FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Adjectives ending in ous
Quiz about Adjectives ending in ous

Adjectives ending in -ous Trivia Quiz


In this quiz you are served up an adjective ending in -ous. You have to choose the correct meaning from one of the four choices. Easy? Well, maybe not. Most of these adjectives aren't very common.

A multiple-choice quiz by Buguru. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Words Within Words
  8. »
  9. Ending With..

Author
Buguru
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
65,467
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
4946
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 147 (9/10), Guest 2 (9/10), panagos (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the meaning of obsequious? Hint


Question 2 of 10
2. What does fastidious mean? Hint


Question 3 of 10
3. What is the meaning of impervious? Hint


Question 4 of 10
4. What does magnanimous mean? Hint


Question 5 of 10
5. What is the meaning of obstreperous? Hint


Question 6 of 10
6. What are some synonyms for ignominious? Hint


Question 7 of 10
7. What does egregious mean? Hint


Question 8 of 10
8. What is the meaning of vociferous? Hint


Question 9 of 10
9. What are some synonyms for salacious? Hint


Question 10 of 10
10. What is the definition of incongruous? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 07 2024 : Guest 147: 9/10
Mar 31 2024 : Guest 2: 9/10
Mar 15 2024 : panagos: 9/10
Mar 02 2024 : bulldogBen1: 10/10
Mar 01 2024 : Mikeytrout44: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the meaning of obsequious?

Answer: servile, deferential

Students who grovel or try to become a teacher's pet might be described as obsequious.
2. What does fastidious mean?

Answer: concerned with details

A person who is very difficult to please might be described as fastidious.
3. What is the meaning of impervious?

Answer: impenetrable

A waterproof substance might be described as impervious to water.
4. What does magnanimous mean?

Answer: generous in forgiving

This word comes from Latin and literally means 'great-souled'. Mahatma Gandhi was great-souled. In fact his title Mahatma means exactly that.
5. What is the meaning of obstreperous?

Answer: unruly or boisterous

The Latin word 'obstreperus' means 'clamorous'.
6. What are some synonyms for ignominious?

Answer: disgraceful or contemptible

The Latin word 'ignominia' means 'disgrace' or 'dishonour'.
7. What does egregious mean?

Answer: very, very bad

This word, also from Latin, literally means to 'stand out from the herd'.
8. What is the meaning of vociferous?

Answer: clamorous

The initial three letters come from the Latin word 'vox' which means 'voice' (as in 'vox populi' - 'voice of the people').
9. What are some synonyms for salacious?

Answer: lustful or obscene

From the Latin word 'salacitas' which means 'lust'.
10. What is the definition of incongruous?

Answer: inappropriate or inconsistent

From the Latin word 'incongruus'. You might have heard of incongruent triangles.
Source: Author Buguru

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ponycargirl before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Check Your 'Tude Average
2. The End Average
3. Good Things Don't End in -EUM Average
4. Birth of a '-NATION' Average
5. Funny Cide Easier
6. Fine Words Ending in "ine" Average
7. I've Got Your 'Back' Very Easy
8. Cide Ways Average
9. What ends in -ine?? Easier
10. Nym-ble with -nym's Average
11. Crazy Job Descriptions Average
12. Words that End With ET Average

4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us