Quiz about Location Location Location
Quiz about Location Location Location

Location, Location, Location Trivia Quiz


Hope you enjoy some landmarks around Australia. Do you know what state, capital or island they are located in? Or is it possible that you may know the landmark?

A photo quiz by ClaudiaCat. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Australia
  8. »
  9. Australian Cities and Towns

Author
ClaudiaCat
Time
4 mins
Type
Photo Quiz
Quiz #
402,294
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
246
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: MariaVerde (4/10), Guest 1 (6/10), jibberer (9/10).
photo quiz
1. If you are from Melbourne a regular meeting place is under the clocks. What place is this? Hint

Flagstaff
Spencer Street Station
Flinders Street Station
Melbourne Central

photo quiz
2. The oldest mosque in Australia is in this city. Which city? Hint

Sydney
Hobart
Melbourne
Adelaide

photo quiz
3. In the city of Perth there is a set of 18 bells. What is it called? Hint

Perth Bells
Swan Bells
Western Australian Bells
Fremantle Bells

photo quiz
4. Do you know what this little creature is? Its home is mostly known for being on Rottnest Island. What is it?

Answer: (One Word, 6 letters)
photo quiz
5. The Northern Territory's capital has been named after a famous English person. Who is it? Hint

Melbourne
Darwin
Cook
Deakin

photo quiz
6. The city is Brisbane. What bridge is it? Hint

Victoria Bridge
Story Bridge
Goodwill Bridge
Albert Bridge

photo quiz
7. This island has lots and lots of sand. What island is it? Hint

Fraser Island
Heron Island
Magnetic Island
Moreton Island

photo quiz
8. This is not the usual vista of this city. In this photo the Tower Eye stands out. What city is it? Hint

Sydney
Brisbane
Melbourne
Adelaide

photo quiz
9. Canberra, Australia's capital city, was planned by an American architect; this lake is named after him. He was Walter Burley Griffin.

True
False

photo quiz
10. Cascade Beer is the oldest continuously brewed beer in Australia. What state did it start in? Hint

Victoria
South Australia
New South Wales
Tasmania


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




View Image Attributions for This Quiz

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. If you are from Melbourne a regular meeting place is under the clocks. What place is this?

Answer: Flinders Street Station

Flinders Street Station is a landmark in Melbourne. If you want to meet someone, you arrange to meet under the clocks, at Flinders Street Station. Flinders Street station used to be the main Melbourne station servicing both interstate, country and suburban trains. Now mainly it is used for suburban stations. Located centrally in Melbourne, it is still an important landmark.
2. The oldest mosque in Australia is in this city. Which city?

Answer: Adelaide

Interestingly Adelaide is known as the City of Churches but has within its city the oldest mosque, built in 1888.
3. In the city of Perth there is a set of 18 bells. What is it called?

Answer: Swan Bells

Perth is the capital of Western Australia and has the Swan River running through it. The Swan Bells are also known as the Bell Tower or Swan Bell Tower. The Swan Bells are the second largest set of change ringing bells in the world with the largest being Christ Church Cathedral, Dublin, which has nineteen bells.
4. Do you know what this little creature is? Its home is mostly known for being on Rottnest Island. What is it?

Answer: Quokka

The quokka is about the same size as a domestic cat and equally as cute. Mostly known for their habitation on Rottnest Island where they were mistaken for being large rats. Since the mid 2010s the quokka has been an internet favourite for having a selfie with; its smile has given it the title of happiest animal in the world.
5. The Northern Territory's capital has been named after a famous English person. Who is it?

Answer: Darwin

Darwin in Northern Territory is named after Charles Darwin. Darwin's "On The Origin of the Species" was one of the most controversial books of all time.
6. The city is Brisbane. What bridge is it?

Answer: Story Bridge

The Story Bridge connects Fortitude Valley to Kangaroo Point in Brisbane. It is a cantilever bridge spanning the Brisbane River, of Brisbane, the capital of Queensland. After seeing the Sydney Harbour Bridge, the Story Bridge was commissioned and opened in 1940.
7. This island has lots and lots of sand. What island is it?

Answer: Fraser Island

Fraser Island is the largest sand island in the world. It was proclaimed a World Heritage Site in 1992.
8. This is not the usual vista of this city. In this photo the Tower Eye stands out. What city is it?

Answer: Sydney

Sydney is the largest city in Australia and is usually portrayed with vistas of the Sydney Harbour Bridge and the Sydney Opera House. This picture shows a vista of Sydney from the harbour with the CBD office buildings and the Tower Eye being the highlight of the shot.
9. Canberra, Australia's capital city, was planned by an American architect; this lake is named after him. He was Walter Burley Griffin.

Answer: True

What do you expect, the fight for the capital between Sydney and Melbourne. Well that battle was lost but we are still fighting for other claims to fame. Canberra was a totally planned city and was designed from start to finish. An international competition was organised and the winner was an American, Walter Burley Griffin, and the rest is history.
10. Cascade Beer is the oldest continuously brewed beer in Australia. What state did it start in?

Answer: Tasmania

Tasmania is an island state and is quite often forgotten on a map of Australia overseas. It is never forgotten here as Tasmania is one of the states that everyone loves. From its great cities to beautiful scenery, and its beer. Cascade beer is a beloved Australian beer and its brewery on the list of must sees on a visit to the Isle.
Source: Author ClaudiaCat

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 06 2022 : MariaVerde: 4/10
Nov 30 2022 : Guest 1: 6/10
Nov 22 2022 : jibberer: 9/10
Nov 21 2022 : parrarobbie: 9/10
Nov 16 2022 : Guest 203: 6/10
Nov 13 2022 : Guest 67: 9/10
Nov 08 2022 : Guest 220: 8/10
Nov 04 2022 : Guest 198: 6/10
Oct 18 2022 : Guest 101: 9/10

12/10/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us