FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Senior English
Quiz about Senior English

Senior English Trivia Quiz


These questions are from pieces of literature commonly read during the senior year of high school. Dedicated to the memory of Diane Burnett, my senior English teacher.

A multiple-choice quiz by rubytuesday87. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Mixed Literature

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
120,727
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
4696
Last 3 plays: Guest 24 (7/10), Guest 172 (7/10), Guest 75 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who murdered King Duncan of Scotland? Hint


Question 2 of 10
2. "Pygmalion" by George Bernard Shaw inspired what movie musical? Hint


Question 3 of 10
3. Which of the "Canterbury Tales" involves a knight trying to find out what women really want in a marriage? Hint


Question 4 of 10
4. Who arrives in Hrothgar's realm to battle the monster Grendel? Hint


Question 5 of 10
5. This Thomas Hardy character shares a name with the patron saint of lost causes. Hint


Question 6 of 10
6. "Sonnets from the _________" is regarded as Elizabeth Barrett Browning's best work. Hint


Question 7 of 10
7. Kubla Khan lived here. Hint


Question 8 of 10
8. King Duncan had two sons named ...? Hint


Question 9 of 10
9. The line "But at my back I always hear time's winged chariot drawing near" is from John Donne's "The Flea".


Question 10 of 10
10. Which pilgrim's tale showed that greed is the root of all evil? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 24: 7/10
Jul 12 2024 : Guest 172: 7/10
Jul 03 2024 : Guest 75: 7/10
Jul 01 2024 : Mustangbase: 4/10
Jun 25 2024 : Maybeline5: 10/10
Jun 20 2024 : bernie73: 8/10
Jun 15 2024 : Guest 174: 9/10
Jun 13 2024 : donkeehote: 10/10
Jun 10 2024 : Guest 99: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who murdered King Duncan of Scotland?

Answer: Macbeth

Lady Macbeth was going to do it, but the sleeping Duncan bore too close a resemblance to her father.
2. "Pygmalion" by George Bernard Shaw inspired what movie musical?

Answer: "My Fair Lady"

Pygmalion and Galatea is the story of a man who creates the perfect woman, and thus a fitting title to this piece.
3. Which of the "Canterbury Tales" involves a knight trying to find out what women really want in a marriage?

Answer: The Wife of Bath's Tale

The Wife of Bath, who has been married five times herself, tells a tale about a knight who learns that all a woman wants is to be in charge of the marriage.
4. Who arrives in Hrothgar's realm to battle the monster Grendel?

Answer: Beowulf

Beowulf comes from the land of the Geats to kill Grendel, and he even ends up killing Grendel's mother, too.
5. This Thomas Hardy character shares a name with the patron saint of lost causes.

Answer: Jude the Obscure

When "Jude the Obscure" was published, it was often referred to as "Jude the Obscene" for its controversial subject matter. Among other things, Jude marries a woman because he got her pregnant, then takes off to live in sin with his cousin.
6. "Sonnets from the _________" is regarded as Elizabeth Barrett Browning's best work.

Answer: Portuguese

Her parents did not approve of her marriage. Robert Browning was several years her senior and as the youngest child she was expected to stay home and take care of her ailing father.
7. Kubla Khan lived here.

Answer: Xanadu

An interesting poem from Coleridge. For some reason, the imagery in this poem has always reminded me of "Hotel California".
8. King Duncan had two sons named ...?

Answer: Malcolm and Donalbain

Malcolm and Donalbain left Scotland for England and Ireland after their father's murder. After Macbeth is defeated, Malcolm is crowned king. Malcolm and Angus Young are in AC/DC, and Malcolm and Dewey are characters on "Malcolm in the Middle".
9. The line "But at my back I always hear time's winged chariot drawing near" is from John Donne's "The Flea".

Answer: false

It is from Andrew Marvell's "To His Coy Mistress", which is a young man's attempt at seducing his young lady. He's got pretty good game.
10. Which pilgrim's tale showed that greed is the root of all evil?

Answer: The Pardoner's Tale

Ironically, this tale about the dangers of greed was told by someone who sold indulgences. In the tale, three robbers double cross each other to get more gold, but Death ends up taking them all.
Source: Author rubytuesday87

This quiz was reviewed by FunTrivia editor MotherGoose before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us