FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Mighty Morphin Power Rangers World Tour
Quiz about Mighty Morphin Power Rangers World Tour

Mighty Morphin Power Rangers World Tour Quiz


The "Mighty Morphin Power Rangers World Tour Live on Stage" was quite a mouthful for kids back in 1995. The show, however, was their chance to see their favorite TV heroes live and in person.

A multiple-choice quiz by Shadowmyst2004. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Theatre

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
380,778
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
268
- -
Question 1 of 10
1. Which was the first character shown in the play? Hint


Question 2 of 10
2. What happened to Rita Repulsa in the first scene she was in? Hint


Question 3 of 10
3. The play was set in Angel Grove.


Question 4 of 10
4. Which was the first of the Rangers to be shown in the play? Hint


Question 5 of 10
5. What was the name of the monster that Lord Zedd created? Hint


Question 6 of 10
6. Which two Rangers were the first imprisoned by Goldar? Hint


Question 7 of 10
7. What was different about the Pink Ranger's costume from the other five Ranger suits? Hint


Question 8 of 10
8. Did the Ranger's Zords appear in the play?


Question 9 of 10
9. How was the monster defeated? Hint


Question 10 of 10
10. What were the captured Rangers turned into? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which was the first character shown in the play?

Answer: Alpha 5

The stage play opened with a prerecorded video clip in the Ranger's Command Center. The camera panned up to Alpha 5 as he was looking through the viewing globe and started a conversation with Zordon about the activities of Lord Zedd.
2. What happened to Rita Repulsa in the first scene she was in?

Answer: Putties kidnapped her.

Rita was in the second scene, and first live action, of the play. She annoyed Lord Zedd so he had the putties kidnap her and take her away.

Later in the same scene Zedd shrunk her into the size of a doll and had her locked away.
3. The play was set in Angel Grove.

Answer: False

While the "Mighty Morphin Power Rangers" show was primarily set in Angel Grove, the concept of the play was that it was set in whichever city it was being performed in.

Rather than risk the actors forgetting where they were though, the dialogue was just kept generic and used terms like "this city" and "the city" in most of the references.
4. Which was the first of the Rangers to be shown in the play?

Answer: Tommy

Tommy, who was the White Ranger, was the only option that was actually in the play. The other three characters had been written out of the show before the play was written.

A small piece with the actors from the show was recorded on video for the play, then different actors were hired to play the morphed Rangers. That allowed the "real" rangers to be in the theater for the fans, and didn't stop production on the show.
5. What was the name of the monster that Lord Zedd created?

Answer: Lumitor

Zedd unveiled the new monster right after returning Rita Repulsa to her full size with a "Stretching Chamber".

The creature was called Lumitor, and was described as a fire lion. Zedd said his mere touch could burn a house to cinders.
6. Which two Rangers were the first imprisoned by Goldar?

Answer: Aisha and Adam

Aisha (yellow) and Adam (black) were the two imprisoned by Goldar. He then left them with guards who were to take them to Lord Zedd. Aisha then faked an ankle injury to trick their captors into removing her chains. She convinced her jailers Squat and Baboo that she couldn't walk with the chains.
7. What was different about the Pink Ranger's costume from the other five Ranger suits?

Answer: It had a skirt.

The Pink Ranger was the only one with a skirt. The Yellow Ranger, who was also female, had an identical costume to the Red, Blue and Black Rangers. The White Ranger had a special costume as well, but no skirt.

Each of the Ranger helmets had a design that looked like the animal they drew their powers from.
8. Did the Ranger's Zords appear in the play?

Answer: Yes

The Rangers called forth their Zords about halfway through the play. This was accomplished by showing the sequence from the TV show on large video screens. A short scene with the Zords was then shown on the screen as the Zords fought Lumitor, who was on the stage.

Lumitor, with the help of some pyrotechnics "battled" the Zords on the large screens.
9. How was the monster defeated?

Answer: Water melted it.

Lumitor, being made of fire, had a bad reaction to water. Billy figured that out early on, and used the Firebird Thunderzord to plant chemicals in the clouds to start a rainstorm.

When the rain started to fall, Lumitor dissolved in the water.
10. What were the captured Rangers turned into?

Answer: Birds

First Lord Zedd transformed them into monkeys, then he turned them into birds. The two worked together to talk to their teammates when they were found, but could only muster one word each.

Tommy's talking sword, Saba, was able to talk to the birds though and deciphered a message to the rest of the team.
Source: Author Shadowmyst2004

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Mighty Morphin Power Rangers:

This breaks down the "Mighty Morphin Power Rangers" quizzes out of the larger category.

  1. Mighty Morphin Power Rangers Easier
  2. Power Rangers "Tommy" Average
  3. "Power Rangers" Quiz 1 Average
  4. "Power Rangers" Quiz 2 Average
  5. "Mighty Morphin' Power Rangers" Forever Average
  6. Mighty Morphin Power Rangers Average
  7. The Zords of Tommy Oliver Average
  8. Tommy Oliver - "Rainbow" Ranger Average
  9. Jason Scott - Forever Red Average
  10. Trini Kwan - Yellow Tiger Average
  11. Billy Cranston - True Blue Average
  12. Mighty Morphin Power Rangers World Tour Tough

6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us