Quiz about Dewey Decimal System
Quiz about Dewey Decimal System

Dewey Decimal System Trivia Quiz


Our small local library uses a somewhat simplified version of the Dewey Decimal System to classify our non-fiction books. Unfortunately we don't have a card catalogue. Could you find these books? (There is a pattern to help you.)

A multiple-choice quiz by spanishliz. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Thematic Fun
  8. »
  9. Thematic Occupations

Author
spanishliz
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
27,740
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
1749
Last 3 plays: Guest 172 (15/15), Guest 172 (12/15), Guest 218 (11/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. A book about the mysteries surrounding The Bermuda Triangle would be in which numerical section? Hint

940.1
616.9
910.4
001.9

2. You would find books about the Zodiac in this section. Hint

421.5
294.5
133.5
801.9

3. You want to learn more about the Hindu religion. Where do you look? Hint

801.9
294.5
421.5
940.4

4. You want to read Oliver Warner's book about the Battle of Trafalgar. Where do you look? Hint

neither of these
359.4
both of these
940.2

5. You love Ann Rule's books on real-life murders and murderers. Where will you find them? Hint

595.4
364.1
133.5
294.5

6. Where should a book about English language phonetics be found? Hint

940.4
421.5
636.0
940.5

7. Scorpions lurk in which section? Hint

133.5
595.4
001.9
801.9

8. If you want to read up on infectious diseases, look here. Hint

001.9
940.2
796.6
616.9

9. Having tired of human diseases, you move on to veterinary medicine. Where? Hint

940.2
001.9
636.0
796.6

10. Fed up with all sorts of illness, you want a book about Teddy Bears to cheer you up. Where do you go? Hint

133.5
364.1
688.7
595.4

11. You have become interested in cycling, and want to know more about the Tour de France. Where do you look now? Hint

359.4
796.6
649.5
364.1

12. You have an English essay to finish, and need a book of literary criticism to help you finish it. Quick, where will you find one? Hint

421.5
801.9
940.4
636.0

13. You want to re-read Walter Lord's 'A Night to Remember' and compare it with more recent works on the sinking of the Titanic. Where are they? Hint

910.4
001.9
616.9
796.6

14. Martin Middlebrook's 'First Day on the Somme' and other books about the First World War will be found here. Hint

940.4
616.9
636.0
133.5

15. To read about Prisoner of War camps during World War Two, look here. Hint

940.5
364.1
133.5
595.4


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. A book about the mysteries surrounding The Bermuda Triangle would be in which numerical section?

Answer: 001.9

Other topics covered in the 'zero' section include museums (069), libraries (020) and newspapers (070).
2. You would find books about the Zodiac in this section.

Answer: 133.5

You would also look in the 100s section for books on philosophy (100) and philosophers (180).
3. You want to learn more about the Hindu religion. Where do you look?

Answer: 294.5

Most books about various religions will be found in the 200s section.
4. You want to read Oliver Warner's book about the Battle of Trafalgar. Where do you look?

Answer: both of these

Sorry, bit of a trick question. If classified as a Naval Battle it will be in the 350s if as European History in the 940s, so best to look in both places.
5. You love Ann Rule's books on real-life murders and murderers. Where will you find them?

Answer: 364.1

Books about assassinations would also be in this section. If you are interested in spies, try 327.12.
6. Where should a book about English language phonetics be found?

Answer: 421.5

The umbrella category for languages is 400. Spanish language books would be in the 460 range.
7. Scorpions lurk in which section?

Answer: 595.4

The animals of Kruger National Park in South Africa are in 591.9, while squirrels have scurried away to 599.
8. If you want to read up on infectious diseases, look here.

Answer: 616.9

The history of medicine should be found in 610.9, but 619 is where to find experimental medicine.
9. Having tired of human diseases, you move on to veterinary medicine. Where?

Answer: 636.0

Just a short browse along the shelf from each other.
10. Fed up with all sorts of illness, you want a book about Teddy Bears to cheer you up. Where do you go?

Answer: 688.7

The history of dolls would be nearby.
11. You have become interested in cycling, and want to know more about the Tour de France. Where do you look now?

Answer: 796.6

Sports and leisure pursuits are in the 700s.
12. You have an English essay to finish, and need a book of literary criticism to help you finish it. Quick, where will you find one?

Answer: 801.9

Books of poetry can also be found in the 800 section.
13. You want to re-read Walter Lord's 'A Night to Remember' and compare it with more recent works on the sinking of the Titanic. Where are they?

Answer: 910.4

History of all kinds can be found in the 900s section.
14. Martin Middlebrook's 'First Day on the Somme' and other books about the First World War will be found here.

Answer: 940.4

More history.
15. To read about Prisoner of War camps during World War Two, look here.

Answer: 940.5

If you are interested in the Second World War, looking around 940.5 on the shelves will give you numerous options of books to read.
Source: Author spanishliz

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 172: 15/15
Today : Guest 172: 12/15
Dec 05 2022 : Guest 218: 11/15
Dec 04 2022 : Guest 107: 15/15
Dec 01 2022 : Guest 107: 3/15
Nov 24 2022 : Guest 120: 14/15
Nov 23 2022 : Guest 203: 13/15
Nov 23 2022 : Guest 64: 14/15
Nov 22 2022 : Guest 103: 9/15

Score Distribution

quiz
12/7/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us