FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Milles Bornes
Quiz about Milles Bornes

Milles Bornes Trivia Quiz


Have you ever played the card game Milles Bornes? Hope you have, if so you will probably ace this quiz.

A multiple-choice quiz by marchmadness. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Games & Toys
  8. »
  9. Card Games

Author
marchmadness
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
89,035
Updated
Oct 22 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
791
- -
Question 1 of 10
1. How many miles must you go in a four-player partnership? Hint


Question 2 of 10
2. How many miles must you go in a two player game? Hint


Question 3 of 10
3. How many different safeties are there? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these is not a safety? Hint


Question 5 of 10
5. What is the highest number of mileage on one card? Hint


Question 6 of 10
6. True or False: You don't have to land exactly on 1000 miles in a 4 player partnership. ex. at 950 miles, can you use a 100 card to win?


Question 7 of 10
7. How many different hazards are there? Hint


Question 8 of 10
8. True or False: There is a such thing as a coup-fourre in Milles Bornes.


Question 9 of 10
9. How many different cards are there in all? Hint


Question 10 of 10
10. How many cards are in the deck? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many miles must you go in a four-player partnership?

Answer: 1000

1000 miles to win one race, and 5000 to win the game.
2. How many miles must you go in a two player game?

Answer: 700

With two players you must go 700 miles, 5000 points total to win.
3. How many different safeties are there?

Answer: 4

There is Right of Way, Puncture Proof Tires, Unlimited Gas and Safe Driver.
4. Which of these is not a safety?

Answer: Shatterless Glass

Shatterless Glass does not exist in Milles Bornes.
5. What is the highest number of mileage on one card?

Answer: 200

There are mileage cards of 25, 50, 75, 100 and 200.
6. True or False: You don't have to land exactly on 1000 miles in a 4 player partnership. ex. at 950 miles, can you use a 100 card to win?

Answer: False

You must land at exactly 1000 miles to win the race.
7. How many different hazards are there?

Answer: 5

There is a Red Light, Speed Limit, Accident, Flat Tire and No Gas.
8. True or False: There is a such thing as a coup-fourre in Milles Bornes.

Answer: True

A coup-fourre happens when a player puts a safety card down when they have that hazard on them at the time. Ex. putting down the Unlimited Gas card when you are out of gas.
9. How many different cards are there in all?

Answer: 19

There are 5 hazards, 5 remedies, 5 distance cards and 4 safeties.
10. How many cards are in the deck?

Answer: 106

There are 106 cards in the deck. Hope you enjoyed my quiz on this awesome card game!
Source: Author marchmadness

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us