FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Mary Shelleys Frankenstein
Quiz about Mary Shelleys Frankenstein

Mary Shelley's 'Frankenstein' Trivia Quiz


Here is a quiz on one of the world's best loved classic horrors, 'Frankenstein', written by Mary Shelley when she was 19 years old. Good Luck!

A multiple-choice quiz by evelina0606. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors Q-S
  8. »
  9. Mary Shelley

Author
evelina0606
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
44,191
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
2482
Last 3 plays: Guest 116 (13/15), Guest 136 (14/15), Guest 68 (13/15).
- -
Question 1 of 15
1. Victor Frankenstein, the creator of the monster, was born in what city? Hint


Question 2 of 15
2. Victor Frankenstein's mother was the daughter of Beaufort, a friend of Victor's father. Who is the mother of Victor Frankenstein? Hint


Question 3 of 15
3. Who did the Frankensteins adopt as their child on the Lake of Como? Hint


Question 4 of 15
4. While growing up, what did Victor and his adopted sister call each other? Hint


Question 5 of 15
5. Who was Victor Frankenstein's closest friend? Hint


Question 6 of 15
6. What University did Victor Frankenstein attend at the age of 17? Hint


Question 7 of 15
7. Victor Frankenstein's interest in answering the question of life persuaded him to create a creature that would destroy his family. Who was the first victim to fall under the monster's hands? Hint


Question 8 of 15
8. Who was accused upon the death of William? Hint


Question 9 of 15
9. After the monster tells his tale to Victor Frankenstein, what does he ask Victor to do for him? Hint


Question 10 of 15
10. After falling asleep and being blown off course on a sail, on what country did Victor Frankenstein land in? Hint


Question 11 of 15
11. Whose death was Victor Frankenstein accused of? Hint


Question 12 of 15
12. Whom did Victor Frankenstein marry?

Answer: (One Word)
Question 13 of 15
13. True or false. The monster murdered his victims by strangling them and leaving finger marks on their necks.


Question 14 of 15
14. To whom did Victor Frankenstein tell his entire story? Hint


Question 15 of 15
15. After Victor Frankenstein's death, the monster vowed to stop his vengeful quest on mankind and that he would burn his ashes. True or false?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 18 2024 : Guest 116: 13/15
Feb 12 2024 : Guest 136: 14/15
Feb 11 2024 : Guest 68: 13/15
Feb 08 2024 : Guest 204: 14/15
Feb 06 2024 : Guest 45: 14/15
Feb 05 2024 : Guest 107: 12/15
Feb 04 2024 : Guest 86: 12/15
Jan 25 2024 : Guest 60: 8/15
Jan 24 2024 : Guest 101: 14/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Victor Frankenstein, the creator of the monster, was born in what city?

Answer: Naples

Tricky question. He was raised in Geneva, but he was born in Naples.
2. Victor Frankenstein's mother was the daughter of Beaufort, a friend of Victor's father. Who is the mother of Victor Frankenstein?

Answer: Caroline Beaufort

Caroline's father died in her arms, leaving her an orphan and a beggar. However, Victor's father loved her, and took care of her and married her, despite their age difference.
3. Who did the Frankensteins adopt as their child on the Lake of Como?

Answer: Elizabeth

Elizabeth's fairness caught the attention of Caroline while visiting the cottages of the poor. Always wanting a daughter, Caroline became her guardian.
4. While growing up, what did Victor and his adopted sister call each other?

Answer: cousin

5. Who was Victor Frankenstein's closest friend?

Answer: Henry Clerval

6. What University did Victor Frankenstein attend at the age of 17?

Answer: Ingolstadt

Ingolstadt is a University in Germany. His father wanted him to become acquainted with other customs than those of his native country.
7. Victor Frankenstein's interest in answering the question of life persuaded him to create a creature that would destroy his family. Who was the first victim to fall under the monster's hands?

Answer: William

William was the younger brother of Victor. The monster murdered him by strangling him to death.
8. Who was accused upon the death of William?

Answer: Justine Moritz

After murdering William, the monster removed the necklace around his neck and found poor Justine, the aimable house servant, sleeping in a barn nearby. So he placed the necklace in her pocket so she can be the accused. She was found guilty and executed.
9. After the monster tells his tale to Victor Frankenstein, what does he ask Victor to do for him?

Answer: create a woman like the monster himself

Victor Frankenstein denied his request for a woman.
10. After falling asleep and being blown off course on a sail, on what country did Victor Frankenstein land in?

Answer: Ireland

11. Whose death was Victor Frankenstein accused of?

Answer: Henry Clerval

When he landed on Ireland, everyone was treating him rudely because a body of a man, Clerval, was found dead on their country and therefore they believed that Victor murdered him.
12. Whom did Victor Frankenstein marry?

Answer: Elizabeth

Victor really loved her but he was haunted by these words of the monster 'I will be with you on your wedding night'. This was when the monster murdered his beloved Elizabeth.
13. True or false. The monster murdered his victims by strangling them and leaving finger marks on their necks.

Answer: True

14. To whom did Victor Frankenstein tell his entire story?

Answer: Robert Walton

While chasing the demon in the ice caps of the north, Victor became trapped with the glaciers and had no way of escape when a vessel came forth to save him. He told his story to the captain.
15. After Victor Frankenstein's death, the monster vowed to stop his vengeful quest on mankind and that he would burn his ashes. True or false?

Answer: True

Source: Author evelina0606

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us