FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about What ends in ine
Quiz about What ends in ine

What ends in -ine?? Trivia Quiz


I've always enjoyed words, and -ine ending words are some of my favourites. Have fun joining me in identifying a few!

A multiple-choice quiz by Gandi. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Words Within Words
  8. »
  9. Ending With..

Author
Gandi
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
295,361
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
3989
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 175 (9/10), Guest 86 (10/10), zartog (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. What does the word "Bovine" mean? Hint


Question 2 of 10
2. What is the meaning of "Piscine"? Hint


Question 3 of 10
3. "Ovine" is a word meaning what? Hint


Question 4 of 10
4. What does "Taurine" mean, apart from the taurine, a constituent of modern energy drinks? Hint


Question 5 of 10
5. What does the word "Porcine" mean? Hint


Question 6 of 10
6. What does the word "Equine" mean? Hint


Question 7 of 10
7. Now, what does "Ursine" mean? Hint


Question 8 of 10
8. "Murine" is a word meaning...? Hint


Question 9 of 10
9. What is the meaning of the word "Lupine"? Hint


Question 10 of 10
10. Lastly, what does "Anserine" mean? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 20 2024 : Guest 175: 9/10
Apr 07 2024 : Guest 86: 10/10
Apr 07 2024 : zartog: 10/10
Mar 31 2024 : Guest 2: 10/10
Mar 29 2024 : Guest 98: 10/10
Mar 26 2024 : Guest 209: 10/10
Feb 22 2024 : Guest 63: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What does the word "Bovine" mean?

Answer: Pertaining to cattle or oxen

The word bovine is sometimes used as an adjective meaning stupid or dull witted.

Not true about the cows I've met on the farm!
2. What is the meaning of "Piscine"?

Answer: Of fish and fishes

Piscina can also be an alternate name for your fishpond, very posh!
3. "Ovine" is a word meaning what?

Answer: Pertaining to sheep

From the Latin, ovis, meaning sheep.
The other options are way out!
4. What does "Taurine" mean, apart from the taurine, a constituent of modern energy drinks?

Answer: Bull like

From the Latin taurus, meaning bull.

Taurus is also the astrological sign for people born between 20th April and 20th May.
5. What does the word "Porcine" mean?

Answer: Of pigs and hogs

Latin word porcus means pig, the French word is porcin.

A porcupine anteater is called an echidna.
6. What does the word "Equine" mean?

Answer: Of a horse or horses

This is derived from the Latin word equus meaning horse.

A quagga is an extinct equine, once found roaming freely in Southern Africa; it looked like a zebra, which is also equine.
7. Now, what does "Ursine" mean?

Answer: Pertaining to bears

Think of the constellations, Ursa Major and Minor, Big and Little Bear. Guess they could be called Ursine Constellations?
8. "Murine" is a word meaning...?

Answer: Of rats and mice

The Latin word is mus muris, a mouse.

"Three blind murines..." it just does not have the same ring to it!
9. What is the meaning of the word "Lupine"?

Answer: Describing a wolf or wolves

Lupine can also be any of the genus of plants that fall into the 'lupinus' category.

The Latin word for wolf is lupus.

Lupus is also an auto immune disease, called that because of the wolf-like markings across the nose that some sufferers developed.
10. Lastly, what does "Anserine" mean?

Answer: Describing goose or geese

Anserinus is the Latin for goose.

Anserine can also mean silly or stupid. Perhaps that is why we say, someone is a 'silly goose'!
Source: Author Gandi

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. I've Still Got Your 'Back' Very Easy
2. More Words That End In 'ary' Very Easy
3. Words That End In 'ary' Very Easy
4. Last Rights Very Easy
5. I've Got Your 'Back' Very Easy
6. Ten Keys Easier
7. Let's Talk About Ex Easier
8. Antelope Easier
9. 'Key' Definitions Easier
10. Funny Cide Easier
11. Crazy Job Descriptions Average
12. The End Average

4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us