 plays
5.
  Can You Guess the Common Bond? #3   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
You need to discover what connects the first nine answers which, in this quiz, is an organisation in the field of entertainment.
Average, 10 Qns, eburge, Aug 01 22
Average
eburge gold member
Aug 01 22
704 plays
6.
  Dizart's 6th Common Bond   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The answers to the the first nine questions should lead you to a famous actor in question ten.
Average, 10 Qns, Dizart, Nov 21 21
Average
Dizart gold member
Nov 21 21
1107 plays
7.
  JanIQ's First Common Bond Quiz   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz was first designed for some of the best quiz teams in Flanders, but only with Fill in the Blank questions. The common bond relates to the "Food and Drink" subcategory. Cheers!
Average, 10 Qns, JanIQ, May 22 11
Average
JanIQ gold member
1683 plays
8.
  Common Bond 5    
Multiple Choice
 15 Qns
This common bond will have 15 questions with 14 of them all having a similar theme with 15 being the common bond.
Average, 15 Qns, Caribbean, Jul 31 22
Average
Caribbean
Jul 31 22
6925 plays
9.
  Another Common Bond by JanIQ   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
For my fourth common bond quiz, I was inspired by something you could find on FunTrivia in the Hobbies category. Have fun.
Average, 10 Qns, JanIQ, Jul 07 14
Average
JanIQ gold member
1160 plays
10.
  Common Bond 90    
Multiple Choice
 10 Qns
These common bond quizzes are so addicting! The first nine are clues for ten.
Average, 10 Qns, LoveRCrowe, Oct 03 11
Average
LoveRCrowe
8254 plays
trivia question Quick Question
What is the name given to a tall narrow glass, usually used for champagne?

From Quiz "Can You Guess the Common Bond? #2"




11.
  Animals I've Heard Of   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Another common bond quiz, this time with an animal theme. Haven't you guessed the theme from the title?
Average, 10 Qns, JanIQ, Mar 16 24
Average
JanIQ gold member
Mar 16 24
1926 plays
12.
  Inquizition's Common Bond4   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The answers to the first nine questions form a common bond which is the answer to question 10. Good luck and have fun.
Average, 10 Qns, Inquizition, May 25 04
Average
Inquizition
4279 plays
13.
  Common Bond 6    
Multiple Choice
 10 Qns
Questions 1 through 9 will have a common theme with 10 being the common bond.
Average, 10 Qns, caribbean, Mar 24 24
Average
caribbean
Mar 24 24
5740 plays
14.
  JanIq's Fifth Common Bond Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
It's been a while, but here is another common bond quiz - magically entertaining. Have fun!
Average, 10 Qns, JanIQ, Nov 21 21
Average
JanIQ gold member
Nov 21 21
346 plays
15.
  Common Bond #3   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
As always, the first nine questions are a mixed bag. The first nine answers are linked by a living thing.
Tough, 10 Qns, zorba_scank, Apr 24 09
Tough
zorba_scank gold member
3941 plays
16.
  Vera's Common Bond #3   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Use the answers from Questions 1-9 to figure out the answer to Question 10, which will be in the field of entertainment.
Average, 10 Qns, Vera2012, Mar 02 10
Average
Vera2012
1564 plays
17.
  Inquizition's Common Bond Quiz   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Inspired by other quizmakers I have decided to attempt a 'common bond' quiz. The answers to the first nine questions form a common bond which is the answer to question 10. Good luck and have fun.
Average, 10 Qns, Inquizition, Mar 11 09
Average
Inquizition
4283 plays
18.
  Vera's Common Bond #2   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The answers to Questions 1-9 should help you figure out the common bond. The answer to Question 10 will be a 'thing'.
Average, 10 Qns, Vera2012, Nov 29 09
Average
Vera2012
969 plays
19.
  JanIQ's Second Common Bond Quiz   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Here's another common bond quiz. This challenging quiz is loosely based upon items of the Food and Drink subcategory. Bon appétit!
Average, 10 Qns, JanIQ, Jun 09 10
Average
JanIQ gold member
845 plays
20.
  Inquizition's Common Bond 7   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The answers to the first nine questions form a 'Common Bond'. This is the answer to question ten, the name of a famous male pop singer. Good luck and have fun.
Average, 10 Qns, Inquizition, Jan 08 13
Average
Inquizition
781 plays
21.
  More Common Bonds of Entertainment    
Multiple Choice
 10 Qns
Here is my second common bond quiz. I hope you enjoy taking it as much as I enjoyed writing it.
Average, 10 Qns, nycdmc70, Aug 01 22
Average
nycdmc70 gold member
Aug 01 22
1952 plays
22.
  Common Bonds of Entertainment 3    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my third common bond quiz. I hope you have a good time with it. Good Luck!
Average, 10 Qns, nycdmc70, Aug 01 22
Average
nycdmc70 gold member
Aug 01 22
1791 plays
23.
  Dizart's 5th Common Bond    
Multiple Choice
 10 Qns
The answers to the first nine questions in this quiz share a common bond, which will be the answer to question ten.
Easier, 10 Qns, Dizart, Nov 21 21
Easier
Dizart gold member
Nov 21 21
601 plays
24.
  Bullymom's Third Common Bond   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Here we go again! You know what to do...
Average, 10 Qns, bullymom, Nov 15 05
Average
bullymom
3847 plays
25.
  Common Bond 11    
Multiple Choice
 10 Qns
Questions 1-9 will cover a variety of subjects. Number 10 will give you the answer. This is about an entertainer.
Average, 10 Qns, caribbean, Jul 31 22
Average
caribbean
Jul 31 22
4897 plays
26.
  Can You Guess the Common Bond?    
Multiple Choice
 10 Qns
The first nine answers are all related in some way, and your job is to determine what the common bond is. The common bond for this quiz is entertainment themed. Some questions are UK-specific. Have fun!
Tough, 10 Qns, eburge, Aug 01 22
Tough
eburge gold member
Aug 01 22
1437 plays
27.
  Common Bond - Entertainment    
Multiple Choice
 10 Qns
The first nine answers will hopefully lead you to the common bond about entertainment in the tenth answer. Good luck.
Average, 10 Qns, nycdmc70, Aug 01 22
Average
nycdmc70 gold member
Aug 01 22
1801 plays
28.
  Common Bond #2    
Multiple Choice
 15 Qns
The second installment in my set of common bond quizzes. Just like my other one, I give you random trivia, and you guess who the common bond is for the last question.
Average, 15 Qns, cheshirealice, Jul 31 22
Average
cheshirealice
Jul 31 22
4157 plays
29.
  Dizart's Third Common Bond Quiz   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Solve the clues in questions one to nine and you should be able to work out the common bond, which is the name of a famous person.
Average, 10 Qns, Dizart, Sep 24 08
Average
Dizart gold member
1577 plays
30.
  Bullymom's Fifth Common Bond    
Multiple Choice
 10 Qns
Your task is to figure out what the first nine answers have in common.
Average, 10 Qns, bullymom, Jun 04 04
Average
bullymom
2686 plays
31.
  Zorba's Common Bond # 6   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The first nine questions are on a variety of topics ranging from music to sports and everything in between. The common bond is a natural phenomenon.
Average, 10 Qns, zorba_scank, Jan 08 13
Average
zorba_scank gold member
521 plays
32.
  Dizart's Second Common Bond   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Answer the first nine questions correctly, and the answers will lead you to a famous person from British history in question ten.
Average, 10 Qns, Dizart, Dec 04 07
Average
Dizart gold member
2397 plays
33.
  Common Bond #4   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Answer the first nine questions on topics ranging from Egyptian mythology to muppets and try to figure out the living thing which links all of them.
Average, 10 Qns, zorba_scank, Nov 21 21
Average
zorba_scank gold member
Nov 21 21
1609 plays
34.
  JanIQ's Third Common Bond Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
All the answers in this quiz refer to the cast of a famous soap opera. I've made a pretty bold quiz - let's see if you can reach a beautiful score.
Average, 10 Qns, JanIQ, Aug 29 10
Average
JanIQ gold member
426 plays
35.
  Common Bond #5   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The first nine questions are all linked by the common bond which is from the field of mythology or folklore.
Average, 10 Qns, zorba_scank, Sep 24 08
Average
zorba_scank gold member
1184 plays
36.
  Dizart's First Common Bond    
Multiple Choice
 10 Qns
You all know what the idea is here, just work out the link between the first nine answers to find answer number ten!
Average, 10 Qns, Dizart, Aug 05 11
Average
Dizart gold member
2431 plays
37.
  Vera's Common Bond    
Multiple Choice
 10 Qns
Answer the questions to find the musical common bond. Questions 1-9 will give you the clues to answer Question 10.
Average, 10 Qns, Vera2012, Nov 29 09
Average
Vera2012
616 plays
38.
  Common Bonds 3    
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome to my third installment of my set of five Common Bonds Quizzes. Just like my two previous ones, nine of the questions will be random things that are connected through the highly entertaining and somewhat iconic common bond (question 10).
Average, 10 Qns, CheshireAlice, Apr 04 12
Average
CheshireAlice
1840 plays
39.
  Zorba's Common Bond #1    
Multiple Choice
 10 Qns
The first nine questions lead to a famous person. This is my first attempt at a common bond quiz. Hope you like it.
Tough, 10 Qns, zorba_scank, Jul 30 17
Tough
zorba_scank gold member
Jul 30 17
1532 plays
40.
  Bullymom's Second Common Bond    
Multiple Choice
 10 Qns
Now I'm hooked on making these, too! You know how it works - figure out what the first nine answers have in common.
Tough, 10 Qns, bullymom, Jul 31 22
Tough
bullymom
Jul 31 22
2380 plays
41.
  Dizart's 4th Common Bond    
Multiple Choice
 10 Qns
The answers to the first nine questions should lead you to the common bond, which has a sporting theme.
Average, 10 Qns, Dizart, Nov 21 21
Average
Dizart gold member
Nov 21 21
405 plays
42.
  Another Common Bond    
Multiple Choice
 10 Qns
I will be describing something for the first nine questions and the last question will be what they have in common.
Average, 10 Qns, caribbean, Nov 21 09
Average
caribbean
5202 plays
43.
  Common Bonds 4    
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome to my fourth installment of "Common Bonds". This quiz pertains to an Academy Award nominee.
Average, 10 Qns, CheshireAlice, Jul 01 17
Average
CheshireAlice
Jul 01 17
1583 plays
44.
  Zorba's Common Bond #2    
Multiple Choice
 10 Qns
The answers to the first nine questions will lead you to a famous person.
Tough, 10 Qns, zorba_scank, Oct 15 09
Tough
zorba_scank gold member
735 plays
45.
  Common Bond 1804    
Multiple Choice
 10 Qns
The first nine answers are or contain clues to the common bond. This quiz deals with history...
Average, 10 Qns, LoveRCrowe, Apr 04 11
Average
LoveRCrowe
2125 plays
46.
  Come Crack the Case of the Common Bond    
Multiple Choice
 10 Qns
Do you like solving cases that no one else can solve? If so, then this is the Common Bond quiz for you. When the interrogation is through, see if you can name the common bond in the field of entertainment.
Tough, 10 Qns, nycdmc70, Aug 01 22
Tough
nycdmc70 gold member
Aug 01 22
577 plays
47.
  Common Bond 01    
Multiple Choice
 10 Qns
Answer the first nine and then put the clues together to find out what TV show is the answer to question ten.
Average, 10 Qns, LoveRCrowe, Jul 31 22
Average
LoveRCrowe
Jul 31 22
2070 plays
48.
  Inquizition's Common Bond5    
Multiple Choice
 10 Qns
The answers to the first nine questions form a common bond which is the answer to question 10. Good luck and have fun.
Tough, 10 Qns, Inquizition, Sep 24 08
Tough
Inquizition
1197 plays
49.
  Common Bond Quiz 206    
Multiple Choice
 10 Qns
The answers to the first nine questions are clues, what is the common bond?
Average, 10 Qns, LoveRCrowe, Nov 11 10
Average
LoveRCrowe
2044 plays
50.
  10 Questions: Common Bond 2 Multiple Choice Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
The answers to the first nine questions form a 'common bond' which is the answer to question 10. Good luck and have fun.
Tough, 10 Qns, Inquizition, Oct 11 12
Tough
Inquizition
1196 plays
51.
  Bullymom's Fourth Common Bond    
Multiple Choice
 10 Qns
What do the first nine answers have in common?
Tough, 10 Qns, bullymom, Jul 31 22
Tough
bullymom
Jul 31 22
1116 plays
52.
  Lagunathemoron's Third Common Bond    
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome to my third common bond. The clue to this common bond is in the celebrity field.
Average, 10 Qns, Lagunathemoron, Jul 31 22
Average
Lagunathemoron
Jul 31 22
1521 plays
53.
  Common Bonds 55    
Multiple Choice
 10 Qns
I love these common bonds quizzes so I wanted to make one. Answer the first 9 questions, then figure out what the answers have in common!
Tough, 10 Qns, LoveRCrowe, Sep 25 08
Tough
LoveRCrowe
1395 plays
54.
  Inquizition's Common Bond3    
Multiple Choice
 10 Qns
The answers to the first nine questions form a 'common bond' which is the answer to question 10. Good luck and have fun.
Tough, 10 Qns, Inquizition, Sep 24 08
Tough
Inquizition
1083 plays
55.
  Inquizition's Common Bond6    
Multiple Choice
 10 Qns
The answers to the first nine questions form a common bond which is the answer to question 10. Good luck and have fun.
Tough, 10 Qns, Inquizition, Sep 25 08
Tough
Inquizition
1063 plays
56.
  CheshireAlice's Common Bonds Quiz #1    
Multiple Choice
 10 Qns
I give you ten questions, nine of which are random trivia. The tenth is who or what the questions have in common.
Average, 10 Qns, cheshirealice, Jul 31 22
Average
cheshirealice
Jul 31 22
1427 plays
57.
  Lagunathemoron's Fourth Common Bond    
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome to my fourth common bond. Answer nine questions and guess the common bond, which is related to a popular videogame series.
Average, 10 Qns, Lagunathemoron, May 27 11
Average
Lagunathemoron
1475 plays
58.
  Lagunathemoron's Fifth Common bond    
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome to my fifth common bond. This time we are looking for a star in the sports field.
Average, 10 Qns, Lagunathemoron, Sep 22 11
Average
Lagunathemoron
1063 plays
59.
  Lagunathemoron's Second Common Bond    
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome to my second common bond. The clue for the common bond is in the music field.
Average, 10 Qns, Lagunathemoron, Jul 31 22
Average
Lagunathemoron
Jul 31 22
1292 plays
60.
  Lagunathemoron's First Common Bond    
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome to my first common bond! I hope you enjoy it. Think 'entertainment' for the common bond.
Average, 10 Qns, Lagunathemoron, Jul 31 22
Average
Lagunathemoron
Jul 31 22
1241 plays
61.
  Lagunathemoron's Seventh Common Bond    
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome to my seventh Common Bond quiz. This time the Common Bond is in the Entertainment field.
Tough, 10 Qns, Lagunathemoron, Jan 08 13
Tough
Lagunathemoron
631 plays

CB By Series Trivia Questions

1. Who won the singles tennis championship in Roland Garros (Paris) in 1989? It was his only grand slam victory in the singles category.

From Quiz
JanIq's Fifth Common Bond Quiz

Answer: Michael Chang

Michael Chang was born in the USA in 1972. His professional career in tennis started in 1987 and stretched until 2003. In 1989 he competed in Paris at the French Open, at the tender age of 17. After three easy victories (one over Pete Sampras), Chang faced in the fourth round the Czech Ivan Lendl, a terrific serve and volley player. In his most memorable match, Chang defeated Lendl in five sets, although experiencing muscle cramps from the third set onwards. A week later, Chang defeated the Swedish Stefan Edberg also in five sets and won the Grand Slam tournament. All in all, Chang played four Grand Slam finals, but won only his first final. At that time, he was the youngest player ever to win a Grand Slam tournament. Chang also was instrumental in securing the Davis Cup victory for the USA in 1990. Lendl (born 1960) won the Australian Open twice, the French Open thrice and the US Open thrice. Becker (born 1967) won the Australian Open twice, Wimbledon thrice and the US Open once. Edberg (born 1966) won the Australian Open twice, Wimbledon twice and the US Open twice.

2. Gadolinium, the Black Eye Galaxy, and a chessboard are all connected by which number?

From Quiz Can You Guess the Common Bond? #3

Answer: 64

Gadolinium is a lanthanide element with atomic number 64. A silvery metal, it has use in the field of magnetic resonance imaging, where it is used to help produce clearer images. Discovered in 1779, the Black Eye Galaxy has the Messier number 64 and is found in the Coma Berenices constellation, around 24 million light years away from Earth. A chessboard typically has 64 squares, arranged in an 8x8 grid and alternately coloured black and white. Players arrange their sixteen pieces on the two rows closest to them, with the queen sitting on the square bearing her colour.

3. According to a famous novel title, who "Came in From the Cold"?

From Quiz Another Common Bond by JanIQ

Answer: The Spy

John Le Carré (pen name of David John Moore Cornwell) published "The Spy Who Came in From the Cold" in 1963 and won the Edgar Award for best novel with it. The story is about a British spy who pretends to defect to East Germany, and there spreads the rumour that the chief of the East German Stasi is in fact a British double-agent. Father Brown is an amateur sleuth created by G.K. Chesterton. He appeared only in some short stories, not in a full novel. Samuel Colt invented the six-shooter named after him. Adam Opel founded a factory in Germany in 1862. Initially his firm produced sewing machines, but after Adam's death his sons changed to automobile manufacturing.

4. The Rijksmuseum is a famous museum and art gallery located in which European city?

From Quiz Dizart's 5th Common Bond

Answer: Amsterdam

Among the famous paintings that you can see at the Rijksmuseum are "The Milkmaid" by Vermeer, "The Night Watch" by Rembrandt and "The Feast of Saint Nicholas" by Jan Steen.

5. The War of the Roses consisted of a series of wars fought between two dynasties, Lancaster and York, for the throne of England. Who helped start off the conflict by challenging Henry VI's right to the crown?

From Quiz Zorba's Common Bond # 6

Answer: Richard, Duke of York

Richard Plantagenet, the third Duke of York, was the great-grandson of King Edward III. The then ruling king, Henry VI, frequently had bouts of insanity. When he was thus incapacitated, the Duke, better known as Richard of York, took over the reins of the country as the Lord Protector. Richard died in battle a few weeks after he was promised that he would inherit the throne after Henry VI's death.

6. Which Italian painter created the triptych "The Battle of San Romano" in the 1450s?

From Quiz Animals I've Heard Of

Answer: Paolo Uccello

Only one of these painters was active in the given decade. It was Paolo Uccello (1397-1475) who left us the aforesaid triptych, which shows us the chaos reigning a battlefield. Uccello was born in Siena and built a career in Florence. He completed several frescoes in the Green Cloister of the Santa Maria Novella, as well as the equestrian portrait of Sir John Hawkwood that still decorates the Duomo. The "Battle of San Romano" is divided over three different museums: the National Gallery in London ("Niccolo da Tolentino Leads the Florentine Troops"), the Uffizi in Florence ("Bernardino della Ciarda Thrown Off His Horse") and the Louvre in Paris ("Micheletto da Cotignola Engages in Battle"). Ugolino di Nerio was an earlier Italian Renaissance painter. He started his career in Siena in 1317 and died there in 1349. The bulk of his production are biblical tableaus. Kitagawa Utamaro (1753-1806) was a Japanese woodblock printer who left us mostly images from the leisure sector. Maurice Utrillo (1883-1953) was a French painter, specialising in city landscapes.

7. The motel chain Motel 6 was founded in the year 1960, and has since become the largest motel chain spreading across the United States and Canada. Do you know which city and state Motel 6 was born in?

From Quiz Come Crack the Case of the Common Bond

Answer: Santa Barbara, California

In case you ever wondered how it got its name, Motel 6 originally only charged $6 per night for a room, and even though the room fees have obviously increased over the years, they are still one of the lowest priced motel chains around. Not only is that a good reason to stay at one the next time you are traveling, but if you are traveling with a pet, you'll be happy to know that Motel 6 is typically pet friendly.

8. "An Inspector Calls" is a famous play written in 1946 by which English dramatist?

From Quiz Dizart's 4th Common Bond

Answer: J. B. Priestley

John Boynton Priestley first came to prominence in 1929 when his novel "The Good Companions" was published. His works often reflected his socialist leanings. "An Inspector Calls" was turned into a film in 1946, with Alistair Sim in the title role.

9. What long-running syndicated comic strip's action takes place mainly in the fifth century?

From Quiz Vera's Common Bond #3

Answer: Prince Valiant

Hal Foster created "Prince Valiant in the Days of King Arthur" in 1937. It is a long-form comic which tells the adventures of a Danish prince who is a contemporary of King Arthur and his knights. Distributed by King Features Syndicate, the strip is seen in about 300 U.S. newspapers. While taking place in the 400s, the author took some creative liberties, such as using weapons that did not exist then.

10. Which French Minister created in 1981 the "fête de la Musique", a yearly festival for amateur musicians? If this question is too hard, ask Brooke.

From Quiz JanIQ's Third Common Bond Quiz

Answer: Jack Lang

Melina Mercouri (1920-1994) was a Greek actress, singer and politician. She was Minister for Culture from 1981 until 1989 and again from 1993 until her death. One of her achievements was the creation of the title of "European Capital of Culture": every year, one or more cities in Europe are honoured with this title for their sponsoring of cultural activities. Charles Aznavour (born 1924) is French singer-songwriter. He never took up a post as Minister. Daniel Cohn-Bendit (born 1945) is a politician whose career is divided over France and Germany. He held the office of deputy mayor of Frankfurt (Germany) and president of the Green Party in France. Jack Lang was born in 1939. He was the French Minister of Culture from 1981 until 1986 and again from 1988 until 1992. He also led the Education Ministry from 2000 until 2002.

11. George Herman Ruth, Jr. is better known by his nickname. What is it?

From Quiz Vera's Common Bond #2

Answer: Babe

Babe Ruth played for the New York Yankees between 1920-1934. The Yankees won seven pennants and World Series during his tenure. He is considered to be one of baseball's greats and was among the first inductees to the Baseball Hall of Fame. Ruth's total home run record of 714 wasn't broken until 1974, by Hank Aaron.

12. This small bird, known for its graceful, gliding flight, is classified as an Accipitridae, as are hawks and eagles. This raptor has long, pointed wings, feeds on insects, carrion, reptiles, rodents, and birds. What bird is it?

From Quiz Vera's Common Bond

Answer: Kite

Kites seem to get a bad rap. Kites and many other birds of prey are considered an abomination and not to be eaten according to Leviticus in the Bible. They are mentioned in Shakespeare's plays as well: "Ravens, crows and kites Fly o'er our heads and downward look on us, As we were sickly prey: their shadows seem A canopy most fatal, under which Our army lies, ready to give up the ghost." --Julius Caesar

13. The Australian Rugby Union team gets its name from which animal?

From Quiz Can You Guess the Common Bond?

Answer: wallaby

The Australian Rugby Team is indeed known as the Wallabies. The origin of this name dates back to the early 1900s. According to the official Rugby Australia website, the team got their nickname when the New Zealand team got theirs (the All Blacks, because of their black clothing), and it was suggested that the Aussies be named after an animal. The idea of the Rabbits was tossed around, but it was given the flick, as the team did not want to be named after an imported pest. They eventually settled on the Wallabies, a native animal, resembling a small kangaroo.

14. What is the name of the device used to measure time, where sand falls from the upper bulb to the lower?

From Quiz Can You Guess the Common Bond? #2

Answer: hourglass

Hourglasses date back to the third century and can be used for a variety of tasks--from measuring how long it takes to boil an egg to being used in television opening lines (which stick in our heads). Yes, you know the one I'm talking about.

15. Who was the youngest member of The Beatles?

From Quiz Dizart's Third Common Bond Quiz

Answer: George Harrison

Born on the 25th February, 1943, George Harrison was a guitarist with The Beatles from their early days as The Quarrymen, until their split in 1970. He went on to enjoy a successful solo career until his death from cancer in 2001.

16. Leif Eriksson, a Viking explorer, is thought to have first arrived at North America in the year 1000 A.D. In which Canadian province is the only authenticated Viking site in North America located?

From Quiz Common Bond #4

Answer: Newfoundland

L'Anse aux Meadows located at the northern tip of the Newfoundland province has been designated as a UNESCO World Heritage Site. The site was rediscovered in 1960 by Helge Ingstad and his wife Anne Stine.

17. This U.S. Treasury Department officer headed a team dubbed by the media as "The Untouchables", to bring down the infamous gangster Al Capone. What is this officer's name?

From Quiz More Common Bonds of Entertainment

Answer: Elliot Ness

Elliot Ness and his team of "untouchables" were greatly instrumental in the 1931 conviction of Al Capone on tax evasion charges. Al Capone was sentenced to eleven years in prison for five counts of tax evasion. Capone began serving his sentence in 1932 in Atlanta then was transferred to Alcatraz to serve the remainder of his sentence.

18. Who is the singer that has given us such hits as "Hungry Heart" and "Born to Run"?

From Quiz Common Bond - Entertainment

Answer: Bruce Springsteen

Bruce Springsteen has given us a multitude of hits over the years. Interesting tidbit...Bruce appeared on the covers of both "Time" magazine and "Newsweek" simultaneously on 10/27/75, up until then only world leaders had accomplished that.

19. If a player gets injured during a game of cricket, he may ask for another team member to run between the wickets for him. What is such a player (not the batsman) called?

From Quiz Common Bond #3

Answer: Runner

The runner may be a team member who had got out earlier. He must wear and carry the same cricket gear as the batsman.

20. What year were the Montreal Olympic Games held?

From Quiz Common Bonds 4

Answer: 1976

Women's events were included for the first time in basketball, rowing and team handball. Sugar Ray Leonard also won gold in the boxing event. The Soviet Union also won the most medals in 1976, a total of 125.

21. In what year did Johnny Carson release a book titled, "Happiness Is a Dry Martini"?

From Quiz Common Bonds 3

Answer: 1965

John William Carson was born in Corning, Iowa on October 10, 1925. He was raised in Norfolk, Nebraska. His other published book, written in 1967 is called "Unhappiness Is...A Blind Date".

22. Which English soccer team played their home games in 2005 at Fratton Park?

From Quiz Dizart's Second Common Bond

Answer: Portsmouth

Portsmouth FC were champions of England in 1949 and 1950, and were promoted to the Premiership League in 2003.

23. Which country has reached the finals of the Cricket World Cup thrice during the 1970s 80s and 90s, but did not win it a single time?

From Quiz Zorba's Common Bond #2

Answer: England

England reached the finals in 1979, 1987 and 1992 but lost all three times.

24. Something in our solar system was named after the Roman god of the Underworld - what is it?

From Quiz Dizart's First Common Bond

Answer: Pluto

Pluto was discovered by Clyde Tombaugh in 1930.

25. Until the 1730's, which country was the only source of diamonds in the world?

From Quiz Zorba's Common Bond #1

Answer: India

According to the Gemological Institute of America, up until the 1730's, India was the only source for diamonds in the world. At present, there are famous diamond mines in the Kimberly region of Western Australia and in South Africa.

26. In which year was the Altair MITS 8800 introduced as the first personal computer?

From Quiz Lagunathemoron's Fifth Common bond

Answer: 1975

The computer is now the most used equipment in modern offices. The Altair MITS 8800 did not have a keyboard, but had a serial port. The computer was named after a destination in an episode of "Star Trek" the designer was watching.

27. When somebody threatens another person, they ask if they want a certain type of sandwich. What is it?

From Quiz Lagunathemoron's Fourth Common Bond

Answer: knuckle

Knuckles are the strongest part of the hand, thus a direct punch is enough to hurt somebody. Many cartoon characters use the question "Hey, do you want a knuckle sandwich?" as a threat to other characters.

28. In which year was Malcolm X assassinated?

From Quiz Common Bond #2

Answer: 1965

He was born in Omaha, Nebraska, the son of a baptist minister, and was a firm believer in standing up for the "black man's" rights; he converted to Islam during a prison sentence. He was assassinated by one of his own followers.

29. Where is the "Bloody Tower" located?

From Quiz CheshireAlice's Common Bonds Quiz #1

Answer: London

Henry VIII used the "Bloody Tower" (one of the several towers in the Tower of London) as a holding cell for Anne Boleyn and Kathryn Howard before they were beheaded.

30. "Eastenders" is set in a fictional borough called Walford. Which major British city is this borough part of?

From Quiz Lagunathemoron's Third Common Bond

Answer: London

London is the capital of England. The Queen lives there and it is home to Big Ben.

This is category 24979
Last Updated Apr 13 2024 5:51 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.