FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Very Easy Literature Questions
Quiz about Very Easy Literature Questions

Very Easy Literature Questions Quiz


Take an easy stroll down the literature path.

A multiple-choice quiz by itsfun4u2c. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Mixed Literature

Author
itsfun4u2c
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
236,072
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Very Easy
Avg Score
14 / 15
Plays
12356
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: vlk56pa (15/15), Guest 12 (11/15), Guest 68 (15/15).
- -
Question 1 of 15
1. Mark Twain wrote about which of these characters? Hint


Question 2 of 15
2. This character says, "Please, sir, I want some more." Who is it? Hint


Question 3 of 15
3. Who was the main character in J.D. Salinger's "Catcher in the Rye"? Hint


Question 4 of 15
4. Who chased Moby Dick? Hint


Question 5 of 15
5. Which is the "Scarlet Letter?" Hint


Question 6 of 15
6. Where did the story "White Fang" take place? Hint


Question 7 of 15
7. Who wrote "To Kill a Mockingbird"? Hint


Question 8 of 15
8. Which best describes George Orwell's "Animal Farm"? Hint


Question 9 of 15
9. Which person penned the Harry Potter novels? Hint


Question 10 of 15
10. This man wrote "Carrie" and "Cujo" along with many other scary novels. What is his name? Hint


Question 11 of 15
11. Which of these books described the Great Depression? Hint


Question 12 of 15
12. Which book is about a little girl from Kansas? Hint


Question 13 of 15
13. Which book is centered on a horse? Hint


Question 14 of 15
14. Which story by Edgar Allan Poe has the main character confessing his sins because of a noise he's experiencing? Hint


Question 15 of 15
15. Which play by Shakespeare has lovers committing suicide? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : vlk56pa: 15/15
Today : Guest 12: 11/15
Today : Guest 68: 15/15
Today : Guest 73: 15/15
Today : Guest 24: 15/15
Today : Guest 75: 15/15
Today : Guest 131: 15/15
Today : Guest 131: 15/15
Today : Guest 142: 15/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Mark Twain wrote about which of these characters?

Answer: Tom Sawyer

"The Adventures of Tom Sawyer" was Mark Twain's first novel.
2. This character says, "Please, sir, I want some more." Who is it?

Answer: Oliver Twist

The orphans draw straws to decide who will ask for an extra helping.
3. Who was the main character in J.D. Salinger's "Catcher in the Rye"?

Answer: Holden Caulfield

The story of this sixteen-year-old happens just after he's been expelled from prep school.
4. Who chased Moby Dick?

Answer: Captain Ahab

Captain Ahab hunts Moby Dick, after the whale dismembered him.
5. Which is the "Scarlet Letter?"

Answer: A

Written by Nathaniel Hawthorne, the "Scarlet Letter" is considered to be his masterpiece.
6. Where did the story "White Fang" take place?

Answer: Yukon Territory

"White Fang" complemented Jack London's classic 1903 bestseller "The Call of the Wild". It takes place primarily in Canada's Yukon Territory.
7. Who wrote "To Kill a Mockingbird"?

Answer: Harper Lee

Many details of "To Kill A Mockingbird" seem to be autobiographical including Scout's friend Dill, who has assumed to be inspired by Truman Capote, a friend of Harper Lee. Truman Capote also became an award winning author.
8. Which best describes George Orwell's "Animal Farm"?

Answer: Animals/Communism

"Animal Farm" is often read as a critique against Soviet communism, which it is and was clearly meant to be. But it is much more general than that. It is a warning that all who desire to be political leaders are suspect. George Orwell, after all, is the man who said, "That rifle on the wall of the laborer's cottage or working class flat is the symbol of democracy. It is our job to see that it stays there!"
9. Which person penned the Harry Potter novels?

Answer: J.K. Rowling

The Harry Potter series is comprised of seven books.
10. This man wrote "Carrie" and "Cujo" along with many other scary novels. What is his name?

Answer: Stephen King

Stephen King's wife, Tabitha, is also a successful author.
11. Which of these books described the Great Depression?

Answer: The Grapes of Wrath

The "Grapes of Wrath" is one of John Steinbeck's most acclaimed novels.
12. Which book is about a little girl from Kansas?

Answer: The Wonderful Wizard of Oz

Probably remembered more because of the movie, the book is somewhat different, making it a refreshing read.
13. Which book is centered on a horse?

Answer: Black Beauty

This story teaches us to overcome barriers no matter what the obstacles are.
14. Which story by Edgar Allan Poe has the main character confessing his sins because of a noise he's experiencing?

Answer: Tell-Tale Heart

"Villains!" I shrieked, "dissemble no more! I admit the deed! - tear up the planks! - here, here! - it is the beating of his hideous heart!"

The story leads some to think that he was listening to his own heartbeat.
15. Which play by Shakespeare has lovers committing suicide?

Answer: Romeo and Juliet

"Romeo and Juliet" was written by Shakespeare around 1594 or 1595.
Source: Author itsfun4u2c

This quiz was reviewed by FunTrivia editor MotherGoose before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us