Quiz about Slinging Hash at the Diner
Quiz about Slinging Hash at the Diner

Slinging Hash at the Diner Trivia Quiz


It's a shame that there aren't many diners around anymore, at least not where I live. They were so rich in atmosphere, including their own colourful lingo that was yelled back and forth between waitress and cook. Can you figure out what it all meant?

A multiple-choice quiz by skunkee. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Idioms and Proverbs
  8. »
  9. Food and Drink in Idiom

Author
skunkee
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
176,412
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
5064
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: ccvlfb (7/10), Guest 75 (7/10), Guest 173 (2/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What did the expression 'axle grease' stand for? Hint

butter
peanut butter
black coffee
black tea

2. If you ordered a 'pig between the sheets' would you be ordering a hot dog?

Yes
No

3. What would someone have received if the waitress asked for a 'mug of murk' and a 'bowl of seed'? Hint

a glass of milk and a bowl of cereal
a cup of coffee and bowl of cereal
a cup of coffee and a bowl of oatmeal
a glass of milk and a bowl of oatmeal

4. How would you like your steak if you ordered it 'on the hoof'? Hint

medium
burnt
well done
rare

5. What could you expect if you heard your waitress ask for a 'cowboy'? Hint

an order of spareribs
a grilled cheese sandwich
an order of liver and onions
a western omelette

6. What wouldn't you be getting on your burger if your waitress yelled 'keep off the grass'?

Answer: (One Word - 7 letters)
7. When a waitress asked for 'a team', did that mean she was ordering two of the same item?

Yes
No

8. What were you in the mood for if you ordered 'a splash with dog biscuits'? Hint

chili and crackers
soup and a sandwich
soup and crackers
chili and a roll

9. What would the cook do if he got the order to put 'one on'? Hint

throw a burger on the grill
throw a steak on the grill
put on a pot of coffee
make another pot of chili

10. What would you have received if you'd ordered a 'belch water'? Hint

milk
soda water
strawberry milkshake
iced tea


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What did the expression 'axle grease' stand for?

Answer: butter

Of course if you were asking for the butter to be on toast instead of plain bread, the waitress might have ordered 'well-done dough with covering cow', or 'cow to cover' instead.
2. If you ordered a 'pig between the sheets' would you be ordering a hot dog?

Answer: No

You would be ordering a cold ham sandwich, with or without axle grease depending on your taste! If you wanted that sandwich warmed up, the waitress would tell the cook to 'warm the pig'. If you ordered a hot dog you might hear your waitress yell 'burn the pup'.
3. What would someone have received if the waitress asked for a 'mug of murk' and a 'bowl of seed'?

Answer: a cup of coffee and bowl of cereal

Of course you might have preferred to have your bird seed with 'boiled leaves', in which case you'd be drinking tea instead of coffee.
4. How would you like your steak if you ordered it 'on the hoof'?

Answer: rare

You might have followed up your steak with a dessert of 'fish eyes', or tapioca pudding.
5. What could you expect if you heard your waitress ask for a 'cowboy'?

Answer: a western omelette

An order of spareribs might have been referred to as a 'first lady', liver and onions might have been 'put the lights out and cry', and a grilled cheese sandwich with American cheese would have been a 'GAC'.
6. What wouldn't you be getting on your burger if your waitress yelled 'keep off the grass'?

Answer: lettuce

If she yelled 'all the way' your burger would have come with everything, and 'high and dry' meant that it would have come plain.
7. When a waitress asked for 'a team', did that mean she was ordering two of the same item?

Answer: Yes

If she ordered 'a crowd' the cook would have produced three of the same item.
8. What were you in the mood for if you ordered 'a splash with dog biscuits'?

Answer: soup and crackers

Chili, often a favourite on the menu of diners was 'a bowl of red'.
9. What would the cook do if he got the order to put 'one on'?

Answer: throw a burger on the grill

If two burgers were being ordered, the cook would have been told 21 (two orders of one), and 31 would have resulted in three burgers being thrown on the grill.
10. What would you have received if you'd ordered a 'belch water'?

Answer: soda water

A call for a 'baby' would have gotten you a glass of milk, and a request for 'a cold spot' would have brought a glass of iced tea. If you ordered a strawberry milkshake, you might have heard the call to 'shake one in the hay'.
Source: Author skunkee

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 28 2023 : ccvlfb: 7/10
Dec 23 2022 : Guest 75: 7/10
Dec 12 2022 : Guest 173: 2/10
Dec 11 2022 : Lucifermerlin: 9/10
Dec 04 2022 : Guest 38: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Food and Drink in Idioms Easier
2. Eat Your Words Very Easy
3. Speak Your Meat Very Easy
4. Speak Your Fruits and Vegetables Very Easy
5. Who Ate all the Pies? Easier
6. Baking Bread Average
7. Nationality Words In Idioms Average
8. Common and Not-So-Common Sayings Easier
9. Euphemistically Speaking Average
10. Original Objects Tough
11. What Is He On? Average
12. Easy Proverbs Very Easy

2/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us