FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Cook Up a Story
Quiz about Cook Up a Story

Cook Up a Story Trivia Quiz


All of these book titles contain food items. Can you match the foods based on the story description?

A matching quiz by zorba_scank. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Literature: Something in Common
  8. »
  9. In the Title

Author
zorba_scank
Time
4 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
402,492
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1191
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: ArlingtonVA (10/10), PrairieRose78 (8/10), Murdox (5/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. A psychological thriller that plots a battle of wits between a young FBI agent and a serial killer who also happens to be a cannibal.  
  Cherry
2. Economic struggles force farmers to move from Oklahoma to California during the Great Depression.  
  Chocolate
3. In this play, the family estate has to be sold to pay off debt.  
  Pizza
4. An American football player moves to Italy to play for a local team.  
  Lambs
5. A dystopian satire that follows a teenager's violent resistance to the state.  
  Grapes
6. A human manages to escape just before Planet Earth is destroyed and then finds himself wandering through the galaxy.  
  Orange
7. A rare friendship forms between an older woman in a nursing home, and the middle aged woman who takes to visiting her every week.  
  Fish
8. An author better known for sci-fi writes a book loosely based on his childhood summers.  
  Wine
9. A group of children are invited to visit a large factory that produces a treat.  
  Potato
10. An exchange of letters helps an author to become acquainted with a reading society that was formed during German occupation in World War II.  
  Tomatoes





Select each answer

1. A psychological thriller that plots a battle of wits between a young FBI agent and a serial killer who also happens to be a cannibal.
2. Economic struggles force farmers to move from Oklahoma to California during the Great Depression.
3. In this play, the family estate has to be sold to pay off debt.
4. An American football player moves to Italy to play for a local team.
5. A dystopian satire that follows a teenager's violent resistance to the state.
6. A human manages to escape just before Planet Earth is destroyed and then finds himself wandering through the galaxy.
7. A rare friendship forms between an older woman in a nursing home, and the middle aged woman who takes to visiting her every week.
8. An author better known for sci-fi writes a book loosely based on his childhood summers.
9. A group of children are invited to visit a large factory that produces a treat.
10. An exchange of letters helps an author to become acquainted with a reading society that was formed during German occupation in World War II.

Most Recent Scores
Apr 08 2024 : ArlingtonVA: 10/10
Mar 29 2024 : PrairieRose78: 8/10
Mar 27 2024 : Murdox: 5/10
Mar 26 2024 : tesselate9: 7/10
Mar 26 2024 : stredman: 8/10
Mar 19 2024 : Guest 98: 5/10
Mar 18 2024 : Cymruambyth: 10/10
Mar 13 2024 : Guest 96: 4/10
Mar 09 2024 : Guest 75: 5/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. A psychological thriller that plots a battle of wits between a young FBI agent and a serial killer who also happens to be a cannibal.

Answer: Lambs

"The Silence of the Lambs" is the sequel to Thomas Harris' earlier novel, "Red Dragon". In both, a young FBI agent called Clarice Starling is pitted against a cannibalistic serial killer, Dr. Hannibal Lecter. "The Silence of the Lambs" was made into a movie with the same name starring Jodie Fisher and Anthony Hopkins in the lead roles.

The movie achieved both commercial success and critical acclaim winning Oscars in all the top 5 categories - Best Director, Best Film, Best Actor, Best Actress, and Best Adapted Screenplay.
2. Economic struggles force farmers to move from Oklahoma to California during the Great Depression.

Answer: Grapes

"The Grapes of Wrath" is considered a classic of American literature. This John Steinbeck novel is set in the Great Depression and traces the Joad family and others as they make the great move from Oklahoma to California. The novel was awarded the Pulitzer Prize and was also cited in Steinbeck's Nobel Prize award.
3. In this play, the family estate has to be sold to pay off debt.

Answer: Cherry

"The Cherry Orchard" is the last play that was written by Russian author, Anton Chekov. In the play, aristocratic landowner, Madame Lyubov Andreievna Ranevskaya, returns to the family estate which is now being sold off to pay its mortgage. The play gets its name from the cherry orchard in the estate which is cut down at the end after the estate is sold and the family is leaving.
4. An American football player moves to Italy to play for a local team.

Answer: Pizza

In a departure from his usual genre of legal thrillers, John Grisham's "Playing for Pizza" is set in a local football league in Italy. American football player, Rick Dockery, is unable to find a place in the US leagues after messing up in a major game. His agent then arranges for him to play for the Parma Panthers in the Italian football league.
5. A dystopian satire that follows a teenager's violent resistance to the state.

Answer: Orange

"A Clockwork Orange" is a classic of dystopian fiction. Written by Anthony Burgess, it follows a teenager called Alex and the attempts of the State to reform him. It was later made into a movie by Stanley Kubrick.
6. A human manages to escape just before Planet Earth is destroyed and then finds himself wandering through the galaxy.

Answer: Fish

"So Long, and Thanks for All the Fish" is part of the "Hitchhiker's Guide to the Galaxy" series written by Douglas Adams. The protagonist Arthur Dent is the only human to escape from earth before it gets destroyed to make way for an intergalactic highway. The earth was anyway created just as part of an experiment which is now concluded. The title for this book comes from the note left by dolphins, the most intelligent creatures, before they left earth.

This series has given many iconic catchphrases including "Don't Panic"; 42 as the answer to life, the universe and everything; and the Babelfish which when put into the ear could translate any language - this led to Yahoo! naming its translation tool as the Babel Fish.
7. A rare friendship forms between an older woman in a nursing home, and the middle aged woman who takes to visiting her every week.

Answer: Tomatoes

"Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Cafe" is a novel by Fannie Flagg that was later turned into a movie. A middle-aged housewife named Evelyn goes to visit an elderly lady called Ninny in a nursing home. Ninny tells Evelyn tales of her past in a place called Whistle Stop, Alabama where the cafe was located.
8. An author better known for sci-fi writes a book loosely based on his childhood summers.

Answer: Wine

Ray Bradbury is better known for his sci-fi works "The Martian Chronicles" and "The Illustrated Man", along with the popular dystopian novel "Fahrenheit 451". "Dandelion Wine" is set in a genre different from these. It is loosely based on Bradbury's childhood summers and the ordinary life of small town US.
9. A group of children are invited to visit a large factory that produces a treat.

Answer: Chocolate

Roald Dahl's "Charlie and the Chocolate Factory" features a young boy named Charlie who gets a chance to visit a chocolate factory. The factory was owned by Willy Wonka and Charlie meets the Oompa-Loompas who help Wonka operate the factory.

Anther Roald Dahl book which fits the theme of this quiz is "James and the Giant Peach".
10. An exchange of letters helps an author to become acquainted with a reading society that was formed during German occupation in World War II.

Answer: Potato

"The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society" was written by first time author Mary Ann Shaffer. It was edited and published by her niece, Annie Barrows, after Shaffer passed away during the editorial process. Set in the aftermath of World War II, the novel is told through a series of letters.

The plot follows author Juliet Ashton as she learns of the lives of the people on the island of Guernsey under German occupation in World War II. The book was later made into a movie, but I'd recommend reading the book.

The movie is not a patch on it.
Source: Author zorba_scank

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us