FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Events of the 60s
Quiz about Events of the 60s

Events of the 60s Trivia Quiz


How much can you remember of the sixties?

A multiple-choice quiz by casper423. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. Nostalgia
  8. »
  9. 1960s Nostalgia

Author
casper423
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
13,930
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
6172
Last 3 plays: Guest 172 (15/15), Nana7770 (9/15), aspire63 (11/15).
- -
Question 1 of 15
1. In 1967 Herman Tarnover created what diet? Hint


Question 2 of 15
2. In 1969, Mike Collins stood by while his two companions did what? Hint


Question 3 of 15
3. In the sixties, which pain reliever numbed headaches? Hint


Question 4 of 15
4. If you played a certain record backwards in 1966, you would find out what? Hint


Question 5 of 15
5. In 1964, Jonas Grumby was the captain of what ill-fated T.V. ship?

Answer: ( One Word .. name of the boat )
Question 6 of 15
6. In the late sixties, which of these cost around $15 in the USA? Hint


Question 7 of 15
7. What soap opera did most kids tune into after school in the late 60s? Hint


Question 8 of 15
8. What practice started in 1968 after a protest at the Miss America Pageant? Hint


Question 9 of 15
9. Which family lived at 1313 Mockingbird Lane on the popular T.V. show?

Answer: (One Word)
Question 10 of 15
10. In the early 60s Searle Laboratories started marketing what? Hint


Question 11 of 15
11. In 1967 what outsold the game Monopoly? Hint


Question 12 of 15
12. In 1969, who was Captain America better known as to movie goers? Hint


Question 13 of 15
13. In 1966, Mitch Ryder sang about a woman in what color dress?

Answer: (One Word)
Question 14 of 15
14. Where was the unofficial birthplace of the hippies? Hint


Question 15 of 15
15. In 1968, who honeymooned on the yacht Christina? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 17 2024 : Guest 172: 15/15
Jun 13 2024 : Nana7770: 9/15
May 17 2024 : aspire63: 11/15
May 12 2024 : desertloca: 13/15
May 04 2024 : slay01: 15/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In 1967 Herman Tarnover created what diet?

Answer: Scarsdale Diet

Tuesday was fruit salad and Friday was spinach.
2. In 1969, Mike Collins stood by while his two companions did what?

Answer: walked on the moon

Mike was in Columbia and the others flew in the Eagle.
3. In the sixties, which pain reliever numbed headaches?

Answer: Excedrin

Number 1040 was the Tax Audit.
4. If you played a certain record backwards in 1966, you would find out what?

Answer: Paul McCartney was dead

It was called 'The Great Hoax'.
5. In 1964, Jonas Grumby was the captain of what ill-fated T.V. ship?

Answer: S.S. Minnow

Many over 60s remember Gilligan's Island.
6. In the late sixties, which of these cost around $15 in the USA?

Answer: an ounce of marijuana in Los Angeles

It came mostly from Mexico.
7. What soap opera did most kids tune into after school in the late 60s?

Answer: Dark Shadows

Do you remember Barnabas Collins?
8. What practice started in 1968 after a protest at the Miss America Pageant?

Answer: bra burning

The protesters were called 'Women's Libbers'.
9. Which family lived at 1313 Mockingbird Lane on the popular T.V. show?

Answer: The Munsters

Marilyn was the 'ugly' one.
10. In the early 60s Searle Laboratories started marketing what?

Answer: birth control pills

It was called Enovid.
11. In 1967 what outsold the game Monopoly?

Answer: ouija boards

Two million were sold.
12. In 1969, who was Captain America better known as to movie goers?

Answer: Easy Rider

They were on a trip to the Mardi Gras.
13. In 1966, Mitch Ryder sang about a woman in what color dress?

Answer: blue

'She's a devil with a blue dress on.' Good Golly, Miss Molly!
14. Where was the unofficial birthplace of the hippies?

Answer: Haight-Ashbury

It's in San Francisco.
15. In 1968, who honeymooned on the yacht Christina?

Answer: Jackie and Ari Onassis

Neither of their families approved.
Source: Author casper423

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us