FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about  History Survey
Quiz about  History Survey

History Survey Trivia Quiz


I have created this quiz to see how many people can get each particular question correct, as it has always been my curiosity about how well people know basic historical concepts. Enjoy!

A multiple-choice quiz by ridwan. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. Mixed Bag
  8. »
  9. Specific Topic Mixes

Author
ridwan
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
284,019
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
9595
Last 3 plays: Guest 136 (10/10), Guest 216 (10/10), Guest 24 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who gave the "I Have a Dream" Speech in Washington? Hint


Question 2 of 10
2. Who was Genghis Khan? Hint


Question 3 of 10
3. Which of these countries has never been Communist? Hint


Question 4 of 10
4. What does the Supreme Court case Brown vs. Board of Education decide? Hint


Question 5 of 10
5. What one person is the swastika most associated with? Hint


Question 6 of 10
6. Which of these best describes the 1960s in America? Hint


Question 7 of 10
7. What saying is widely attributed to Marie Antoinette in connection with the poor? Hint


Question 8 of 10
8. When did Christopher Columbus sail to America? Hint


Question 9 of 10
9. What was the ruler in ancient Egypt called? Hint


Question 10 of 10
10. Which peoples had the first ever direct democracy? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 136: 10/10
Today : Guest 216: 10/10
Today : Guest 24: 9/10
Today : Guest 198: 6/10
Today : Guest 73: 10/10
Today : Guest 151: 10/10
Today : Guest 174: 10/10
Today : Guest 12: 6/10
Today : Guest 156: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who gave the "I Have a Dream" Speech in Washington?

Answer: Martin Luther King, Jr

Martin Luther King, Jr, the well known Civil Rights activist and preacher in America, gave this speech at Washington, D.C. in 1963 in order to lead the fight against segregation and racism in America.
2. Who was Genghis Khan?

Answer: The Mongol founder of the largest Eurasian empire in history

Yes, indeed Genghis Khan was a Mongol who founded the Mongol Empire, which was second in size only to the British Empire. He was known for his brutality.
3. Which of these countries has never been Communist?

Answer: Britain

Britain has never been Communist, but has been a capitalist country. The Attlee government of 1945-51 did, however, create an extensive welfare state and took some leading industries, especially the railways, coal mining, steel and some utilities into public ownership. In the 1980s much of this was changed under the premiership of Margaret Thatcher.
4. What does the Supreme Court case Brown vs. Board of Education decide?

Answer: Students must not be separated by race into different schools as such divisions entail unequal treatment

This landmark decision was made in 1954. When it was enforced there was trouble in some areas ...
5. What one person is the swastika most associated with?

Answer: Adolf Hitler

This is Hitler, who used the symbol for his Nazi party. It had been adopted by various extreme nationalist organizations in Germany and Austria somewhat earlier.
6. Which of these best describes the 1960s in America?

Answer: change, protest, and upheaval

The answer is change, protest, and upheaval because the Vietnam War protests and Civil Rights protests led to huge changes.
7. What saying is widely attributed to Marie Antoinette in connection with the poor?

Answer: Let them eat cake

In fact, there is no contemporary evidence that she said this or anything similar. The earliest written attribution is dated fifty years after her death!
8. When did Christopher Columbus sail to America?

Answer: 1492

To remember this say: In 1492, Columbus sailed the Ocean Blue.
9. What was the ruler in ancient Egypt called?

Answer: pharaoh

Pharaoh is the answer; A satrap is a governor in Ancient Iran; A durbar is a big pageant held during the British raj in India; A sepoy is an Indian soldier who worked for the British.
10. Which peoples had the first ever direct democracy?

Answer: Ancient Greeks

The Ancient Greeks were the first ones, but they did not include women, foreigners, or slaves in their democracy. It was only free Greek male citizens.
Source: Author ridwan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us