FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Authors of Classic Literature
Quiz about Authors of Classic Literature

Authors of Classic Literature Trivia Quiz


Match the authors with the books they wrote.

A multiple-choice quiz by Raincloud. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Mixed Literature
  8. »
  9. Authors and their Works

Author
Raincloud
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
13,542
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
6065
Last 3 plays: Dotty39 (7/10), Guest 50 (6/10), quizbloodhound (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Jane Austen Hint


Question 2 of 10
2. T.S. Eliot Hint


Question 3 of 10
3. Christina Rossetti Hint


Question 4 of 10
4. E.M. Forster Hint


Question 5 of 10
5. Edith Wharton Hint


Question 6 of 10
6. Nathaniel Hawthorne Hint


Question 7 of 10
7. Robert Herrick Hint


Question 8 of 10
8. Thomas Hardy Hint


Question 9 of 10
9. John Keats Hint


Question 10 of 10
10. Daniel Defoe Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Oct 19 2025 : Dotty39: 7/10
Oct 15 2025 : Guest 50: 6/10
Sep 29 2025 : quizbloodhound: 8/10
Sep 24 2025 : Guest 75: 10/10
Sep 22 2025 : majary: 8/10
Sep 16 2025 : spidersfull: 10/10
Sep 09 2025 : Guest 62: 8/10
Sep 09 2025 : Guest 90: 2/10
Sep 01 2025 : Guest 142: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Jane Austen

Answer: Northanger Abbey

2. T.S. Eliot

Answer: The Waste Land

3. Christina Rossetti

Answer: Goblin Market

4. E.M. Forster

Answer: Maurice

5. Edith Wharton

Answer: Ethan Frome

6. Nathaniel Hawthorne

Answer: The House of Seven Gables

7. Robert Herrick

Answer: Upon Julia's Clothes

8. Thomas Hardy

Answer: Jude the Obscure

9. John Keats

Answer: Ode on a Grecian Urn

10. Daniel Defoe

Answer: Moll Flanders

Source: Author Raincloud

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
10/28/2025, Copyright 2025 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us