FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A Flight to Japan
Quiz about A Flight to Japan

A Flight to Japan Trivia Quiz


Let's go to Japan - one of the "different" places on earth. I'm sure we'll enjoy a bit!

A multiple-choice quiz by me07. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Asia
  8. »
  9. Japan

Author
me07
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
88,002
Updated
Jun 08 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1860
- -
Question 1 of 10
1. What is the new capital of Japan?

Answer: (One Word)
Question 2 of 10
2. The Japanese call their country "Nippon" or "Nihon". What does this mean? Hint


Question 3 of 10
3. Which coin, used in Japan until 1953, was equivalent to 1/100th of a yen? Hint


Question 4 of 10
4. If you were having "aisu kuriimu" in Japan, what would you be having? Hint


Question 5 of 10
5. Which is Japan's oldest religion? Hint


Question 6 of 10
6. Which is the smallest of the main Japanese islands? Hint


Question 7 of 10
7. In which year did Japan seize the Chinese province of Manchuria? Hint


Question 8 of 10
8. The oldest form of traditional Japanese drama is the ___ play. Hint


Question 9 of 10
9. Japan produces about how many million cars a year? Hint


Question 10 of 10
10. Japan's head of state is a president. True or False?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 16 2024 : Stonecreek: 9/10
May 12 2024 : Guest 175: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the new capital of Japan?

Answer: Tokyo

The old capital of Japan is Kyoto. Tokyo has been the capital of Japan since 1868, after the Tokugawa dynasty (1603-1867), which ruled from Kyoto, was defeated.
2. The Japanese call their country "Nippon" or "Nihon". What does this mean?

Answer: source of the sun

Mountains and hills cover most of Japan, making it an island country of great beauty.
3. Which coin, used in Japan until 1953, was equivalent to 1/100th of a yen?

Answer: sen

Before December 31, 1953, one yen was equivalent to 100 sen and 1000 rin, but then an enforcement of the 'Small Currency Disposition and Fractional Rounding in Payments Act' rendered these coins (in denominations of less than 1 yen) invalid.
4. If you were having "aisu kuriimu" in Japan, what would you be having?

Answer: ice-cream

"Guruupu" in Japanese means group!
5. Which is Japan's oldest religion?

Answer: Shinto

"Shinto" means 'the way of the gods'.
6. Which is the smallest of the main Japanese islands?

Answer: Shikoku

Only about 3% of the Japanese people live on this island.
7. In which year did Japan seize the Chinese province of Manchuria?

Answer: 1931

Japan began a war with China in 1937 and this became a part of World War II.
8. The oldest form of traditional Japanese drama is the ___ play.

Answer: noh

This developed during the 1300s! Can also be spelled noh.
9. Japan produces about how many million cars a year?

Answer: 9

Only the USA makes more cars!
10. Japan's head of state is a president. True or False?

Answer: False

No, Japan's head of state is an emperor. Hirohito was emperor during World War II, and Akihito succeeded to the throne in 1989 following his father's death.
Source: Author me07

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us