FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Trivia Hodgepodge
Quiz about Trivia Hodgepodge

Trivia Hodgepodge Trivia Quiz


Just an assortment of trivial knowledge. See how much you know.

A multiple-choice quiz by debodun. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed 10 Questions
  8. »
  9. 10 Qn Mix For Experts A

Author
debodun
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
352,422
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
592
Last 3 plays: Guest 82 (4/10), Linda1968 (2/10), Guest 104 (1/10).
-
Question 1 of 10
1. What word does the U.S. state of Texas, Charles Lindburgh and Clayton Moore have in common in their associated names or nicknames?

Answer: (think solo)
Question 2 of 10
2. What unusual circumstance caused the death of author Sherwood Anderson? Hint


Question 3 of 10
3. In which city was the apostle Paul when he had a dream of a man asking him to come to Macedonia and "help us"? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these mammals can go the longest without water? Hint


Question 5 of 10
5. Almonds are in the same botanical family as what flowering shrub? Hint


Question 6 of 10
6. In which U.S. city was the first police Hall of Fame established to honor officers killed while on duty? Hint


Question 7 of 10
7. Which one of these U.S. Presidents was only married once? Hint


Question 8 of 10
8. In chemistry, which is the only halogen that is a liquid at room temperature?

Answer: (number 35)
Question 9 of 10
9. A "strumpet" is closest in meaning to which of these? Hint


Question 10 of 10
10. Schultz and Dooley were the spokes-steins for what brand of American beer in the 1950s and 60s? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 27 2024 : Guest 82: 4/10
May 21 2024 : Linda1968: 2/10
May 18 2024 : Guest 104: 1/10
May 13 2024 : Guest 47: 1/10
May 07 2024 : Guest 76: 0/10
May 07 2024 : Guest 160: 0/10
May 05 2024 : Guest 86: 2/10
May 03 2024 : Guest 207: 3/10
Apr 28 2024 : Guest 38: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What word does the U.S. state of Texas, Charles Lindburgh and Clayton Moore have in common in their associated names or nicknames?

Answer: Lone

Texas' nickname is "The LONE Star State", Lindburgh's nickname was "The LONE Eagle" and Clayton Moore was best known for playing "The LONE Ranger" on television and also adopted that character's persona when making public appearances.
2. What unusual circumstance caused the death of author Sherwood Anderson?

Answer: he swallowed a toothpick which caused peritonitis

Anderson died in 1941 while on an ocean cruise. He became ill with abdominal discomfort and was taken to an onshore hospital in Colon, Panama where he succumbed on March 8th. His autopsy revealed that a toothpick had perforated his intestine and caused peritonitis. Some of his best known works include "Poor White", "Many Marriages", and "Dark Laughter".
3. In which city was the apostle Paul when he had a dream of a man asking him to come to Macedonia and "help us"?

Answer: Troas

According to the sixteenth chapter of Acts, Paul was visiting Troas when he had vision in the night. The very next day he sailed for Philippi in Macedonia. (Acts 16: 8-12)
4. Which of these mammals can go the longest without water?

Answer: giraffe

It is generally assumed that camels are the best endurers of drought. However, a giraffe can go roughly two weeks without drinking. It can get much of the moisture it needs from eating plants. A camel can only endure about 3 to 5 days without water. It is another misconception that camels store water in their humps. The humps are actually just fat.
5. Almonds are in the same botanical family as what flowering shrub?

Answer: rose

Almonds are in the Rosaceae (rose) family of plants. This is an important world-wide economic plant which also includes apples, pears, peaches, apricots, plums, cherries, quinces, strawberries, raspberries, and sloes.
6. In which U.S. city was the first police Hall of Fame established to honor officers killed while on duty?

Answer: Miami, Florida

The American Police Hall of Fame and Museum is in Miami Florida. It was established in 1960 and was the first memorial built to honor police officers that had been killed in the line of duty. Although there are similar memorials around the country, this one was established first.
7. Which one of these U.S. Presidents was only married once?

Answer: Herbert Hoover

Hoover married Lou Henry in 1899. After her death in 1944, he remained a widower. The other named presidents were each married twice. Other twice-married Chief Executives include John Tyler, Benjamin Harrison and Ronald Reagan.
8. In chemistry, which is the only halogen that is a liquid at room temperature?

Answer: bromine

Fluorine and chlorine are gasses; iodine and astatine are solids. Bromine is a reddish brown volatile liquid at standard temperatures and pressures. It has important commercial uses in water purification, scientific research and agriculture, among others.
9. A "strumpet" is closest in meaning to which of these?

Answer: a woman of questionable virtue

This is an archaic term derived from middle English. It's meaning is that of a prostitute with nymphomaniac tendencies.
10. Schultz and Dooley were the spokes-steins for what brand of American beer in the 1950s and 60s?

Answer: Utica Club

Utica Club was the brand of beer produced by the F.X. Matt Brewing Company of Utica, New York, which is the second oldest family-owned brewery in the U.S. It also produces Saranac brand beer and a line of carbonated soft drinks. An advertising campaign by the brewery began in the 1950 featuring the animated, talking beer steins Schultz and Dooley who had German and Irish accents, respectively, and were voiced by comedian Jonathan Winters.
Source: Author debodun

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LeoDaVinci before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. World's Most Boring Quiz Very Difficult
2. How Good is your General Ignorance? Very Difficult
3. Useless But Interesting Trivia Very Difficult
4. Yet More Totally Random Useless Knowledge Very Difficult
5. Not So Fast! Very Difficult
6. 100 Facts Very Difficult
7. So You Think You Know Trivia? Very Difficult
8. Guild Potpourri 2 Very Difficult
9. Random Trivial Facts Very Difficult
10. Random Information Difficult
11. Balderdash! Very Difficult
12. Top of the List Very Difficult

5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us