FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Food and Drink in Idioms
Quiz about Food and Drink in Idioms

Food and Drink in Idioms Trivia Quiz


Food and drink are such common realities that they of course play a major role in daily idiom. This quiz deals with idiomatic language that refers to those basic 'ingredients' of life. This quiz has a British English slant.

A multiple-choice quiz by flem-ish. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Idioms and Proverbs
  8. »
  9. Food and Drink in Idiom

Author
flem-ish
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
65,161
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
8075
Last 3 plays: ret0003 (10/10), Raven361 (10/10), Guest 100 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. What daily vegetable do typical boxers' (and wrestlers') ears look like? Hint


Question 2 of 10
2. What do you spill when you let out information indiscreetly? Hint


Question 3 of 10
3. What do most of us *not* like to work for? Hint


Question 4 of 10
4. How nutty (crazy) can a person be? Hint


Question 5 of 10
5. What's the popular word for a person who spends his time at home in his couch watching TV? Hint


Question 6 of 10
6. Of what is the proof in the eating? Hint


Question 7 of 10
7. Which of these similes is the most common to follow the verb 'to go' and suggests a sudden blushing ? Hint


Question 8 of 10
8. If you are very slow they may call you as slow as molasses in ...? Hint


Question 9 of 10
9. In traditional idiom you might say that an elderly person's face is as wrinkled as a ______________ ? Hint


Question 10 of 10
10. What is something NOT, if you take no interest in it? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 18 2024 : ret0003: 10/10
Jul 10 2024 : Raven361: 10/10
Jul 10 2024 : Guest 100: 10/10
Jul 06 2024 : AlmostLucy: 10/10
Jul 04 2024 : Guest 173: 10/10
Jul 02 2024 : Guest 172: 8/10
Jul 02 2024 : Soxy71: 10/10
Jul 01 2024 : Samoyed7: 10/10
Jun 21 2024 : kented: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What daily vegetable do typical boxers' (and wrestlers') ears look like?

Answer: cauliflower

2. What do you spill when you let out information indiscreetly?

Answer: the beans

3. What do most of us *not* like to work for?

Answer: peanuts

4. How nutty (crazy) can a person be?

Answer: as a fruitcake

5. What's the popular word for a person who spends his time at home in his couch watching TV?

Answer: a couch potato

6. Of what is the proof in the eating?

Answer: the pudding

7. Which of these similes is the most common to follow the verb 'to go' and suggests a sudden blushing ?

Answer: a beetroot

Of a face it can be said that it IS as red as a lobster, an apple, a radish , but you seldom use anything else than "as a beet (root)" after to go. To go as red as a beet(root) stands for a "sudden change". It suggests blushing with embarrassment.
8. If you are very slow they may call you as slow as molasses in ...?

Answer: January

9. In traditional idiom you might say that an elderly person's face is as wrinkled as a ______________ ?

Answer: prune

10. What is something NOT, if you take no interest in it?

Answer: your cup of tea

Source: Author flem-ish

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us