Quiz about Into the Woods
Quiz about Into the Woods

10 Questions about Into the Woods | Humanities


"Into the Woods" is a fantastic musical about classic fairy tale characters and the original story of a Baker and his Wife.

A multiple-choice quiz by golferchicks. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Musicals H-N
  8. »
  9. Into The Woods

Author
golferchicks
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
290,742
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
653
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 72 (5/10), Guest 24 (4/10), Guest 165 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is NOT an object that Jack steals from the giant? Hint

jewels
gold
harp
hen

2. How many people are eaten by the wolf? Hint

two
three
one
none

3. At the beginning of the second act, what do the Baker and his Wife wish for? Hint

another house
another child
another room
another oven

4. Who doesn't die? Hint

Cinderella, Jack, Baker, Little Red
Baker's Wife, Cinderella, Rapunzel, Little Red
Baker, Baker's Wife, Witch, Jack
Jack, Narrator, Jack's Mother, Baker

5. What is the name of Little Red's solo? Hint

Giants in the Sky
I Know Things Now
Maybe They're Magic
Take Extra Care With Strangers

6. What happens to Cinderella's stepsisters at Cinderella's wedding? Hint

their toes are cut off
they are struck on the head by the steward
they are stepped on by the giant
they are blinded by pigeons

7. Why is Cinderella crying when the Baker encounters her in the woods? Hint

her mother's grave was destroyed
her stepmother had beat her
her prince was cheating on her
her father had been stepped on by the giant

8. Finish the lyric: "I sort of hate to ask it but do you have a ______"

Answer: (One Word)
9. Who won the Tony Award for Best Actress in a Musical? Hint

Bernadette Peters as the Witch
Kim Crosby as Cinderella
Danielle Ferland as Little Red
Joanna Gleason as the Baker's Wife

10. The Narrator concludes the show with, "and they all lived happily ever after."

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is NOT an object that Jack steals from the giant?

Answer: jewels

Jack first steals the gold because he and his mother are so poor. Later, he becomes greedy and steals a hen that lays golden eggs as well. Later, Little Red tells him that he is too scared to steal the beautiful golden harp, so he steals that too to prove her wrong.
2. How many people are eaten by the wolf?

Answer: two

First, Granny is eaten when Little Red naively gives the wolf directions to her grandmother's house. Then, after Little Red goes inside to deliver the sweets to her grandmother, the wolf eats her too. Later, the Baker comes and cuts open the wolf to free them.
3. At the beginning of the second act, what do the Baker and his Wife wish for?

Answer: another room

After their first wish is granted in the first act, the Baker and his Wife want more room to raise their child. The Baker's Wife wants to simply move to another house, but the Baker is determined to raise his child in the house in which he was raised.
4. Who doesn't die?

Answer: Cinderella, Jack, Baker, Little Red

After a second act filled with death, Cinderella, Jack, Little Red, and the Baker are the only characters left living. The Baker's Wife, Rapunzel, and the Narrator are all killed by the giant. Jack's Mother is struck a deadly blow by the steward.
5. What is the name of Little Red's solo?

Answer: I Know Things Now

This very funny song shows Little Red's innocent self at the beginning of the play with lyrics such as, "But he seemed so nice." At the end of the song, however, she begins to be a little more sarcastic and her real personality starts to shine through.
6. What happens to Cinderella's stepsisters at Cinderella's wedding?

Answer: they are blinded by pigeons

During Cinderella's wedding, pigeons swoop down on Lucinda and Florinda and blind them. Their toes were cut off before the wedding while trying to fit their feet into the slipper as pure as gold.
7. Why is Cinderella crying when the Baker encounters her in the woods?

Answer: her mother's grave was destroyed

The Baker is walking through the woods looking for Jack when he comes across Cinderella. She is weeping at the site of what used to be a beautiful tree where her mother's spirit lived. But the tree and her mother's grave was destroyed, and Cinderella was overcome with grief.
8. Finish the lyric: "I sort of hate to ask it but do you have a ______"

Answer: basket

Little Red sings this to the Baker and his wife at the beginning of the show. She has been stealing cookies and sweets and her arms are becoming too full for her to carry them all.
9. Who won the Tony Award for Best Actress in a Musical?

Answer: Joanna Gleason as the Baker's Wife

Many people went to see "Into the Woods" because the very talented Bernadette Peters was starring as the Witch. To everyone's surprise, however, it was Joanna Gleason as the Baker's Wife who stole the show and snagged the Tony. She was a fantastic actress and if you haven't seen her in the recording of the show, I suggest you do so. The other actors are fantastic as well.
10. The Narrator concludes the show with, "and they all lived happily ever after."

Answer: false

Actually, after a huge closing number with the full cast, Cinderella comes out with the last line, "I wish!" This shows that people are never satisfied and always have more wishes, even if they should be content.
Source: Author golferchicks

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 72: 5/10
Dec 01 2022 : Guest 24: 4/10
Nov 30 2022 : Guest 165: 8/10
Nov 26 2022 : Guest 66: 7/10
Nov 26 2022 : kkt: 4/10
Nov 25 2022 : Guest 172: 8/10
Nov 24 2022 : Guest 76: 9/10
Nov 22 2022 : Guest 172: 8/10
Nov 21 2022 : Guest 169: 0/10

Score Distribution

quiz
12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us