FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Yahoo Games  Pyramids
Quiz about Yahoo Games  Pyramids

Yahoo! Games - Pyramids Trivia Quiz


This is the first of a series of how to play some of the Yahoo! games. Have fun everyone!

A multiple-choice quiz by dg_dave. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Games & Toys
  8. »
  9. Card Games

Author
dg_dave
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
134,367
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
818
- -
Question 1 of 10
1. What is the medium used in Pyramids? Hint


Question 2 of 10
2. Can you move to the next round without clearing the board?


Question 3 of 10
3. How many rounds are in the game? Hint


Question 4 of 10
4. How many cards are on the playing field at first? Hint


Question 5 of 10
5. What is the clear bonus for each level? Hint


Question 6 of 10
6. How many players are allowed in a room before it is considered full? Hint


Question 7 of 10
7. Can a King play on an Ace?


Question 8 of 10
8. Were there Pyramid Leagues for the game?


Question 9 of 10
9. Can anyone play in any room?


Question 10 of 10
10. How many places are shown on the top scores for the day and month?

Answer: (one number)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 06 2024 : mberry923: 7/10
Mar 25 2024 : joseslaughter: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the medium used in Pyramids?

Answer: playing cards

2. Can you move to the next round without clearing the board?

Answer: No

You can only move on if you completely clear the board without using all the cards and not have a move.
3. How many rounds are in the game?

Answer: There is no limit

The highest score is at least one million points, and the player reached round 50.
4. How many cards are on the playing field at first?

Answer: 28

When you first start the game and every sucessive round, there are 28 cards at the top face up.
5. What is the clear bonus for each level?

Answer: 1000

There are two bonuses per round. The clear bonus is the same whether you clear it with no extra cards remaining or all of them. The card bonus is 100 points times the number of cards left over plus 1, so if you have 4 cards left over in the line at the bottomof the screen, you receive 100 * (4 + 1) or 500 points.
6. How many players are allowed in a room before it is considered full?

Answer: 60

After there are 60 players in a room, the room is considered full and you will either need to "backdoor" or choose another room.
7. Can a King play on an Ace?

Answer: Yes

Aces are considered both high and low.
8. Were there Pyramid Leagues for the game?

Answer: Yes

Yes, Yahoo! as well as other web sites have league play for Pyramids.
9. Can anyone play in any room?

Answer: Yes

In theory, one should choose a room that fits their "age group" or choose an "everyone" room, but any room is available to anyone.
10. How many places are shown on the top scores for the day and month?

Answer: 10

The monthly scores adjust after 30 days of inactivity or not meeting your score. The daily top scores adjust after 24 hours.
Source: Author dg_dave

This quiz was reviewed by FunTrivia editor silverginger before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us