Quiz about Double Happiness
Quiz about Double Happiness

Double Happiness Trivia Quiz


All these two word phrases start with the word "Double". Can you match the correct words from the definitions given?

A matching quiz by clevercatz. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. By The Numbers

Author
clevercatz
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
393,855
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
1474
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 86 (8/10), Guest 108 (10/10), Guest 207 (7/10).
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. A jump rope game played with two skipping ropes  
Double Entry
2. An ambiguous sentence open to different interpretation, one of which can be considered indelicate  
Double Cream
3. Share a room with someone else  
Double Cross
4. A traditional cheese made in England  
Double Up
5. Windows with two layers of glass designed to reduce heat loss and minimise outside noise  
Double Bass
6. An act of deceit or betrayal  
Double Entendre
7. The largest instrument of the violin family  
Double Gloucester
8. A system of bookkeeping  
Double Chin
9. A fold of fat between the face and neck  
Double Dutch
10. A rich dairy product with a minimum of 48% milk fat  
Double Glazing






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. A jump rope game played with two skipping ropes

Answer: Double Dutch

Double Dutch is a skipping game where two long ropes are turned in opposite directions while one or more people jump over them. It can also mean language that is difficult to understand.
2. An ambiguous sentence open to different interpretation, one of which can be considered indelicate

Answer: Double Entendre

A double entendre is a figure of speech or phrase that is open to different interpretations. One is generally innocent while the other can be quite risqué. An example of this I remember from my college days is "Are you going to Bangor and Prestatyn?" Don't know how many times I heard that one!
3. Share a room with someone else

Answer: Double Up

Doubling up is when two people share a room that is generally meant for one person. It can also mean bending at the waist either due to laughter or pain.
4. A traditional cheese made in England

Answer: Double Gloucester

Double Gloucester is cheese made from cow's milk. It was traditionally made in the county of Gloucestershire from the milk of the Gloucester cow. It is now made all over the world. There is some debate of why it is called Double Gloucester but some sources believe it is because it is made from whole milk taken from two separate milkings.
5. Windows with two layers of glass designed to reduce heat loss and minimise outside noise

Answer: Double Glazing

A double glazed window is a window with two panes of glass with a space between them designed to reduce heat and noise transmissions through the window. They are designed to make the home warmer and reduce heating bills. Another added bonus of double glazing is it heightens home security as they are harder to break than single glazing.
6. An act of deceit or betrayal

Answer: Double Cross

To double cross someone means to betray or deceive them when they think that you are helping them. The term "double cross" relating to cheating someone dates from the late 18th century.
7. The largest instrument of the violin family

Answer: Double Bass

The double bass is the lowest pitched member of the violin family. It is usually strung with four strings although occasionally a fifth is added (generally to play jazz music). The double bass is also known by other names including contrabass and bull fiddle.
8. A system of bookkeeping

Answer: Double Entry

Bookkeeping is the recording, storing and retrieval of financial transactions of a company. In double entry bookkeeping each transaction has two entries, one as a credit and the other as a debit. Double entry accounting is an efficient method to ensure that your books balance.
9. A fold of fat between the face and neck

Answer: Double Chin

A double chin (also known as submental fat) is a when a layer of fat develops beneath the chin. Although it is generally associated with excess weight, other factors can contribute to the condition such as looser skin associated with aging, or it may be a genetic condition.
10. A rich dairy product with a minimum of 48% milk fat

Answer: Double Cream

Double cream (known as heavy cream in the USA) is a versatile dairy product that can be whipped and incorporated into dishes or poured over fruits and puddings. Once whipped it can be piped and used to decorate cakes and trifles.
Source: Author clevercatz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 05 2023 : Guest 86: 8/10
Feb 03 2023 : Guest 108: 10/10
Feb 02 2023 : Guest 207: 7/10
Feb 01 2023 : Guest 67: 10/10
Jan 31 2023 : Guest 168: 10/10
Jan 23 2023 : Guest 165: 10/10
Jan 22 2023 : alythman: 10/10
Jan 16 2023 : pointparkchic: 10/10
Jan 16 2023 : Guest 50: 10/10

Related Quizzes
This quiz is part of series Even More Quizzes by Some Cat People:

Having compiled "Some Quizzes by Some Cat People" and "Some More Quizzes by Some Cat People" and "Yet More Quizzes by Some Cat People", I feel compelled now to present "Even More Quizzes by Some Cat People". Please enjoy this collection from clowder! :-)

  1. Take the "Night Train to Munich" Average
  2. Double Happiness Very Easy
  3. Last Wights Average
  4. Think Average
  5. Swan Song Average
  6. Uncommon Euro Coins Average
  7. From Then to Now in Ten Easy Steps Average
  8. Beauty is in the Eye of the Beholder Average
  9. A Potpourri of Colours to Entertain You Average
  10. Tortoise, Moonchild, Warrior and Centaur Average

Also part of quiz list
2/6/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us