Quiz about Japanese Ks
Quiz about Japanese Ks

Japanese Ks Trivia Quiz


Here is a quiz about some of the people, places and things in Japan starting with the letter K.

A multiple-choice quiz by hews. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Asia
  8. »
  9. Japan

Author
hews
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
178,382
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1550
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who was elected Prime Minister of Japan in 2001? Hint

Junichiro Koizumi
Shiro Kishibe
Naoto Kan
Keiko Kobayashi

2. Which martial art comes from the Japanese words meaning `empty hand`? Hint

Kendo
K-1
Kung-Fu
Karate

3. Which Japanese city was devastated by an earthquake on January 17, 1995? Hint

Kobe
Kyoto
Kawasaki
Kano

4. Which is the third largest of Japan`s four main islands? Hint

Kyushu
Kentaro
Kyoto
Kenji

5. Which name is shared by a railway company and a Pacific League baseball team? Hint

Kintetsu
Kozou
Keihan
Kenjirou

6. What was the number one Japanese brewer between 1948 and 2002? Hint

Kin
Kapporo
Kahi
Kirin

7. Which company, Japan`s fourth largest motorcycle manufacturer, has the slogan "Let the good times roll"? Hint

Kawasaki
Kintetsu
Kan Motors
Kinboshi

8. Which ancient martial art features Japanese samurai swordsmanship? Hint

Kung-Fu
Kenji
Kendo
Kan

9. Which sport is played by professional teams such as the Kashima Antlers, Kashiwa Reysol and Kawasaki Frontale? Hint

Rugby
Ice Hockey
Baseball
Soccer

10. What was the capital city of Japan until 1869? Hint

Kobe
Kyoto
Kawasaki
Kyobashi


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was elected Prime Minister of Japan in 2001?

Answer: Junichiro Koizumi

A strong, yet in many ways eccentric leader, the self-confessed Elvis fanatic created controversy by vowing to visit Yasukuni Shrine in Tokyo once each year during his term. Many of Japan`s Class-A war criminals are buried there.
2. Which martial art comes from the Japanese words meaning `empty hand`?

Answer: Karate

Karate traces its origins to Okinawa, where rulers early in the 17th century implemented a strict no weapons policy for security forces.
3. Which Japanese city was devastated by an earthquake on January 17, 1995?

Answer: Kobe

Over 5000 people died as a result of this earthquake and neighbouring cities such as Osaka, Kyoto and Nara also suffered extensive damage.
4. Which is the third largest of Japan`s four main islands?

Answer: Kyushu

Kyushu is the third largest island in the Japanese archipelago. The other three are not islands.
5. Which name is shared by a railway company and a Pacific League baseball team?

Answer: Kintetsu

The Kintetsu line connects Osaka with Nara, Kyoto and Nagoya. The Kintetsu Buffaloes won the Pacific League pennant in 2001.
6. What was the number one Japanese brewer between 1948 and 2002?

Answer: Kirin

Kirin, which produces the famous "ichi-ban" brand, was overtaken by Asahi in 2002 after dominating the market for more than half a century.
7. Which company, Japan`s fourth largest motorcycle manufacturer, has the slogan "Let the good times roll"?

Answer: Kawasaki

Kawasaki is based in a city of the same name just south of Tokyo. The company also manufacturers rail cars, jet skis and industrial equipment. In the latter half of the 20th century, Kawasaki lagged behind Honda, Suzuki and Yamaha in domestic motorcycle sales.
8. Which ancient martial art features Japanese samurai swordsmanship?

Answer: Kendo

Literally translated, Kendo means "the way of the sword" and its principles date from the 12th century.
9. Which sport is played by professional teams such as the Kashima Antlers, Kashiwa Reysol and Kawasaki Frontale?

Answer: Soccer

All three teams play in the J-League, instituted in Japan in 1993.
10. What was the capital city of Japan until 1869?

Answer: Kyoto

Kyoto is the cultural heartland of Japan. A total of 17 buildings in Kyoto are listed by UNESCO as World Heritage sites.
Source: Author hews

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/23/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us