FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Famous Headlines  Can You Match the Year
Quiz about Famous Headlines  Can You Match the Year

Famous Headlines - Can You Match the Year? Quiz


Match these famous headlines to the correct year they occurred.

A matching quiz by DizWiz. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. Famous Dates
  8. »
  9. Pick The Year

Author
DizWiz
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
380,813
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
1607
Last 3 plays: Scottie2306 (10/10), Guest 68 (5/10), Guest 68 (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Battle of Hastings - William Conquers All  
  1939
2. Columbus Reaches the New World  
  1969
3. Queen Victoria Dies  
  1616
4. US Stock Market Crashes - It's a Black Tuesday  
  1901
5. Man Takes First Step on the Moon  
  1066
6. Titanic Sinks - Unthinkable  
  1929
7. Abraham Lincoln Assassinated  
  1492
8. Germany Invades Poland - Another War Begins  
  1912
9. William Shakespeare Dies  
  1918
10. Spanish Flu Pandemic Begins - Millions Die  
  1865





Select each answer

1. Battle of Hastings - William Conquers All
2. Columbus Reaches the New World
3. Queen Victoria Dies
4. US Stock Market Crashes - It's a Black Tuesday
5. Man Takes First Step on the Moon
6. Titanic Sinks - Unthinkable
7. Abraham Lincoln Assassinated
8. Germany Invades Poland - Another War Begins
9. William Shakespeare Dies
10. Spanish Flu Pandemic Begins - Millions Die

Most Recent Scores
Jul 09 2024 : Scottie2306: 10/10
Jul 07 2024 : Guest 68: 5/10
Jul 07 2024 : Guest 68: 10/10
Jul 06 2024 : Guest 72: 10/10
Jun 19 2024 : mathbear: 10/10
Jun 18 2024 : polly656: 10/10
Jun 17 2024 : Guest 104: 10/10
Jun 17 2024 : Guest 136: 10/10
Jun 09 2024 : Guest 1: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Battle of Hastings - William Conquers All

Answer: 1066

The Normans conquered the Anglo-Saxons on October 14, 1066. William, the Duke of Normandy, soundly beat the Anglo-Saxon King Harold. William became King of England in 1066 and reigned until 1087.
2. Columbus Reaches the New World

Answer: 1492

Columbus was born in Italy, but his expedition was sponsored by King Ferdinand and Queen Isabella of Spain. He was in search of a shorter route to East Indies, an area that included modern Indonesia and Malaysia.
3. Queen Victoria Dies

Answer: 1901

Queen Victoria ruled the British Empire for over 63 years - until her death on January 22, 1901. She held the record of the longest reigning British Monarch until Queen Elizabeth II surpassed her on September 9, 2015.
4. US Stock Market Crashes - It's a Black Tuesday

Answer: 1929

On October 29, 1929, Wall Street was dealt a mighty blow as over 16 million stock shares were traded. Investors lost billions of dollars. The crash marked the beginning of the Great Depression, which lasted about 12 years.
5. Man Takes First Step on the Moon

Answer: 1969

The Americans beat the Russians in the race to the moon. On July 20, 1969, Neil Armstrong took one 'giant leap for mankind' as he stepped down from the Eagle lunar module onto the moon's surface. Buzz Aldrin followed Armstrong, becoming the second person to walk on the moon.
6. Titanic Sinks - Unthinkable

Answer: 1912

RMS Titanic sank in the Atlantic Ocean on April 15, 1912. Touted as unsinkable, the ship struck an iceberg on its maiden voyage from Southampton to New York. Captain Edward Smith went down with the ship and his body was never recovered.
7. Abraham Lincoln Assassinated

Answer: 1865

Abraham Lincoln, the 16th US President, was shot on April 14, 1865 at Ford's Theater. He died from his wounds on April 15, 1865. Secretary of State William Seward and Vice President Andrew Johnson were also targeted for assassination. Seward survived knife wounds inflicted by Lewis Powell. George Atzerodt got drunk and failed to complete his assignment to kill Johnson.
8. Germany Invades Poland - Another War Begins

Answer: 1939

On September 1, 1939, Germany attacked Poland on land, by sea and in the air. The outdated equipment of the Polish military was no match for the German war machine. Given that Poland was also invaded in the east by the Soviet Union on September 17, 1939, the country's chances of victory were poor. This was Hitler's first act of overt warfare and regarded as the start of World War II.
9. William Shakespeare Dies

Answer: 1616

William Shakespeare died three days short of his 52nd birthday on April, 23, 1616. His wife, Anne Hathaway, outlived him by seven years. In his will, Shakespeare left Anne his second-best bed.
10. Spanish Flu Pandemic Begins - Millions Die

Answer: 1918

It is estimated that between 50 and 100 million people died from this deadly H1N1 virus. It was called "Spanish Flu" because it was first reported in the Spanish press. The press in Britain, France, Germany and the US was subject to wartime censorship. Spain was neutral. The pandemic continued into 1919 and, unlike in most flu pandemics, the majority of those killed were fit and young.
Source: Author DizWiz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us