FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Literary Twosomes
Quiz about Literary Twosomes

Literary Twosomes Trivia Quiz


This quiz is about twosomes in literature: authors, characters, etc.

A multiple-choice quiz by robert362. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Mixed Literature

Author
robert362
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
24,096
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
4361
Last 3 plays: Guest 174 (8/10), Guest 99 (8/10), Dizart (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. What author based one of his works upon Shakespeare's characters of Rosencrantz and Guildenstern? Hint


Question 2 of 10
2. Speaking of Rosencrantz and Guildenstern, in what play do they originally appear? Hint


Question 3 of 10
3. Daedalus and Icarus are characters in a mythical story. What caused problems for Icarus during his escape and flight? Hint


Question 4 of 10
4. What is the most prominent feature of the relationship between Sidney Carton and Charles Darnay? Hint


Question 5 of 10
5. Who wrote 'The Ugly American'? Hint


Question 6 of 10
6. Oscar Wilde's life was forever changed by his relationship with this individual. Hint


Question 7 of 10
7. Which two poets had an intense relationship which led to one taking a shot at the other? Hint


Question 8 of 10
8. Who was the diabolical enemy of Sherlock Holmes? Hint


Question 9 of 10
9. Which work belongs to Christopher Marlowe? Hint


Question 10 of 10
10. It's not possible to think of Dr Jekyll without also thinking of Mr. Hyde. Who is the author? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 15 2024 : Guest 174: 8/10
May 28 2024 : Guest 99: 8/10
May 23 2024 : Dizart: 10/10
May 02 2024 : Guest 202: 4/10
Apr 19 2024 : Guest 174: 9/10
Apr 18 2024 : Hayes1953: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What author based one of his works upon Shakespeare's characters of Rosencrantz and Guildenstern?

Answer: Tom Stoppard

'Rosencrantz and Guildenstern are Dead' is the play.
2. Speaking of Rosencrantz and Guildenstern, in what play do they originally appear?

Answer: Hamlet

Minor characters in Shakespeare's play.
3. Daedalus and Icarus are characters in a mythical story. What caused problems for Icarus during his escape and flight?

Answer: He flew too close to the sun

The heat of the sun melted his wax wings.
4. What is the most prominent feature of the relationship between Sidney Carton and Charles Darnay?

Answer: Strong physical resemblance of one to the other

'A Tale of Two Cities'. 'It is a far, far better thing I do ...'
5. Who wrote 'The Ugly American'?

Answer: Burdick and Lederer

Nordhoff and Hall did 'Mutiny on the Bounty'; Knebel and Bailey did 'Seven Days in May'.
6. Oscar Wilde's life was forever changed by his relationship with this individual.

Answer: Alfred Douglas

His relationship with 'Bosie' led to his trials, imprisonment, sense of betrayal, etc.
7. Which two poets had an intense relationship which led to one taking a shot at the other?

Answer: Verlaine and Rimbaud

Rimbaud finished with literature at an early age.
8. Who was the diabolical enemy of Sherlock Holmes?

Answer: Moriarty

Valjean is from 'Les Miserables'; Myshkin is from 'The Idiot'. Quasimodo is from 'Hunchback of Notre Dame'.
9. Which work belongs to Christopher Marlowe?

Answer: Hero and Leander

'Stella' is Philip Sidney; the other two are Shakespeare.
10. It's not possible to think of Dr Jekyll without also thinking of Mr. Hyde. Who is the author?

Answer: Robert Louis Stevenson

One of many popular works by RLS.
Source: Author robert362

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us