FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Oooooops
Quiz about Oooooops

Oooooops! Trivia Quiz


This is a quiz dedicated to those of us, moi included, who type too quickly, usually at the expense of accuracy. The results can be funny, misleading or just mind-boggling. Enjoy.

A multiple-choice quiz by Fiachra. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. English
  8. »
  9. Vocabulary

Author
Fiachra
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
135,821
Updated
Jul 24 26
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
11338
Last 3 plays: Guest 68 (6/10), reedy (10/10), Guest 90 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which is the odd one out in this quartet? Hint


Question 2 of 10
2. The melody was played softly on a boskier. Is this sentence correct?


Question 3 of 10
3. Which one of these would hopefully not appear on a dance programme at the ballet school? Hint


Question 4 of 10
4. 'Gunfight at the OK Coral' was a great movie. Is this correct?


Question 5 of 10
5. You cannot easily write your name on one of these. Hint


Question 6 of 10
6. Analysts compiled annals in the Middle Ages.


Question 7 of 10
7. My spelling is so poor I am in a? Hint


Question 8 of 10
8. Have you read 'The Importance of Being Ernest'? Is everything correctly spelled in the previous sentence?


Question 9 of 10
9. Which do English-speaking Europeans put in their cars? Hint


Question 10 of 10
10. "Is Mrs. Jones in the cubicle?" Are any of the words in the preceding sentence misspelled?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Aug 02 2026 : Guest 68: 6/10
Aug 02 2026 : reedy: 10/10
Aug 02 2026 : Guest 90: 6/10
Jul 24 2026 : dennisbn: 5/10
Jul 17 2026 : goatpool: 7/10
Jul 10 2026 : Kiwikaz: 7/10
Jun 21 2026 : Guest 134: 3/10
Jun 16 2026 : QCharmaine: 8/10
Jun 09 2026 : Guest 166: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which is the odd one out in this quartet?

Answer: Garret

Garnet is the correct spelling; a garret is an attic.
2. The melody was played softly on a boskier. Is this sentence correct?

Answer: No

This should read bouzouki, a long necked Greek instrument. Boskier is a middle English word meaning having many shrubs.
3. Which one of these would hopefully not appear on a dance programme at the ballet school?

Answer: Garrotte

It should read gavotte. Garrotte is death by strangulation.
4. 'Gunfight at the OK Coral' was a great movie. Is this correct?

Answer: No

Corral with two Rs. It would not be the same underwater.
5. You cannot easily write your name on one of these.

Answer: Rooster

Ever try putting your name on a rooster? They are very contrary critters. It's much easier on a roster.
6. Analysts compiled annals in the Middle Ages.

Answer: False

Annalists compile annals.
7. My spelling is so poor I am in a?

Answer: Pique

This mood comes usually from a perceived loss of face, according to the dictionary. In reality, I'm far too positive a person to be in such a state.
8. Have you read 'The Importance of Being Ernest'? Is everything correctly spelled in the previous sentence?

Answer: No

No, you have not. Oscar Wilde's play deals with being genuine or earnest.
9. Which do English-speaking Europeans put in their cars?

Answer: Petrol

And mighty expensive it is too.
10. "Is Mrs. Jones in the cubicle?" Are any of the words in the preceding sentence misspelled?

Answer: No

I had to look that up! I got it mixed with cubical, which of course comes from cube.
Source: Author Fiachra

This quiz was reviewed by FunTrivia editor fringe before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
8/3/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us