FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Welcome Back To My Bookshop 2nd installment
Quiz about Welcome Back To My Bookshop 2nd installment

Welcome Back To My Bookshop (2nd installment) Quiz


Welcome back to the bookshop. For some this may be your first time, and if it is, you can find other book lists in other quizzes of mine! If this is not your first time, welcome back!

A multiple-choice quiz by buffy_anne. Estimated time: 13 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Mixed Literature

Author
buffy_anne
Time
13 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
199,949
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
15 / 20
Plays
1477
Last 3 plays: Guest 86 (20/20), ceetee (17/20), bernie73 (15/20).
- -
Question 1 of 20
1. You walk into the bookshop and are greeted by a little old woman who smiles at you and hands you a basket. You notice that there are trolleys behind the woman, but do not want to upset her by asking for one, so you take the basket and smile. You look around you and notice that the shelves are in alphabetical order of Authors' surnames, so you take out your list and make your way to the first section. Section 'A'!
You find the first book you are looking for and pick it up. You need this famous novel for the course you are starting soon on English Literature, and are happy to find it so cheap!
The book is by Jane Austen, and features such characters as the eccentric Mr. Woodhouse and the old bore Miss. Bates, as well as a range of other great characters, including the young and self-deluded 'heroine'. Together they create a fun loving, imaginative novel which has been read by many for nearly 200 years. What is the title of this book?
Hint


Question 2 of 20
2. You make your way to the next bookshelf, and notice that it is the 'B' section. You glance down at your list and realise that your friend wanted you to pick up a 1963 classic about a boy named Alex and the world as he knows it, fighting against good, evil and the meaning of freedom for humans. You take note that the book is called "A Clockwork Orange", but who is the author? Hint


Question 3 of 20
3. Putting the book into your basket, you make your way over to the 'C' section, where you are hoping to find a book which your sister requested - one of the teen Point Horror books. You can't quite remember the authors name, though you do know the surname begins with 'C' and the book is called 'Freeze Tag'. If you can remember correctly, your sister told you that it was about a girl called Lannie, who could literally freeze someone as cold as death! It follows the story of Lannie, Meghan and West as they grow up and forget about the promise that was made when they were younger. A promise that prevented Lannie from freezing them back in their childhood years, but even though Meghan may have forgot, Lannie hasn't! Lannie wants West to be hers, and he is now in high school and with Meghan, and even if Lannie has to freeze Meghan to death - she will get her way. You shiver and wonder whether this Point Horror might scare your sister, but you pick up the book anyway, and throw it into the basket, taking note of the author's name. What is the author's name? Hint


Question 4 of 20
4. After throwing the book into the basket, you make your way over to the 'D' section of the bookshop, taking a quick look at your list as you go. You quickly find the classic novel that you want and turn it over to read the back to remind yourself of the story. It is a story which takes place during the French Revolution, the story of a young girl called Lucie, as she looks after her father who gives his life to the woman he knows he will never have, suffering the trials of the time, such as starvation, treason and hate. Charles Dickens wrote this classic, but what is the title? Hint


Question 5 of 20
5. You know you don't need anything from the 'E' section, so you walk straight past it. As you walk past the 'F' section of the bookshop, you suddenly see a book which isn't on your list, yet you pick it up anyway. You have seen the film about Bridget Jones, the thirty something woman who is obsessed with losing weight, giving up smoking and developing an Inner Poise, which in her mind will be the answers to all her problems. You enjoyed the film, and wonder whether the book is as good, so in the basket goes "Bridget Jones's Diary". Do you know the author's name? Hint


Question 6 of 20
6. You put the book safely into the basket and move onto the 'G' section, where you start looking for a children's classic which has been enjoyed by both children and adults alike for many years. It tells the story of Toad, Rat, Mole and Badger as they journey through life's adventures. You soon find this book by Kenneth Grahame, and happily put it into your basket. What is this book's title?

Answer: (5 Words)
Question 7 of 20
7. You walk over to the 'H' section, glancing quickly down at your book list. You notice that your mum has requested a book by Ernest Hemingway about a Cuban fisherman down on his luck, battling to survive out in the Gulf Stream. Your eyes look through the books on the shelf and finally find one that matched the description. What is its title? Hint


Question 8 of 20
8. You see that your mum has requested another book, and notice that it is in the very next aisle of books - the 'I' section. The title of the book is "The World According to Garp" and it is exactly that. A story following the life of T. S. Garp, both sad and violent, yet humorous and robust. You flick through the book and your eyes meet with a sentence which is quite well known; "In the world according to Garp, we are all terminal cases..." You have never read this book, yet you have read another of this author's books. The one you have read was called "The Cider House Rules". Who is the author of these books? Hint


Question 9 of 20
9. You walk straight past the 'J' section and make your way over to the 'K' section in hope of finding the book which a film is based on, written by Dean Koontz. You watched the film the other week, and are eager to see how alike the book is. It was a great story about a plane crash which killed over three hundred people, and left no survivors. The story follows a crime reporter called Joe, who has, sadly, lost his wife and young girls in the plane crash, and wants some answers. Through this he meets up with Rose, who claims that she is the only survivor of the crash which took his family. Before he can talk to her further, she disappears, leaving him wondering whether she really did survive it, and if she did, could his family have survived it? The book, like the film, follows his journey as he tries to uncover the mystery of that terrible night, bringing up questions about life and death that he had never thought of before. You soon find the book and drop it into your basket. What is the title? Hint


Question 10 of 20
10. The next section of books you come to is the 'L' section, where you soon find the shelf holding the books written by C. S. Lewis. You run your finger along the shelf, and stop as soon as you get to the one you are looking for - the 7th book in "The Chronicles of Narnia" collection. In this book, Narnia faces a deadly battle against an enemy within the world, and it is up to the King and his small band of loyal followers to keep Narnia and all that resides in it safe. What is the title of this 7th book in the collection? Hint


Question 11 of 20
11. The next book on your list is by the author Alan Moore, so you make your way to the 'M' section of the shelves. You are looking for a graphical novel set in Victorian London, about the gruesome murders of Jack the Ripper. You seem to remember that this novel was made into a film some time ago, and the history of London has always interested you, so you pick up the book as soon as you find it and drop it into the basket. What is the title? Hint


Question 12 of 20
12. You want to find another book that you can read to your cousin, but also one that you will enjoy as well! You find what you are looking for when you reach the 'N' section of the shelves. It is perfect for you both! It is written by E. Nesbit and features three children, Gerald, Kathy and Jimmy, who believe they wake a princess from a hundred years sleep in an enchanted garden, but they later find out that she is not a princess, but the niece of the housekeeper. The garden, though, is magical, and that is where their adventure begins. You think it sounds great, so you turn it over to see what it is called before putting it into your overflowing basket. What is the title of this book? Hint


Question 13 of 20
13. You make your way to the 'O' section of the shop, rubbing your arms as the weight of the basket has begun to take its toll! You glance down at your list and quickly search the shelves for the book by George Orwell where animals rule over humans and a strong sense of Animalism verses Marxism features. What is the title of this well known novel?

Answer: (Two Words)
Question 14 of 20
14. You walk over to the 'P' section to find the second book in the 'Discworld' series by Terry Pratchett. You have read the very first book, "The Colour of Magic" and are eager to find out what happens to the world in the second part. You soon find it and read the back, smiling as you read about Rincewind, the only person who can save the world, and the one problem with that. The problem being that he was last seen falling off the edge of the world! What is the title of this second 'Discworld' novel? Hint


Question 15 of 20
15. You walk straight over to the 'R' section of the bookshop, laden down with a heavy basket. You begin to wish that you had chosen a small trolley to help you carry the load of books. When you get to the section of books, you scan the shelves, hoping to find a book entitled, "Blackwood Farm". You have been told about this great book by your friend, and are hoping to read it tonight in front of the fireplace. A perfect setting for a book like this! You know this story follows a man named Quinn Blackwood, who has been haunted by a 'doppelganger' spirit known as 'Goblin'. Soon, Quinn's life is torn in two, as he is turned into a vampire. He goes in search of the legendary Lestat in the hope that he will be able to get rid of Goblin, who has become even more terrifying than before. You shiver with anticipation as you find the book you are looking for and drop it into your overflowing basket.
Who is the author of this book?
Hint


Question 16 of 20
16. You struggle over to the 'S' part of the shelves, deciding to leave the basket in the middle of the room as it is getting so heavy. You are looking for a book for your young cousin, another book which sparked an idea for the film. You have got to admit, though, that the film was quite good, so you are eager to read this book to your cousin. There are a series of books by Lemony Snicket of "A Series Of Unfortunate Events", but your cousin wants the tenth book in the series, as she has read all of the others. You remember that this one follows the Baudelaire children on their journey as they recover secret messages, traps, villains and a swarm of snow gnats, amongst other things. You try to think of what the tenth book is called as you look through the shelf in front of you. What is the title of the tenth book? Hint


Question 17 of 20
17. You make your way over to the 'T' section, hoping to find a book by J. R. R. Tolkien that you haven't read yet. Straight away, you find what you are looking for. You pick up the book and read the back. You read that the book tells the tales of the 'Myths and Legends of Middle Earth' in the first age of the world. Such characters such as Elrond and Galadriel show up in this classic, and you read that the book was long awaited, and was only published years after J. R. R. Tolkien's death by his son. You turn the book over to see the title of this book which precedes "The Lord of the Rings" trilogy. What is the title? Hint


Question 18 of 20
18. You lay the book next to your basket as there is no more room inside it, and turn around to face the 'V' section of the bookshop. You know straight away which book you want, and straight away you find it. You glance over the title, which reads, "Around the World in Eighty Days" and swiftly turn it over to read the back. The book tells of the romantic travels of an Englishman and his French companion as they strive to achieve a bet that they made that they could travel around the world in just eighty days. You pile this book on top of the other book and make your way to the next section. What is the author's name? Hint


Question 19 of 20
19. You walk over to the 'W' section in search of a Science Fiction book about time travel by H. G. Wells. You find it straight away and quickly read the back before throwing it into your basket. You can't wait to read about the traveller stuck in a future of 802,701AD. The Morlocks, horrible creatures of the future, have taken his machine and he is stuck in the future world under their benevolence. What is the title of this timeless classic?

Answer: (Three words)
Question 20 of 20
20. One final book before you pick up your basket again and struggle with its load to the counter. You haven't figured out yet how you are going to get all these books home, but you know you will have a great couple of nights in whilst you are babysitting your cousin! You move towards the 'Z' section, the shelves right next to the counter. The old woman smiles at you again, and starts to help you bring some of your books to the counter - one by one! You pick up the last book and read. It looks like it is about two high school sophomores, Lorraine and John, writing their sad story about a man called Mr. Pignati, before they forget it all. A story which changed their life. The author is Paul Zindel, but before you take it to the counter, take a look at what the title is? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 08 2024 : Guest 86: 20/20
Jun 25 2024 : ceetee: 17/20
Jun 20 2024 : bernie73: 15/20
Jun 15 2024 : Guest 174: 14/20
Jun 12 2024 : StaysUpLate: 20/20
Jun 11 2024 : quizzer74: 19/20
May 20 2024 : jannymur: 18/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. You walk into the bookshop and are greeted by a little old woman who smiles at you and hands you a basket. You notice that there are trolleys behind the woman, but do not want to upset her by asking for one, so you take the basket and smile. You look around you and notice that the shelves are in alphabetical order of Authors' surnames, so you take out your list and make your way to the first section. Section 'A'! You find the first book you are looking for and pick it up. You need this famous novel for the course you are starting soon on English Literature, and are happy to find it so cheap! The book is by Jane Austen, and features such characters as the eccentric Mr. Woodhouse and the old bore Miss. Bates, as well as a range of other great characters, including the young and self-deluded 'heroine'. Together they create a fun loving, imaginative novel which has been read by many for nearly 200 years. What is the title of this book?

Answer: Emma

'Emma' was first published in 1816.
2. You make your way to the next bookshelf, and notice that it is the 'B' section. You glance down at your list and realise that your friend wanted you to pick up a 1963 classic about a boy named Alex and the world as he knows it, fighting against good, evil and the meaning of freedom for humans. You take note that the book is called "A Clockwork Orange", but who is the author?

Answer: Anthony Burgess

"A Clockwork Orange" was first published in the U.S.A. in 1962.
3. Putting the book into your basket, you make your way over to the 'C' section, where you are hoping to find a book which your sister requested - one of the teen Point Horror books. You can't quite remember the authors name, though you do know the surname begins with 'C' and the book is called 'Freeze Tag'. If you can remember correctly, your sister told you that it was about a girl called Lannie, who could literally freeze someone as cold as death! It follows the story of Lannie, Meghan and West as they grow up and forget about the promise that was made when they were younger. A promise that prevented Lannie from freezing them back in their childhood years, but even though Meghan may have forgot, Lannie hasn't! Lannie wants West to be hers, and he is now in high school and with Meghan, and even if Lannie has to freeze Meghan to death - she will get her way. You shiver and wonder whether this Point Horror might scare your sister, but you pick up the book anyway, and throw it into the basket, taking note of the author's name. What is the author's name?

Answer: Caroline B. Cooney

"Freeze Tag" is part of the Point Horror collection for teens. This particular book was first published in New York in 1992.
4. After throwing the book into the basket, you make your way over to the 'D' section of the bookshop, taking a quick look at your list as you go. You quickly find the classic novel that you want and turn it over to read the back to remind yourself of the story. It is a story which takes place during the French Revolution, the story of a young girl called Lucie, as she looks after her father who gives his life to the woman he knows he will never have, suffering the trials of the time, such as starvation, treason and hate. Charles Dickens wrote this classic, but what is the title?

Answer: A Tale of Two Cities

"A Tale of Two Cities" was written in 1859.
5. You know you don't need anything from the 'E' section, so you walk straight past it. As you walk past the 'F' section of the bookshop, you suddenly see a book which isn't on your list, yet you pick it up anyway. You have seen the film about Bridget Jones, the thirty something woman who is obsessed with losing weight, giving up smoking and developing an Inner Poise, which in her mind will be the answers to all her problems. You enjoyed the film, and wonder whether the book is as good, so in the basket goes "Bridget Jones's Diary". Do you know the author's name?

Answer: Helen Fielding

"Bridget Jones's Diary" was first published by Picador in 1996.
6. You put the book safely into the basket and move onto the 'G' section, where you start looking for a children's classic which has been enjoyed by both children and adults alike for many years. It tells the story of Toad, Rat, Mole and Badger as they journey through life's adventures. You soon find this book by Kenneth Grahame, and happily put it into your basket. What is this book's title?

Answer: The Wind in the Willows

"The Wind in the Willows" was first published in 1908.
7. You walk over to the 'H' section, glancing quickly down at your book list. You notice that your mum has requested a book by Ernest Hemingway about a Cuban fisherman down on his luck, battling to survive out in the Gulf Stream. Your eyes look through the books on the shelf and finally find one that matched the description. What is its title?

Answer: The Old Man and the Sea

"The Old Man and the Sea" was written in 1952, and won the Nobel Prize for Literature two years later.
8. You see that your mum has requested another book, and notice that it is in the very next aisle of books - the 'I' section. The title of the book is "The World According to Garp" and it is exactly that. A story following the life of T. S. Garp, both sad and violent, yet humorous and robust. You flick through the book and your eyes meet with a sentence which is quite well known; "In the world according to Garp, we are all terminal cases..." You have never read this book, yet you have read another of this author's books. The one you have read was called "The Cider House Rules". Who is the author of these books?

Answer: John Irving

"The World According to Garp" was first published in 1976, and by 1990 had been translated in over thirty languages and sold more than ten-million copies.
9. You walk straight past the 'J' section and make your way over to the 'K' section in hope of finding the book which a film is based on, written by Dean Koontz. You watched the film the other week, and are eager to see how alike the book is. It was a great story about a plane crash which killed over three hundred people, and left no survivors. The story follows a crime reporter called Joe, who has, sadly, lost his wife and young girls in the plane crash, and wants some answers. Through this he meets up with Rose, who claims that she is the only survivor of the crash which took his family. Before he can talk to her further, she disappears, leaving him wondering whether she really did survive it, and if she did, could his family have survived it? The book, like the film, follows his journey as he tries to uncover the mystery of that terrible night, bringing up questions about life and death that he had never thought of before. You soon find the book and drop it into your basket. What is the title?

Answer: Sole Survivor

"Sole Survivor" was published by Bantam Books, and made into a film by Fox-TV.
10. The next section of books you come to is the 'L' section, where you soon find the shelf holding the books written by C. S. Lewis. You run your finger along the shelf, and stop as soon as you get to the one you are looking for - the 7th book in "The Chronicles of Narnia" collection. In this book, Narnia faces a deadly battle against an enemy within the world, and it is up to the King and his small band of loyal followers to keep Narnia and all that resides in it safe. What is the title of this 7th book in the collection?

Answer: The Last Battle

"The Last Battle" was published in 1956.
11. The next book on your list is by the author Alan Moore, so you make your way to the 'M' section of the shelves. You are looking for a graphical novel set in Victorian London, about the gruesome murders of Jack the Ripper. You seem to remember that this novel was made into a film some time ago, and the history of London has always interested you, so you pick up the book as soon as you find it and drop it into the basket. What is the title?

Answer: From Hell

"From Hell" was first published in 1989.
12. You want to find another book that you can read to your cousin, but also one that you will enjoy as well! You find what you are looking for when you reach the 'N' section of the shelves. It is perfect for you both! It is written by E. Nesbit and features three children, Gerald, Kathy and Jimmy, who believe they wake a princess from a hundred years sleep in an enchanted garden, but they later find out that she is not a princess, but the niece of the housekeeper. The garden, though, is magical, and that is where their adventure begins. You think it sounds great, so you turn it over to see what it is called before putting it into your overflowing basket. What is the title of this book?

Answer: The Enchanted Castle

"The Enchanted Castle" was first published in 1907.
13. You make your way to the 'O' section of the shop, rubbing your arms as the weight of the basket has begun to take its toll! You glance down at your list and quickly search the shelves for the book by George Orwell where animals rule over humans and a strong sense of Animalism verses Marxism features. What is the title of this well known novel?

Answer: Animal Farm

"Animal Farm" was first published in August 1945.
14. You walk over to the 'P' section to find the second book in the 'Discworld' series by Terry Pratchett. You have read the very first book, "The Colour of Magic" and are eager to find out what happens to the world in the second part. You soon find it and read the back, smiling as you read about Rincewind, the only person who can save the world, and the one problem with that. The problem being that he was last seen falling off the edge of the world! What is the title of this second 'Discworld' novel?

Answer: The Light Fantastic

"The Light Fantastic" was published in 1989.
15. You walk straight over to the 'R' section of the bookshop, laden down with a heavy basket. You begin to wish that you had chosen a small trolley to help you carry the load of books. When you get to the section of books, you scan the shelves, hoping to find a book entitled, "Blackwood Farm". You have been told about this great book by your friend, and are hoping to read it tonight in front of the fireplace. A perfect setting for a book like this! You know this story follows a man named Quinn Blackwood, who has been haunted by a 'doppelganger' spirit known as 'Goblin'. Soon, Quinn's life is torn in two, as he is turned into a vampire. He goes in search of the legendary Lestat in the hope that he will be able to get rid of Goblin, who has become even more terrifying than before. You shiver with anticipation as you find the book you are looking for and drop it into your overflowing basket. Who is the author of this book?

Answer: Anne Rice

"Blackwood Farm" was copyrighted in 2002 by Anne O'Brien Rice.
16. You struggle over to the 'S' part of the shelves, deciding to leave the basket in the middle of the room as it is getting so heavy. You are looking for a book for your young cousin, another book which sparked an idea for the film. You have got to admit, though, that the film was quite good, so you are eager to read this book to your cousin. There are a series of books by Lemony Snicket of "A Series Of Unfortunate Events", but your cousin wants the tenth book in the series, as she has read all of the others. You remember that this one follows the Baudelaire children on their journey as they recover secret messages, traps, villains and a swarm of snow gnats, amongst other things. You try to think of what the tenth book is called as you look through the shelf in front of you. What is the title of the tenth book?

Answer: The Slippery Slope

"A Series of Unfortunate Events" are published by HarperCollins Publishers, and the tenth book, "The Slippery Slope" was published in 2003.
17. You make your way over to the 'T' section, hoping to find a book by J. R. R. Tolkien that you haven't read yet. Straight away, you find what you are looking for. You pick up the book and read the back. You read that the book tells the tales of the 'Myths and Legends of Middle Earth' in the first age of the world. Such characters such as Elrond and Galadriel show up in this classic, and you read that the book was long awaited, and was only published years after J. R. R. Tolkien's death by his son. You turn the book over to see the title of this book which precedes "The Lord of the Rings" trilogy. What is the title?

Answer: The Silmarillion

"The Silmarillion" was begun in 1917 by J. R. R. Tolkien. He edited it over and over until his death, when his son Christopher Tolkien took over the editing and finally got it published four years later.
18. You lay the book next to your basket as there is no more room inside it, and turn around to face the 'V' section of the bookshop. You know straight away which book you want, and straight away you find it. You glance over the title, which reads, "Around the World in Eighty Days" and swiftly turn it over to read the back. The book tells of the romantic travels of an Englishman and his French companion as they strive to achieve a bet that they made that they could travel around the world in just eighty days. You pile this book on top of the other book and make your way to the next section. What is the author's name?

Answer: Jules Verne

"Around the World in Eighty Days" was first published in 1873.
19. You walk over to the 'W' section in search of a Science Fiction book about time travel by H. G. Wells. You find it straight away and quickly read the back before throwing it into your basket. You can't wait to read about the traveller stuck in a future of 802,701AD. The Morlocks, horrible creatures of the future, have taken his machine and he is stuck in the future world under their benevolence. What is the title of this timeless classic?

Answer: The Time Machine

"The Time Machine" was published in New York in 1895.
20. One final book before you pick up your basket again and struggle with its load to the counter. You haven't figured out yet how you are going to get all these books home, but you know you will have a great couple of nights in whilst you are babysitting your cousin! You move towards the 'Z' section, the shelves right next to the counter. The old woman smiles at you again, and starts to help you bring some of your books to the counter - one by one! You pick up the last book and read. It looks like it is about two high school sophomores, Lorraine and John, writing their sad story about a man called Mr. Pignati, before they forget it all. A story which changed their life. The author is Paul Zindel, but before you take it to the counter, take a look at what the title is?

Answer: The Pigman

"The Pigman" was first published in 1968.
Source: Author buffy_anne

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us