FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Haunted California
Quiz about Haunted California

Haunted California Trivia Quiz


Here is a quiz about the macabre side of the Golden State. Take it with the lights on!

A multiple-choice quiz by fdgla. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. The Unexplained
  8. »
  9. Ghosts

Author
fdgla
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
107,922
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
4271
Awards
Top 10% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. The most famous residence in San Jose, it is considered one of the world's strangest houses. It was under 24 hour a day construction for thirty eight years. It has 160 rooms and 47 fireplaces. Hint


Question 2 of 10
2. Standing on a lonely island in San Francisco bay, this former federal penitentiary now imprisons only the tortured souls of its former inmates. Hint


Question 3 of 10
3. The spirits of Lon Chaney and Bela Lugosi have been spotted numerous times at this famous location. Hint


Question 4 of 10
4. Another notable Hollywood haunt, no pun intended, is this hotel where the ghosts of former guests Marilyn Monroe and Montgomery Clift refuse to checkout. The first Academy Awards ceremony also took place here. Hint


Question 5 of 10
5. Abbot Kinney, an entrepreneur from the early twentieth century, was responsible for the development of this city, famous for its boardwalk and canals. Some say the spirit of Kinney can be still be seen inspecting his town. Hint


Question 6 of 10
6. This Hollywood establishment was once known as Ciro's, a nightclub frequented by members of the Mob. Today it is host to many aspiring entertainers, who play to an appreciative audience, living and dead. Hint


Question 7 of 10
7. This famous ship, now permanently docked in Long Beach, is one of the most haunted spots in America. Some of the more active areas are the first class swimming pool, the engine room and the first class suites. Hint


Question 8 of 10
8. This theme park in Anaheim bills itself as the "Happiest Place on Earth." Yet the Haunted Mansion attraction isn't the only place one can spot the spirits of the undead.

Hint


Question 9 of 10
9. The Chateau Marmont is a posh, secluded hotel on the Sunset Strip in Hollywood. It is known as a hangout for the rich and famous, including this gifted comedian, who died here in 1982. Hint


Question 10 of 10
10. This mission is known for more than just its swallows who return there every spring. It is also famous for its ghosts. If you're there at the right time you can encounter the spirit of a young woman who died there during an earthquake in 1812, or a monk who is seen walking about attending to his duties. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The most famous residence in San Jose, it is considered one of the world's strangest houses. It was under 24 hour a day construction for thirty eight years. It has 160 rooms and 47 fireplaces.

Answer: Winchester House

Sarah Winchester, heiress of the Winchester rifle fortune, thought the constant construction would confuse the spirits of the Winchester rifle's victims. Evidently it didn't work, as there are numerous reports of ghosts who still inhabit this truly bizarre residence.
2. Standing on a lonely island in San Francisco bay, this former federal penitentiary now imprisons only the tortured souls of its former inmates.

Answer: Alcatraz

Originally known as the island of the pelicans, or alcatraces in Spanish, Alcatraz gained a reputation as the toughest prison in America. Rumored to be rife in negative energy, cold spots and ghost sightings, Alcatraz today is one of San Francisco's most popular tourist attractions.
3. The spirits of Lon Chaney and Bela Lugosi have been spotted numerous times at this famous location.

Answer: Hollywood and Vine

Lugosi has been seen numerous times taking his daily constitutional and Chaney used to be spotted on a bench waiting for a bus.
4. Another notable Hollywood haunt, no pun intended, is this hotel where the ghosts of former guests Marilyn Monroe and Montgomery Clift refuse to checkout. The first Academy Awards ceremony also took place here.

Answer: The Hollywood Roosevelt

Named after President Theodore Roosevelt, The Hollywood Roosevelt opened its doors in 1927 and has been a favorite place for the stars to stay.
5. Abbot Kinney, an entrepreneur from the early twentieth century, was responsible for the development of this city, famous for its boardwalk and canals. Some say the spirit of Kinney can be still be seen inspecting his town.

Answer: Venice

While a far cry from what Mr. Kinney envisioned, Venice has the honor of being dubbed the third most funky city in America for its free spirited lifestyle. (I am a resident of Venice, yet I have not have not yet had the pleasure of meeting Mr. Kinney...yet.)
6. This Hollywood establishment was once known as Ciro's, a nightclub frequented by members of the Mob. Today it is host to many aspiring entertainers, who play to an appreciative audience, living and dead.

Answer: The Comedy Store

The late comedian Sam Kinison swore that he was heckled several times by the spirits of those unfortunates who were murdered in the basement by mobsters.
7. This famous ship, now permanently docked in Long Beach, is one of the most haunted spots in America. Some of the more active areas are the first class swimming pool, the engine room and the first class suites.

Answer: The Queen Mary

Armchair parapsychologists can observe the undead on the Queen Mary on the internet with specially installed ghost cams strategically located throughout the ship.
8. This theme park in Anaheim bills itself as the "Happiest Place on Earth." Yet the Haunted Mansion attraction isn't the only place one can spot the spirits of the undead.

Answer: Disneyland

Some of the spectral sightings include a teenager who was killed on the monorail tracks while trying to sneak in on Grad Night, and an employee who was crushed to death at the America Sings attraction.
9. The Chateau Marmont is a posh, secluded hotel on the Sunset Strip in Hollywood. It is known as a hangout for the rich and famous, including this gifted comedian, who died here in 1982.

Answer: John Belushi

Belushi died of a drug overdose at bungalow three.
10. This mission is known for more than just its swallows who return there every spring. It is also famous for its ghosts. If you're there at the right time you can encounter the spirit of a young woman who died there during an earthquake in 1812, or a monk who is seen walking about attending to his duties.

Answer: San Juan Capistrano

Called the jewel of the missions, San Juan Capistrano is definitely worth a visit, particularly if the swallows are there and decide to put on a show.
Source: Author fdgla

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Exit10 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us