FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Uno
Quiz about Uno

Uno Trivia Quiz


A short quiz on the card game "Uno."

A multiple-choice quiz by dg_dave. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Games & Toys
  8. »
  9. Card Games

Author
dg_dave
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
251,085
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2613
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 174 (6/10), Johnmcmanners (10/10), Guest 166 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. How many different colored (wilds excluded) cards are there? Hint


Question 2 of 10
2. According to the official rules, it is required to declare "Uno."


Question 3 of 10
3. Which of these are "word cards"? Hint


Question 4 of 10
4. How many points are the "word cards" worth when a player goes out? Hint


Question 5 of 10
5. According to the official Uno rules, how many cards does each player start with?

Answer: (One Word or Number)
Question 6 of 10
6. Which of the following moves is a legal move? Hint


Question 7 of 10
7. Is there a play that can be challenged?


Question 8 of 10
8. How many cards are in the deck? Hint


Question 9 of 10
9. "Wild" cards can be played at any time upon a player's turn.


Question 10 of 10
10. Which hand would score the most points? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 19 2024 : Guest 174: 6/10
Jun 12 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Jun 02 2024 : Guest 166: 7/10
Jun 01 2024 : Guest 107: 8/10
May 31 2024 : Guest 71: 7/10
May 31 2024 : Guest 156: 7/10
May 30 2024 : Guest 216: 3/10
May 24 2024 : Stoaty: 6/10
May 22 2024 : Guest 2: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many different colored (wilds excluded) cards are there?

Answer: 4

The colors used in the game are red, blue, yellow, and green.
2. According to the official rules, it is required to declare "Uno."

Answer: True

If a player has only one card left in their hand, and another player catches them before the next player plays, the person with one card must draw four cards.
3. Which of these are "word cards"?

Answer: all of these

The "Reverse" card turns play from clockwise to counterclockwise, and vice versa. The "Skip" card does exactly as stated, skips the next player, whether going clockwise or not. With a "Draw Two," the following player has to draw two cards and lose their turn.
4. How many points are the "word cards" worth when a player goes out?

Answer: 20

Each word card is twenty points, excluding the eight "Wild" cards, which are worth fifty points.
5. According to the official Uno rules, how many cards does each player start with?

Answer: 7

Each player, according to the official Uno rules, starts with seven cards, but variations are allowed, provided the rules are given before the hand is dealt, and the number of cards is an odd number.
6. Which of the following moves is a legal move?

Answer: A yellow Skip on a red Skip

There are only three legal moves at any time. If a yellow Skip is down, you can either play another colored Skip, a yellow card, or a Wild.
7. Is there a play that can be challenged?

Answer: Yes

The only play that can be challenged is when a "Wild Draw Four" is played, and only by the player that is required to draw the cards. If the challenged player successfully challenges, then the player playing the "Wild Draw Four" draws the four cards. If unsuccessful, then the challenger draws six, four for the card, and two for an unsuccessful challenge.
8. How many cards are in the deck?

Answer: 108

There are twenty-five each of red, blue, green, and yellow, including word cards, nineteen of which are number cards. There are four each of "Wild" and "Wild Draw Four," for a total of 108.
9. "Wild" cards can be played at any time upon a player's turn.

Answer: True

The "Wild Draw Four" can be challenged if played. "Wild" cards are playable cards, no matter what cards are in your hand. They cannot be played when your turn is skipped.
10. Which hand would score the most points?

Answer: Two Draw Two's, a nine, and an eight

The hand with the Skip scores 45, the two Reverse cards score 40, the Wild and five score 55, and the pair of Draw Two's, nine, and eight score 57.
Source: Author dg_dave

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ozzz2002 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us