FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Feelin Easy
Quiz about Feelin Easy

Feelin' Easy Trivia Quiz


My last several quizzes have turned out more difficult than I intended. Hopefully I can break out of my slump with this quiz. Just keep in mind as you answer these questions that "easy does it".

A multiple-choice quiz by uglybird. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed
  8. »
  9. Mixed 10 Questions

Author
uglybird
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
181,467
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
12268
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 47 (5/10), daver852 (9/10), Guest 72 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Based on a commonly used expression for a simple task, which of the following food items is the easy one? Hint


Question 2 of 10
2. The woman with sparkling earrings and skin, so brown gave the Eagles a particular type of "easy feeling". What is the missing word in the title of the song to which I allude, "__________ Easy Feeling". Hint


Question 3 of 10
3. In which city is the 1987 film, "The Big Easy", set? Hint


Question 4 of 10
4. Which of the following was a 1963 hit for the Essex? Hint


Question 5 of 10
5. In school, when I came to the plate for an at bat in a baseball game I would often hear shouts of "easy out". Was this a compliment?


Question 6 of 10
6. Complete this expression indicating that money easily obtained can be just as easily lost: easy come, easy _____.

Answer: (2 letters)
Question 7 of 10
7. Which golfer is nicknamed "The Big Easy"? Hint


Question 8 of 10
8. In the Eagles' song "Take It Easy", the singer ends up standing on a corner in which town? Hint


Question 9 of 10
9. Which of the following was a 1969 movie starring Peter Fonda and Dennis Hopper? Hint


Question 10 of 10
10. Life is good. You have a nice home, plenty of money and a cushy job. You must be living on _______ street. On what street do you live?

Answer: (One word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 20 2024 : Guest 47: 5/10
Jul 18 2024 : daver852: 9/10
Jul 12 2024 : Guest 72: 7/10
Jul 11 2024 : Guest 24: 9/10
Jul 07 2024 : Guest 24: 9/10
Jul 05 2024 : Guest 173: 9/10
Jul 05 2024 : Guest 131: 10/10
Jul 04 2024 : tetrahedron: 8/10
Jul 01 2024 : Guest 82: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Based on a commonly used expression for a simple task, which of the following food items is the easy one?

Answer: Pie

The origin of the phrase "easy as pie" is not easily established. Although some claim it originated in New Zealand or Australia about 1920, other sources maintain that the expression was already in use in America in the 1890's. Even the origin of the word "pie" is contested.

Some would ascribe it to the geometric "pi" and the fact that a pie's circular shape brings to mind the geometric relationship involving pi and circles. Others trace the word to an old English word "pi" meaning "a mixture".
2. The woman with sparkling earrings and skin, so brown gave the Eagles a particular type of "easy feeling". What is the missing word in the title of the song to which I allude, "__________ Easy Feeling".

Answer: Peaceful

Released in 1973, "Peaceful Easy Feeling" was a #22 Billboard hit.
3. In which city is the 1987 film, "The Big Easy", set?

Answer: New Orleans

This 1987 police action-drama starred Dennis Quaid. I never saw the film; but hopefully, it provided another easy point for you.
4. Which of the following was a 1963 hit for the Essex?

Answer: Easier Said Than Done

"Easier Said Than Done" was #39 on the 1963 Billboard chart. Four men and one woman made up the Essex. All were marines stationed at Camp LeJeune when their group was formed. The band indicated that they did not like this song, and it was released as a single over their protest.
5. In school, when I came to the plate for an at bat in a baseball game I would often hear shouts of "easy out". Was this a compliment?

Answer: No

Does it bother you that I was always chosen last for baseball? Is this quiz the place to discuss the deep emotional trauma my unfeeling classmates inflicted on me? Nope.
6. Complete this expression indicating that money easily obtained can be just as easily lost: easy come, easy _____.

Answer: go

Interestingly, this proverb can be reversed with respect to weight. It seems equally true that "easily lost, easily gained". Sigh...
7. Which golfer is nicknamed "The Big Easy"?

Answer: Ernie Els

Ernie Els is one of only four South Africans to win a "major". His nickname is a reflection of his relaxed disposition.
8. In the Eagles' song "Take It Easy", the singer ends up standing on a corner in which town?

Answer: Winslow, Arizona

This second "easy" Eagles song debuted in 1972 and reached #12 on the Billboard charts.
9. Which of the following was a 1969 movie starring Peter Fonda and Dennis Hopper?

Answer: Easy Rider

When Dennis Hopper graduated from high school in Southern California in 1954 he was voted most likely to succeed. Feel free to use this fact on a trivia quiz of your own!
10. Life is good. You have a nice home, plenty of money and a cushy job. You must be living on _______ street. On what street do you live?

Answer: Easy

According to Etymonline.com, Easy Street first appeared in print in 1901 in a book by George W. Peck entitled "Peck's Red-Headed Boy."
Source: Author uglybird

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ozzz2002 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us