FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A Quiz About BeachesThe Novel
Quiz about A Quiz About BeachesThe Novel

A Quiz About "Beaches"--The Novel


This quiz is about the novel "Beaches" by Iris Rainer Dart.

A multiple-choice quiz by miss_chris. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors D-G
  8. »
  9. Iris Rainer Dart

Author
miss_chris
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
118,598
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
240
- -
Question 1 of 10
1. When C.C. and Bertie first met, C.C. was 10 years old. How old was Bertie? Hint


Question 2 of 10
2. Who ran the summer stock theater in Beach Haven, New Jersey, where C.C. performed? Hint


Question 3 of 10
3. Who did Bertie marry? Hint


Question 4 of 10
4. What did Bertie name her daughter?

Answer: (first name only)
Question 5 of 10
5. What kind of cancer did Bertie have? Hint


Question 6 of 10
6. What was the name of Bertie's gynecologist? Hint


Question 7 of 10
7. What was the name of the younger man Bertie was going to spend the weekend with in California? Hint


Question 8 of 10
8. While in Hawaii, C.C. sleeps with Bertie's husband.


Question 9 of 10
9. What did C.C. buy to surprise Bertie when she was taking care of her in Carmel?

Answer: (2 words(decorations))
Question 10 of 10
10. At the end of the book, Bertie decides she wants her daughter to live with C.C.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When C.C. and Bertie first met, C.C. was 10 years old. How old was Bertie?

Answer: 7

Cecilia (C.C.) Bloom and Roberta (Bertie) White met on the beach in Atlantic City. Bertie had been at the beach with her mother and Aunt Neet when she got lost. They became friends and would start to write letters to each through the years.
2. Who ran the summer stock theater in Beach Haven, New Jersey, where C.C. performed?

Answer: John Perry

C.C. went to Beach Haven when she was 19 years old to perform for the summer. She developed a crush on John Perry. Bertie came to visit and this was the first time they had seen each other since they met, nine years earlier. Bertie lost her virginity to John Perry and after she left Beach Haven, C.C. and John got married.
3. Who did Bertie marry?

Answer: Michael Barron

Bertie wrote to C.C. that she wasn't sure she really wanted to marry Michael, but she did anyway. She described him as a 'cold fish'.
4. What did Bertie name her daughter?

Answer: Nina

Bertie and Michael had tried throughout their marriage to have a baby. She didn't find out she was pregnant until after they had already separated. When Bertie told Michael, he said he would pay support, but he did not want to have anything to do with the baby. Bertie named the baby Nina Rose Barron.
5. What kind of cancer did Bertie have?

Answer: ovarian

Bertie only had a couple months left to live when C.C. came to stay with her. Bertie had decided to leave Florida and go to Carmel, California to die away from her friends and family. After C.C. was there for a while, she sent for Nina to come be with her mother.
6. What was the name of Bertie's gynecologist?

Answer: Dr. Wechsler

While visiting a pregnant Bertie, C.C. met Dr. Wechsler and started to go out with him. She confided to Bertie that she thought maybe she was in love and could settle down and live the straight life with him. But when C.C. got a call from Allan Jackson, her former lover, she decided to go back to Hollywood and be with him.
7. What was the name of the younger man Bertie was going to spend the weekend with in California?

Answer: David Malcolm

Bertie met David Malcolm at her tennis club. She was 35 and he was 27. They talked a lot on the phone and he invited her to visit him in California. Shortly after Bertie got to California, she found out that David had been killed in a plane crash on his way home from Chicago.
8. While in Hawaii, C.C. sleeps with Bertie's husband.

Answer: False

Michael Barron made a pass at C.C., but she refused and told him he was disgusting. Bertie thought they had slept together though, and she refused to write to or speak with C.C. for a long time after that.
9. What did C.C. buy to surprise Bertie when she was taking care of her in Carmel?

Answer: christmas tree

Bertie told C.C. that she was sad that she would not be alive at Christmas time. C.C. went out and bought a Christmas tree, even though it was only July.
10. At the end of the book, Bertie decides she wants her daughter to live with C.C.

Answer: True

Bertie was going to have Nina live with her Aunt Anita and Uncle Herbie. C.C. told Bertie that she thought Nina would be better off with her, and in the end Bertie agreed. Thanks for taking this quiz.
Source: Author miss_chris

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us